tisdag 15 juni 2010

Polisen har återlämnat all beslagtagen alkohol till Läbbiga skogen. - Det visar att vi hade rätt hela tiden, säger Peter Andersson i klubben.

De bär ut låda efter låda med spritflaskor och ölflak ur garaget på Rättscentrum i Luleå. De tre medlemmarna i Läbbiga skogen MC gnabbas lite med de poliser som återlämnar deras alkohol.

- Det är väl inte lika kul att ge oss det tillbaka, säger en av klubbmedlemmarna och skrattar, stämningen är avspänd trots allt.

När släpvagnen är fylld med ett 20-tal spritlådor och flak med öl tackar Läbbiga skogen för sig och kör iväg med sin last.

Bakgrunden är denna:

På morgonen den 5 juni slog polisen till mot Läbbiga skogens klubblokal i Luleå. Samma kväll skulle klubbens elva medlemmar, 39 stödmedlemmar och 48 inbjudna gäster ha en fest i lokalen.

Festen avblåstesEn vecka tidigare hade kommunen nekat Läbbiga skogen MC ett tillfälligt tillstånd att servera alkohol i slutet sällskap. Beslutet togs på polisens inrådan.

Men polisen nöjde sig inte med det beslutet - efter tillslaget tog polisen med sig all alkohol som fanns i lokalerna.

- Polisen sade att vi var misstänkta för förberedelse till brott mot alkohollagen, säger Ulf Persson, ordförande i klubben.

Redan förra året nekades klubben serveringstillstånd när den firade 20 år med en fest i sin klubblokal. Beslutet stod fast även sedan Läbbiga skogen överklagat till Förvaltningsrätten.

Även denna gång överklagade man kommunens beslut men utan framgång. I sitt överklagande ironiserar klubben över polisens "guilt-by-association"-tänkande. De försäkrar att de har fullt förtroende för både polisen och kommunen - trots åtal mot en känd polischef för våldtäkt och trots mutskandalen i Göteborgs kommun.
http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=5417739 

http://www.labbiga.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar