tisdag 17 augusti 2010

Två mc-förare i vansinnesfärd

En 23-årig Luleåbo greps av finsk polis efter att drog- och alkoholpåverkad ha kört drygt 200 kilometer i timmen bland annat på gång- och cykelvägar strax utanför Uleåborg. 

Det var på lördag kväll vid halvsjutiden lokal tid som finsk polis upptäckte två motorcyklister som färdades i hög hastighet längs E 8 på strax norr om Uleåborg. Polisen signalerade att MC-förarna skulle stanna - men förarna valde att i stället dra på i full fart för att försöka undkomma. Polispatrullen uppmätte som högst en hastighet på i 233 kilometer i timmen på en väg där den tillåtna hastigheten var 100 km/h. Medelhastigheten på en två kilometer lång sträcka uppmättes till 220 kilometer i timmen. 


Enligt Risto Viippola var de två motorcyklisterna på väg från en Hells Angels-träff i Uleåborg, där cirka 200 personer deltog under helgen. I Uleåborg finns en grupp som anses vara underställd Hells Angels.

Den gripne Luleåbon har, enligt uppigfter till Kuriren, koppling till Red & White Crew som är en supporterklubb till Hells Angels och har funnits i Sverige sedan 2001.

Den andra motorcyklisten kom alltså undan, men polispatrullen hann få ett bra signalement på denne. Föraren hade röda gympaskor, vit huvtröja, jeans och svart hjälm. Det rör sig om ombyggda motorcyklar som används av grupper som vill köra spektakulärt med tävlingar och tricks i höga hastigheter på vanliga trafikerade vägar.
http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=5497047

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar