måndag 14 september 2009

Polisen anmäler en representant för Hells Angels efter lördagens kortege.

Polisen anmäler en representant för Hells Angels efter lördagens kortege. Enligt polisen hade polisen kommit överens med representanter från MC-klubben om vilken väg kortegen skulle köra genom staden, men när de väl gav sig av körde motorcyklisterna en annan väg.

http://www.folkbladet.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4980717

En olaglig kortege, en misshandel på Bomullsfabriken, ett par ringa narkotikabrott och en yxa i en bil. Men ingen gripen.

Det var summan av den stora polisinsatsen i lördags när MC Norrköping, före detta Top Side MC, för andra året i rad hedrade minnet av den 31-årige Norrköpingsbo som hittades död efter ett sprängattentat mot Outlaws lokaler utanför
Åtvidaberg. Det var i lördags för två år sedan.


- Det var mängder av poliser i tjänst, men väldigt lugnt, säger Jan-Erik Fors, stationsbefäl i Norrköping.

Mängder av kontroller
Han konstaterar att ingen gripits i samband med den kriminella MC-klubbens tillställning.

Men poliserna som var utkommenderade satt inte sysslolösa. De genomförde mängder av kontroller av såväl förare som fordon. Både av dem som skulle till MC Norrköping på Stockholmsvägen och andra.

I en bil, som enligt polisen kan kopplas till MC-gänget, hittades en yxa som låg tillgänglig för föraren.

- I det här sammanhanget är det förebyggande att ingripa mot sånt. Det betraktas som brott mot knivlagen att ha en yxa liggandes tillgänglig, säger Roland Karlsson, vakthavande befäl vid östgötapolisen.

Dessutom stoppades ett par personer som misstänktes vara narkotikapåverkade. De är nu misstänkta för ringa narkotikabrott. En person stoppades också misstänkt för rattfylleri. Polisen uppskattar att ett nittiotal personer, både fullvärdiga Hells Angels-medlemmar och andra, var med i kortegen.
http://www.nt.se/norrkoping/artikel.aspx?articleid=5511019

Kan inte polisens storsatsning i helgen betraktas som trakasserier mot den kriminella MC-klubben och dess vänner?

- Vi vet att att de inte bara åker MC. De står för mycket annan brottslighet också, som narkotikabrott, beskyddarverksamhet och skattesmitning. Därför vill vi helst ha bort dem.

Göran Pettersson är kommissarie och biträdande chef för kriminalpolisen i Östergötland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar