måndag 25 januari 2010

NY UNIK SVENSK ADHD-STUDIE NEDTYSTADES – AMFETAMINPREPARAT TILL MISSBRUKARE VAR HELT MISSLYCKAT


Psykiatriker Johan Francks unika svenska studie skulle ge vetenskapligt stöd för utskrivningen av amfetamin till missbrukare ”med ADHD”. Nu är den publicerad och resultatet blev ett fiasko. Trots det fortsätter det gigantiska drogexperimentet. Det verkliga syftet framträder alltmer klart: ersätt det illegala missbruket med ett legalt missbruk. KMR kräver nu att allt finansiellt stöd upphör.
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kommitten_for_manskliga_rattigheter/pressrelease/view/ny-unik-svensk-adhd-studie-nedtystades-amfetaminpreparat-till-missbrukare-var-helt-misslyckat-364839 

NU HAR DET BÖRJAT I SVERIGE. TVÅNGSMEDICINERING AV BARN MED AMFETAMIN

2009-12-01 15:53

Ett par med två barn har nyligen fått uppleva det som KMR länge varnat för. De fick se sina barn tvångsmedicineras med amfetamin. Det är socialförvaltningen i Skärholmen som trots protester från föräldrarna lotsat igenom ett beslut att ge barnen amfetamin. Men inte nog med det. Direkt efter att KMR kontaktade dem skickade de ett sekretessbeslut till föräldrarna.  
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kommitten_for_manskliga_rattigheter/pressrelease/view/nu-har-det-boerjat-i-sverige-tvaangsmedicinering-av-barn-med-amfetamin-348470
 

1 kommentar:

  1. Det är minimala doser amfetamin i adhd medicin, det är väl allmänt känt.
    Väldigt logiskt om man tänker på hur adhd fungerar.
    (hjärnan tror att kroppen är trött när den inte är det och skickar ut signaler att vakna vilket ger överskottsenergi.)
    Ger man kroppen lite amfetamin som fungerar att hjärnan tror man är pigg när man är trött så skickar inte hjärnan ut för mycket vakna signaler och överskottsenergi.

    Intressant är att om man är missbrukare av amfetamin och har adhd kan man få mindre straff för att man självmedicinerar, trots att det är mycket mindre doser i medicin.

    SvaraRadera