torsdag 3 november 2016

Danska polisen står fast vid beslutet att utestänga flera kriminella gäng från deras egna klubbhus.

Hells Angels och Black Army i Odense får inte gå in i sina klubbhus sedan en månad tillbaka.
– Konflikten mellan gängen har inte minskat. Det gör fortsatt stängning nödvändig, säger Jens Langdal vid polisen på Fyn i ett pressmeddelande.

Konflikten mellan Hells Angels och gatugänget Black Army har hållit på i flera år. Sedan slutet av augusti i år har den trappats upp kraftigt.
Black Army tros ha varit inblandade när en tysk HA-medlem då sköts ner på en bensinstation. Han och flera andra klubbmedlemmar var på väg till en Hells Angels-fest i Danmark när skott avlossades mot dem. Mannen träffades av minst en kula som ska ha krossat hans lårben.
Flera skottlossningar följde på det attentatet, bland annat i Vollsmose där ett eller två skott avfyrades. I en utbränd bil vid Årslev på Fyn hittades ett maskingevär, och i Odense blev en medlem i HA:s stödgrupp AK81 överfallen.

Skjutvapen, knivar och slagträn

Polisen gjorde husrannsakningar mot Hells Angels och Black Armys klubbhus i Odense. Där hittades minst två skjutvapen, ett antal knivar, slagträn och pepparsprej.
Med stöd av lagen stängde polisen därefter helt enkelt klubbhusen för de båda stridande grupperingarna. Först i två veckor, sedan i ytterligare lika länge har medlemmarna inte haft rätt att gå in i lokalerna som bevakas av polis.
Och på tisdagen beslutade alltså polisen på Fyn att förlänga tillträdesförbudet ytterligare en gång – nu dock bara med en vecka.

Säkerhet för medborgarna

– Det är fortfarande vår bedömning att det är nödvändigt att hålla klubbhusen stängda för att kunna upprätthålla lugn och säkerhet för medborgarna, säger Jens Langdal vid polisen på Fyn.
Det betyder att klubbhusen är stängde för Hells Angels och Black Army lika länge som polisen upprätthåller den så kallade "visitationszonen" i Odense. Inom den zonen har polisen rätt att visitera människor och deras fordon utan att det finns misstankar om att de bär vapen.
Båda besluten gäller nu fram till den 8 november.
http://www.expressen.se/kvallsposten/polisens-knep--for-att-stoppa-mc-kriget/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar