onsdag 13 januari 2010

MC VÄSTAR och Frihetspartiet (f.d. Bikerpartiet)


Allt fler kommuner och krögare väljer att stoppa MC-västar med koppling till kriminella gäng på krogen. Det är möjligt att gängmedlemmarna upplevs som mindre hotfulla utan sina västar, men man påminns ändå om den före detta utbildningsminstern Leif Pagrotskys svar på en fråga, i kategorin ”ordning och reda i klassrummet”, om huruvida det är okej att bära keps i klassrummet: ”Ja, det stör väl inte, så länge inte kepsen väsnas.”

Men västförbudet är nu domstolsfråga efter att det överklagats av en Peter Schjerva, ordförande i Frihetspartiet (f.d. Bikerpartiet). Med hänvisning till kommunallagen argumenterar han för rätten att bära Hells Angels-väst och dricka öl samtidigt. Tji fick den som trodde att outlaws per definition ställer sig utanför kommunallagstiftningen.

Det så kallade Frihetspartiets program utgör för övrigt en intressant mix. Några förslag i korthet:

-Rätt till en ”arbetsliknande heltidssysselsättning, utgående från individen, med marknadsmässig lön” samt eget boende för alla mellan 19 och 29
-Kastrera sexualförbrytare
-Obligatoriskt medborgartest
-Förbud av religiösa symboler på arbetsplatser och i skolan
-Förenklade byggregler
-Tillåta aktiv dödshjäp
-Folkomrösta om försäljning av statliga bolag
-Ge samerna permanent representation i riksdagen
-Banta antalet poliser till 14 000
-Avskaffa straff för eget bruk av narkotika

1 kommentar:

  1. Frihetspartiet har stulit partinamnet och kan inte använda det. Jag registrerade partinamnet hos valmyndigheten samt som varumärke för 10 år sedan.
    Undertecknad har meddelat MC-gängets styrelse att de omgående måste byta namn.

    Nils-Eric Hennix
    Partiledare Frihetspartiet (ett nationellt parti som samarbetar med ND, Svenskarnas Parti, Info14 och Motståndsrörelsen)

    SvaraRadera