tisdag 9 november 2010

Den 31-årige mannen, som varken kan läsa eller skriva, har fungerat som målvakt åt andra, mer avancerade ekobrottslingar. 31-åringen har under 2006-2007 suttit i styrelsen för ett par bolag som använts vid bland annat kreditbedrägerier.

Bolagen har beställt varor mot senare betalning, varorna har sedan sålts vidare och kreditgivare och leverantörer har blåsts på betalningen. Det handlar om varor och tjänster för drygt 610 000 kronor i ett av bolagen. Bland de drabbade finns Skruf Snus AB som levererat tobaksvaror för 200 000 kronor utan att få betalt. Ur ett annat bolag har tillgångar på drygt en miljon kronor försvunnit.

Mannen berättade också vad han fått i ersättning för att vara målvakt i ett av bolagen.

- Jag har fått mellan 10 000 och 15 000. Sen fick jag väl någon mobiltelefon, en Samsung.

Utöver grovt bedrägeri omfattar åtalet också bokföringsbrott och oredlighet mot borgenärer. Åklagaren yrkar också att 31-åringen ska meddelas näringsförbud.

- Jag vill ha näringsförbud så han kommer bort från marknaden. Man ska inte kunna utnyttja en sådan här stackare, framhöll vice chefsåklagare Jonas Strömberg i en paus.

Senare i veckan ställs 31-åringen inför rätta för allvarligare brott. Han är åtalad för grovt narkotikabrott i amfetaminhärvan där två medlemmar i Hells Angels supportgäng Red & White Crew återfinns bland de huvudåtalade. Rättegången inleds på torsdag i säkerhetssalen vid Linköpings tingsrätt.
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6406569

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar