fredag 18 juni 2010

Bombeoffer samarbejdede med politi ??

Bo Østrup Steffensen, der i går var mål for en bilbombe uden for sit ud­slusningsfængsel i Skejby, kan meget vel have været mål for sine tidligere brødre i Hells Angels.

Tilbage i 2004 skrev Ekstra Bladet und­er overskriften: Sladrehank er i livs­fare, at Bo Østrup Steffensen risike­rer at blive sat i "bad standing" og stemplet som fredløs for at have begået en dødssynd i det kriminelle fag. Bo Steffensen har bidraget til politiets efterforskning. Hvad værre er, så mistænkes han for at have angivet sine 'brødre'.

Samarbejdede med politiet i stor narkosag

Bo Østrup Steffensen havde samarbejdet med politiet i en af Danmark største narkosager, hvor i alt 10 rockere sad anklaget for indsmugling af ecstasypiller, speed og kokain fra Holland.
"Vi opererer med mange forskellige motiver, og hvis der er nogen, som har set sig sure på ham af forskellige årsager, så er det selvfølgelig også noget, som vi følger op på," siger efterforskningsleder Ole Madsen, Østjyllands Politi.

Talsmand for Hells Angels, Jørn Jønke Nielsen, oplyser til DR Nyheder, at bombeofret i dag er på god fod med HA og har status af "good standing". Men det er et spørgsmål, hvor troværdigt Jørn Jønkes udmelding er, fordi han ikke er interesseret i at oplyse, at Hells Angels har et motiv til at dræbe det tidligere højtstående medlem af englene, Bo Østrup Steffensen.

Bad standing kan være en livstidsdom

Det er seks år siden, at den store narkosag, som gav Bo Østrup Steffensen 13 års fængsel, begyndte at rulle i landsretten, men hvis en tidligere rockerbror først er blevet sat i "bad standing", så kan det være en livstidsdom, og rockere har det med at huske, hvis nogen har samarbejdet med politiet.

"Jeg er rigtig ked af, at vi nu får en debat om, at sladrehanke risikerer at få en kugle for panden. Så begynder vi at gå rockernes ærinde. De ønsker jo at sende det signal, at kommer du på tværs af os, så er dit liv i fare," forklarer Ole Madsen og understreger, at politiet netop gør et stort arbejde for at nedtone frygten hos bandemedlemmer, hvis de samarbejder med politiet omkring bandekriminalitet.

Pris for at tale med politiet

Men selvom det er uheldigt for politiet, at der nu forplanter sig en frygt hos tidligere eller nuværende bandemedlemmer for at samarbejde med politiet, så har det længe været kendt i rockerkredse, at det har en pris at tale med politiet. Eksrocker Dan Lynge har i mange år levet under jorden i frygt for sine tidligere rockerkammerater, efter at han samarbejdede med politiet. For to år siden var der netop frygt for, at Hells Angels havde placeret en bilbombe i hans bil, som stod parkeret uden for hans mors hjem.

Den 42-årige Bo Østrup Steffensen, kom ikke noget til ved eksplosionen. Men hans bil og fem andre biler blev beskadiget, og bilbomben forvoldte også skader på 22 ruder i området omkring institutionen, Pension Skejby. Østjyllands Politi efterforsker sagen som et drabsforsøg.
http://nyhederne.tv2.dk/krimi/article/31365558/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar