onsdag 10 november 2010

Svensk maffia – fortsättningen.

Lasse Wierups och Matti Larssons kartläggning av de kriminella gängen i ”Svensk maffia” 2007 blev en av de senaste årens stora bästsäljare med upp­emot 350 000 sålda exemplar. Nu har uppföljaren utkommit, med den lätt filminspirerade titeln ”Svensk maffia – fortsättningen”.

Parallellt med samhällets globalisering de senaste decennierna har gängkriminaliteten utbrett sig i Sverige. De internationella grupperingar som etablerade sig under tidigt 90-tal, främst Hell Angels och Bandidos, har fått sällskap av mer lokala gäng, ibland med en särskild etnisk koppling. I ”Svensk maffia – fortsättningen” beskriver författarna utvecklingen sedan 2007 både i de dominerande nätverken – som generellt har konsoliderat sina positioner – och i de mindre, ofta kortlivade, uppstickarna. Bokens ambition att teckna en helhetsbild av gängmiljön är imponerande, likaså den bakomliggande researchen. Ändå sker denna rundmålning delvis på bekostnad av analysen, vilken kunde ha fördjupats ytterligare.
http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article1292964/.html

1 kommentar:

  1. Till Dig som skickar roliga/tråkiga länkar med domar på folk. MC Razzia länkar till Mediabilden, ibland och bara ibland tillåter vi oss att vara lite personliga men det du skickade finns redan på flashback och även om det har stort intresse avböjer vi att länka till det.

    Det finns redan sidor som 24 & FB, vi försöker hålla oss ifrån just den typen av grunkor...

    ;Men jag kollade givetvis och sparade ner på datorn..

    Kör hårt

    SvaraRadera