fredag 17 december 2010

Liivijengit liikekannalla Oulussa

Uleåborg, Finland, de två internationella motorcykelgäng visas på gatorna mer än tidigare. Hell änglar vid sidan av Bandidos har blivit en del av Diablos. Gäng intervaller stramar i Europa och Norden. Det avspeglas även i norra Finland.

Det finns tre kriminella mc-gäng. Internationellt verksamma Hell's Angels och Bandidos och Cannon Ball MC, som har sitt ursprung i finska.

- Av de tre Hell's Angels har varit i Uleåborg i flera år nu. Denna höst har kommit under namnet passerar Diablos gäng Bandidos, som tillhör gruppen, centralkriminalpolisen i Uleåborg, Manager, förklarar Detective poliskommissarie Ari Soronen.

Under detta år har de så kallade liivillisiä folk hade på gatorna mer än tidigare, men annars är gänget verksamhet inte sett. Klubblokalen i Uleåborg, Finland.

- Kuusamo Vägen kantas av Uleåborgs Hell's Angels och Rail Diablos gatugäng klubbrummet, säger Ari Soronen.
Rörelser i regionen Uleåborg

- Finland avspeglas omedelbart, om till exempel i Europa av två internationella ligor medierad eller förvärras av spänning. Omständigheterna har sett en liten fördröjning, och eventuellt Uleåborg i Finland också, förklarar Detective poliskommissarie Ari Soronen.

Den faktiska konfrontation med en i norra Finland har varit fallet. Bandidos och Hells Angels har en väletablerad fred i Europa, egendom, men detta är det sista par år av spänningar i Europa och Skandinavien. Oroligheter har också observerats i Uleåborgsregionen. Situationerna Soronen att bli aktiva.

- Kavajer med ett antal framträdanden är mer, förutom klubbarna och ansöker om fler medlemmar, säger detektiven poliskommissarie Ari Soronen.
Medlemskap intresse för mer

Klubbmedlemmar och de som söker 20-50 - års ålder för män, av vilka några brottslig bakgrund. Det finns också bara vanliga människor som arbetar i yrken.

I allmänhet är andelen så kallade gäng motorcykelgäng verksamhet omfattar narkotikarelaterad brottslighet, den informella ekonomin och informell ekonomi i samband med inkasso.

- Polisen saknas så snart den brottsliga verksamheten upptäcks. Polisen kommer att övervaka dessa situationer och aktivt strävar efter att vara medvetna om detta.

Soronen den tidpunkt då utredningen inte är ingen vanlig brottmål.

YLE Uleåborg / Tiina-Leena Kurki
http://yle.fi/alueet/oulu/2010/12/liivijengit_liikekannalla_oulussa_2225266.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar