söndag 24 oktober 2010

Fredelig feiring av Bandidos-jubileum

Politiet var til stede for å holde øye med festen. 300-500 gjester fra hele Europa skal ha vært invitert til feiringen ved klubblokalene i Oslo øverst i Kværnerdalen, ifølge politiets anslag.

– Vi passer litt på, men det har ikke vært noen hendelser å melde fra om. Alt har gått helt greit, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet varslet på forhånd åpent om at de ville være til stede under markeringen. Lederen for oslopolitiets gjengprosjekt, Eirik Jensen, var på plass utenfor da MC-medlemmene ankom, skriver Aftenposten.no.

– De vet at vi er her for å notere ned ID-en på dem som kommer, men vi legger ikke opp til noe mer enn det, sier Jensen.

Spanerne fra gjengprosjektet synes også det er interessant å merke seg hvem som behandles som lederskikkelser i MC-gjengen, ifølge Jensen.
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/fredelig-feiring-av-bandidosjubileum-3323553.html 

Bandidos har ikke søkt om skjenkebevilling før festen - kan dette gi politiet et påskudd for å gå inn i lokalene under festen?

- Vi legger ikke opp til det. Med over 300 MC-medlemmer på ett sted ønsker vi ikke å risikere at de spres utover byen når det også har vært nabooppgjør mellom VIF og LSK. Dessuten er mange MC-folk fra Tyskland, Danmark og Finland mer lettantennelige enn våre hjemlige klubber.

- Frykter politiet konfrontasjoner med andre klubber i kveld?

- Nei. Når det er slike fester forventer vi at Hells Angels er invitert og kommer. HA i Strømsveien og Bandidos i Kværnerdalen har i dag ingen kjente konflikter, men vi jobber hardt for å unngå at andre klubber som for eksempel Outlaws skal få fotfeste i Oslo, sier Jensen.
 http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3870650.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar