söndag 3 augusti 2014

Hells Angels vill ha reda på polisers namn

Nu tar Hells Angels hjälp av jurister för att få reda på vilka poliser som varit inblandade i ingripanden mot mc-klubben. Och de kan få rätt.
I slutet av april kom det ett samtal till polisens ledningscentral om att några personer hade gömt något i en buske vid Statoil på Partihandelsgatan. Vid platsen stod en 39-årig man, tillhörande Hells Angels, med sin motorcykel.
Mannen hade olika Hells Angels-symboler på sig, bland annat på ett örhänge och på dekalerna på hjälmen. Polisen sökte med hundar i omgivningarna runt omkring 39-åringen och genomförde en kroppsvisitation utan att hitta något.
När mannen senare begärde ut protokollet från händelsen hade polisernas namn strukits över.
Nu har 39-åringen överklagat beslutet till Kammarrätten i Göteborg för att han vill veta namnen på de poliser som gjorde ingripandet.
Rätten att ta del av information som rör ett polisingripande mot den egna personen heter partsinsyn och är grundlagsskyddad.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2443133-hells-angels-vill-ha-reda-pa-polisers-namn 


Maktkampen mellan polisen och Hells Angels fortsätter.
Det senaste inslaget i striden är att en HA-medlem vill veta vilka poliser som ingrep mot honom vid ett tillslag. Men polisen svarade med att stryka över deras namn i det dokument mannen fick ut.
En kamp som länspolismästaren i Västra Götaland välkomnar.
- Det tyder på att de som tillhör en kriminell verksamhet känner sig jagade, säger Klas Friberg.
 http://www.expressen.se/gt/has-nya-taktik--en-maktkamp-med-polis/

Ledare: Öppenheten får inte missbrukas

http://www.expressen.se/gt/ledare/ledare-oppenheten-far-inte-missbrukas/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar