tisdag 21 december 2010

Finska mc gäng vill utveckla sin verksamhet i Estland

Finska mc gäng har intresse av att expandera sin brottsliga verksamhet i Estland, varnade estniska kollegor i finska polisen, rapporterade tidningen Postimees webbplats.

Den finska polisen har hävdat att Estland, riktning titta två ökända finska motoklubi - Bandidos och Hells Angels. Uppgifter tyder på att 60-70% av en större översyn narkonoziegumu i Finland är relaterade till motorcykeln föreningen.

Estniska kriminalpolisen representant Lennie Reimands anser att den finländska klubben företrädare alltmer besöker Estland är relaterade till deras önskan om en internationella kriminella nätverk. Nu, två estniska motoklubi kopplingar till Bandidos och Hells Angels.

Estland Motoklubu förening president är Kjusts betonar att man inte skall jämställa rocker och världen av brott. Enligt hans uppfattning, ger det faktum att vissa motoklubu medlemmar är brottslingar, inte upphov till fördöma hela strukturen av brottslig verksamhet.

Men fokuserade den estniska polisen uppmärksamhet motoklubam legosoldater, som samarbetar med Bandidos. I september genomförde den estniska Drug Enforcement Bureau en undersökning av klubbens högkvarter och arresterade en av ledarna vid misstanke om handel med narkotika.

http://diena.lv/lat/politics/arzemes/somu-rokeru-bandas-velas-izverst-darbibu-igaunija-2010-12-21-1

1 kommentar: