torsdag 2 december 2010

”Polisen blundar för mc-gängen”

De namnlösa gängens makt växer. Det konstaterar journalisten Lasse Wierup i uppföljaren till ”Svensk maffia”. Han tycker även att polisen låtit Stockholms tre Hells Angels-avdelningar fått jobba alltför ostört.
Flera gånger har poliser jag har 
intervjuat tipsat om att ringa dig. Har du större kunskap än de nu?

– Nja, men ett dråpligt fall var när jag ringde ett stationsbefäl om en kriminell organisation på orten och han rekommenderade min bok. Vi har lyckats lyfta fram hur de som går in i de här strukturerna begår handlingar som de aldrig hade begått annars. Som 17-åringen som dömdes för att ha sprängt en bomb åt Original gangsters på Södermalm.

Du och din kollega Matti Larsson skriver om hur Hells Angels växer kraftigt. Varför märks inte de kriminella mc-gängen här?

– Stockholmspolisen har under större delen av 2000-talet blundat för Hells Angels. De tillslag som sker görs av tullen och ekobrottsmyndigheten, medan polisen inte verkar vara med i matchen. Hells Angels har en hög kriminell aktivitet. Bland annat greps två fullvärdiga HA-medlemmar i samband med att miljontals smuggelcigaretter hittades i Stockholm. En av dem greps även i samband med en dopingfabrik i Årsta. Hells Angels växer snabbast i landet, men även Bandidos och 
Outlaws växer.

Av: Hannes Delling, publicerad 22 november, 2010.

http://city.se/hannes/2010/11/22/polisen-blundar-for-mc-gangen/

2 kommentarer:

  1. Hahaha!! Ännu en okunnig kommunistreporter som skriver vad som helst för att bli känd.

    SvaraRadera
  2. DN= Dåliga Nyheter. Ja,vad ska man säga om Lasse o Matti? INGENTING!!!

    SvaraRadera