onsdag 12 maj 2010

Kriminella har hög kändisfaktor i Danmark.

Utanför stod tv-reportrar i direktsändning och rättssalen i Köpenhamns byret där Hells Angels-medlemmen Brian Sandberg stod inför häktningsdomaren var fylld av journalister från alla danska medier (och Sydsvenskan).

En stund senare var Sandberg häktad, misstänkt för inblandning i två mordförsök. Sandberg får inte bara sitta i en cell de närmaste veckorna, han missar också releasefesten för sin biografi ”Gangster”. Festen ska hållas i en klubblokal i Ishøj med ”dansepiger, dj, tapas, poker och lotteri til den lyse morgen”.

Kriminella har hög kändisfaktor i Danmark och bokförlagen slåss om att ge ut deras biografier.

Brian Sandberg delar ledarskapet i HA med Jørn Jønke Nielsen. Jønke har redan skrivit flera bästsäljare, både memoarer och romaner. Enligt tidningen B.T har han tjänat över en halv miljon danska kronor bara i utlåningsersättning från biblioteken.

Jønke är HA:s talesman och ideolog, Sandberg är jetsetaren som bor i en femmiljonerslägenhet i Tuborg Havn (Köpenhamns Västra hamnen) umgås med kändisar, har 4 400 vänner på Facebook och älskar sushi (för en tid sedan blev han beskjuten på sitt favoritsushiställe). Han har varit säkerhetskonsult åt miljardbedragaren Stein Bagger. Nu bjuder förlagen över varandra för rättigheterna till Baggers memoarer.
http://www.sydsvenskan.se/varlden/article871790/Mordare--medier--sant.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar