torsdag 30 juli 2009

Kriminell ledargestalt döms till nio månaders fängelse för skenavrättning

Den 47-årige mannen var länge en av förgrundsgestalterna i Stockholms undre värld. Senast i juni 2008 dömdes han för grovt skattebrott, grovt vapenbrott och narkotikabrott till fängelse i två år och tre månader. Domen har överklagats.

Strippklubb - Skattebrotten har starka kopplingar till den period då han tillsammans med en före detta polis drev de två strippklubbarna Privé och Lady i centrala Stockholm. Enligt åklagaren lyckades han prångla ut minst 30 miljoner kronor ur bolagen innan Skatteverket och ekobrottsmyndigheten slog till.

Hanterare? - Själv menar han dock att han under samma period delvis bott i Spanien och att han i själva verket hjälpt polisen i flera så kallade undercover-uppdrag.

Mannen missbrukade dessutom så väl amfetamin som kokain. Polisen, som länge bedrivit spaning mot paret, har i flera omgångar misstänkt att kvinnan farit illa i hans sällskap. Så sent som för ett par år sedan upprättades en anmälan om grov kvinnofridskränkning, men den före detta frun valde till slut att inte medverka i förhören, varför misstankarna lades ner.

I höstas valde dock den före detta frun att själv polisanmäla mannen för våldtäkt, misshandel och grovt olaga hot.
http://www.dn.se/sthlm/kriminell-ledargestalt-doms-till-nio-manaders-fangelse-for-skenavrattning-1.920337

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar