onsdag 19 maj 2010

Västförbud inget lagbrott

Eskilstuna kommun anser inte att beslutet som gör det möjligt för krogägare att porta personer som bär mc-västar bryter mot lagen. Kommunen uppmanar därför länsrätten att avslå det överklagande en medlem i MC Sweden lämnat in.

I juni i år klubbade kommunfullmäktige igenom ett beslut som ska göra det svårare för personer som tillhör kriminella gäng att komma in på krogen.

De nya alkoholpolitiska riktlinjerna – som inte är tvingande utan enbart just riktlinjer – innebär att gästerna inte ska få bära kläder ”som visar tillhörighet till något gäng eller grupper som kan uppfattas som diskriminerande eller som kan ha en kriminell tillhörighet”.

En medlem i MC Sweden överklagade beslutet till Länsrätten i Södermanlands län. Han menar att riktlinjerna strider mot kommunallagens likställighetsprincip. Han hävdar också att de ger uttryck för djupt diskriminerande och människoåtskiljande och därför med bestämdhet ska avvisas.

Eskilstuna kommun tillbakavisar i sitt yttrande till länsrätten samtliga punkter i MC Sweden-medlemmens överklagande: ”Kommunen anser att beslutet inte är olagligt på någon av de grunder som klaganden anfört. Beslutet ska därför inte upphävas.”
http://ekuriren.se/nyheter/sormland/1.463712-vastforbud-inget-lagbrott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar