fredag 1 april 2011

Slik er mc-gjengene organisert

Politiet fører en stadig kamp mot kriminelle mc-gjenger i Norge. De har ikke klart å forhindre at Hells Angels, Bandidos, Outlaws og Coffin Cheaters har 256 medlemmer eller prøvemedlemmer i Norge.

Begrepet «énprosenter» skal ha blitt innført etter ulovligheter på et motorsykkeltreff i California så tidlig som i 1947 etter at Den amerikanske motorsykkelforeningen (AMA) uttalte at disse ulovlighetene ble forårsaket av den ene prosenten med avvikere som sverter publikums syn på motorsykler og motorsyklister.

I Norge er det klubbene Hells Angels, Bandidos, Outlaws og Coffin Cheaters som er de førende klubbene innen denne grupperingen. Disse er strengt hierarkisk oppbygget.
Presidenten
Denne personen har kontroll over avdelingen og vetorett på medlemsmøtene. Han kan også gjøre om alle beslutninger som er tatt.
Visepresidenten
Fungerer som presidentens høyre hånd. Visebresidenten er også presidentens representant dersom presidenten ikke er til stede.
Sergeant at arms
Denne funksjonen er sikkerhetsansvarlig med ansvar for å holde kontroll med klubbens fiender. Sergeant at arms forsvarer klubben og holder orden i egne rekker. Han er direkte underlagt presidenten og kan, etter ordre, disiplinere andre medlemmer både fysisk og på andre måter.
Secretary / treasurer
Denne personen har administrative oppgaver i avdelingen, blant annet å føre møtereferater, føre oversikt over økonomien og kreve inn klubbøter og avgifter fra medlemmene.
Road Captain
Denne personen har ansvaret for å arrangere avdelingsaktiviteter som turer og treff.

Lang medlemsprosess

Dersom man er medlem har du både møte-, tale- og stemmerett i klubben. Veien til medlemskap er imidlertid lang og hard. Publisert 07.02.2011
http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7496857

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar