onsdag 13 januari 2010

Organiserad brottslighet ska snärjas i nät

Det bli hårdare tag mot den organiserade brottsligheten i Västmanland. Samhällsrådet där ett flertal myndigheter är med är nu igång.

- Vi har i dagarna slutit ett avtal mellan 19 olika myndigheter varav 10 kommuner där vi tillsammans kommer arbeta mot den organiserade brottsligheten. Vi är alltså ungefär 12 000 anställda med en budget på flera miljarder, säger länspolismästare Lars Hallberg.
Polisen har nu gått samman med alla kommuner i länet och olika myndigheter som till exempel Kronofogden, Skatteverket, Kriminalvården och Arbetsförmedlingen.
Det handlar om ett trettiotal kriminella
- Skatteverket kan titta på självdeklarationen, vi kan titta på bidrag genom Försäkringskassan. Kommunerna kan utnyttja den kommunala förköppsrätten som kan förhindra att MC-gäng kan köpa fastigheter, säger Lars Hallberg.
http://svt.se/2.33831/1.1843653/organiserad_brottslighet_ska_snarjas_i_nat?lid=puff_1843653 

Samtliga myndigheter i Västmanland har nu undertecknat en överenskommelse om ett brett samarbete för att förebygga och förhindra organiserad brottslighet och ungdomsbrottslighet i länet. Bildandet skedde 2008 och nu kan man börjar arbeta.
http://www.magazin24.se/vastra-malardalen/2010/01/12/samhallsradet-ska-bekampa-organiserad-brottslighet

1 kommentar:

  1. Deras reportage är det gamla vanliga,
    Det är bara mc klubbarna som är kriminella!
    Så det finns INGA ANDRA kriminella? LOL

    SvaraRadera