fredag 1 april 2011

MC-kriminaliteten på frammarsj

Ifølge politiet er antall kriminelle MC-gjenger i Norge fordoblet på få år. Narkotikaomsetning, torpedovirksomhet og hvitvasking av penger er eksempel på den grove kriminaliteten disse begår. NRK Møre og Romsdal meldte tidligere denne måneden at tre av 11 klubber som Hells Angels har kontaktet i fylket vårt er blitt støttemedlemmer. Dette er en skremmende utvikling som må tas på det største alvor, skriver stortingsrepresentant Tove-Lise Torve.

Hells Angels, Bandidos, Outlaws og andre MC-klubber med tilknytning til kriminalitet er såkalte "1-prosentklubber". De resterende 99 prosent er lovlige klubber med lovlydige MC-entusiaster som dyrker sin lidenskap. Vi må unngå at disse lovlige klubbene dras inn i debatten om de kriminelle MC-klubbene.

I disse dager oppfordrer Kommunenes Sentralforbund (KS) kommunene til en felles front mot kriminelle MC-miljø. KS oppfordrer blant annet kommunene til å erklære kriminelle MC-klubber som uønsket. Et slikt initiativ er tatt i Ålesund bystyre. Initiativet er prisverdig og jeg oppfordrer flere kommuner til å følge Ålesunds eksempel med å sette temaet på dagsorden.
http://arbeiderpartiet.no/Aktuelt/Kommentarer/MC-kriminaliteten-paa-frammarsj

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar