torsdag 16 december 2010

NYA TIDNINGEN SKURK - Liam Norberg: Jag gillar kriminalfrågor

Liam Norberg slog igenom i filmen Sökarna 1993. Samma år häktades han för ett värdetransportrån och fick drygt fem års fängelse. Han blev kristen under fängelsetiden. I dagarna stod det klart att hoppar han på tidningsuppdraget Skurk, där han kan dra nytta sina tidigare erfarenheter.

Tidningen Skurk kommer med första numret i dag, torsdag. Liam Norberg publicerar både artiklar och en krönika. Han fick uppdraget via Paolo Robertos lillebror - Ian Roberto:

– Jag känner honom sedan tidigare och har erfarenhet att skriva för både Aftonbladet och Expressen. Kriminalfrågor är ett ämne jag verkligen gillar och går hand i hand med böcker jag skriver, säger Liam Norberg.

Skurks chefredaktör, Raja Arlevin, har dömts till fem års fängelse för annonsskojeri i 100-miljonersklassen.

Liam Norberg, som alltså är religiös sedan lång tid tillbaka, ser inga problem:
http://www.resume.se/nyheter/2010/12/15/liam-norberg-jag-gillar-kr/index.xml


Det första numret av kriminaltidningen ”Skurk”. Chefredaktör är Raja Arlevin
http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/tidskrifter/article3039750.ece

Althin skriver i brottslings Skurk

http://www.realtid.se/ArticlePages/201012/14/20101214142839_Realtid312/20101214142839_Realtid312.dbp.asp

SKURK är kriminal- och rättsmagasinet som avslöjar samhällets mörka sidor. Vill du läsa om det som i vanliga fall undanhålls medborgarna så har du hittat rätt. Vi synar ljusskygga företeelser hos myndigheter, rättsväsende och kriminalitet i stort som smått. Vårt mål är att vara det mest uttömmande och avslöjande rättsmagasinet i Sverige. Det du inte får veta på TV eller genom andra medier får du veta genom oss.

SKURK är inte avsedd att vara en bekväm eller tillrättalagd informationsblaska. Tvärtom är vi en nagel i ögat på dem som har något att dölja och grus i dojan hos politiker och makthavare. Vi låter alla parter komma till tals och granskar myntets båda sidor, oavsett samhällsställning eller titel. Lagbrytare finns i alla samhällsskikt, även bland polis och rättsväsende. SKURK granskar alla lika noggrant.


SKURK är det unika magasinet för dig som vill veta vad som verkligen pågår under ytan.
http://www.skurk.com

De kallar sin nya tidning för Skurk. Den görs av ett gäng som säger sig ha kvar förortskidsen i sig, som vill visa den ”andra sidan av myntet”, att andra än polis och åklagare får berätta. Publicerad: 24 jan 2011
http://www.dn.se/kultur-noje/skurk-ska-visa-andra-sidan

1 kommentar: