onsdag 14 april 2010

Gängkriget trappas upp

Två män greps misstänkta för vapenbrott i Aröds industriområde sedan vittnen sett dem gå beväpnade i Hisings-Kärra på tisdagskvällen. Det var den nionde våldsincidenten på sju dagar i Göteborg

GÖTEBORG. Här grips två pistolmän i Aröds industriområde efter en biljakt på östra Hisingen. Det är det första gripandet efter den senaste veckans upptrappning av gängkriget i Göteborg. - Det köps upp stora mängder av vapen just nu, säger källa i Göteborgs undre värld till GT.

Fakta: Detta har hänt


Onsdag 7 april Fem män grips på Backaplan misstänkta för grov utpressning. Enligt polisens presstalesman Stefan Gustafsson är utpressningen inte gängrelaterad och betecknas som "rörigt".

Lördag 11 april En 22-årig man hittas längst in på Kvibergs kyrkogård, kraftigt misshandlad med benbrott. Han kan inte redogöra för vad som har hänt honom. Enligt uppgifter till GT skall misshandeln ha kopplingar till Original Gangsters verksamhet.

Söndag 12 april Två unga män skottskadas vid 17-tiden i Hammarkullen under ett bråk mellan två ungdomsgrupper. En av männen tar sig för egen maskin till Sahlgrenska universitetssjukhuset.


Måndag 13 april En nyöppnad outletbutik på Backaplan drabbas vid 20-tiden av ett utpressningsförsök av fyra hotfulla män. Personalen lyckas låsa in sig och gärningsmännen flyr innan polis anländer. En skottlossning utbryter vid Länsmanstorget på Hisingen vid 22.30. Två män i 25-årsåldern skottskadas allvarligt.


En omfattande polisjakt inleds, men inga gärningsmän grips. Restaurang Pannrummet på Gamlestadsvägen utsätts vid 23.14 för ett bombattentat. Någon har slagit sönder ett fönster och kastat in handgranater. Samma restaurang utsattes 15 mars för ett liknande dåd, utan att granaterna exploderade. En personbil stannar vid en stillastående buss i Bergsjön runt midnatt och avlossar ett skott in i bussen. Ingen person skadas.


Tisdag 14 april Två pistolbeväpnade män syns göra mantelrörelser med sina vapen i Hisings-Kärra. Efter en polisjakt över Hisingen grips männen i Aröds industriområde vid 19-tiden. En medlem i Bandidos stoppas vid 21-tiden av polis i Linnéstaden, men flyr platsen på mc. Efter en jakt grips mannen i Kungsladugård.

http://gt.expressen.se/nyheter/1.1951243/gangkriget-trappas-upp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar