fredag 18 februari 2011

Stadig flere slutter sig til banderne

Antallet af personer i bandemiljøet, som overvåges af politiet er næsten fordoblet på tre år. Trods et intensivt arbejde for at få unge ud af bandemiljøet stiger antallet af bandemedlemmer.

I 2008 blev 944 personer overvåget af Rigspolitiet, mens antallet i januar 2011 var steget til 1665 personer, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten

Det er Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, der overvåger de hårde bandemedlemmer, og ifølge NEC-chef Kim Kliver, er der flere forklaringer på stigningen:

- Hovedforklaringen er, at vi har gravet et spadestik dybere og holder øje med flere, der var i nærheden af miljøet i forvejen, men nu er blevet tættere tilknyttet banderne.

- Hells Angels har etableret Devils Choice, Bandidos har også udvidet. Vi ser desværre, at der er fortsat tilgang til banderne. Det drejer sig blandt andet om personer fra hooliganmiljøet, fortæller Kim Kliver til Jyllands-Posten.

Devils Choice er en række mindre motorcykelklubber, der førhen var løst tilknyttet Hells Angels, men nu er under rockerbandens paraply.

Enkeltpersoner i hooliganmiljøet er især i Storkøbenhavn blevet rekrutteret til banderne, efter at flere af dem i længere tid har haft personlige kontakter til rockere.

Langt de fleste nye medlemmer er over 20 år.

Justitsministeriet oplyser, at en plan for at få personerne ud af banderne ventes klar i marts.
http://www.jv.dk/artikel/1068438:Indland--Stadig-flere-slutter-sig-til-banderne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar