torsdag 19 augusti 2010

På eftermiddagen fortsatte förhören med den 34-åring som är misstänkt för att ha deltagit i planeringen av helikopterrånet.

Förnekar inblandning

Den 32-årige fritidsledaren är på sannolika skäl misstänkt för grovt rån. Själv förnekar han all inblandning i rånet mot värdedepån G4S den 23 september förra året.
– Jag har ingen aning om vad jag gjorde den 23 september. Jag har inga fasta rutiner, sa han i rätten i måndags.
33-åringen som ska höras därefter är tidigare dömd för rånförberedelser och står nu åtalad för att ha planerat helikopterkuppen.
Den misstänkte 34-åringen som ska höras är åtalad för att ha varit med i rånplaneringen. Han har dessutom, enligt åklagarna, fingerat en trafikolycka åt piloten för att ge honom ett falskt alibi.
38-åringen ska ska i sin tur ha hjälpt piloten att få tillbaka sin bil efter krocken som enligt åklagarna var ett falskt alibi.

Bara en medger inblandning

Totalt är det tio män som är åtalade, fem av dessa är misstänkta för grovt rån, fem för medhjälp till grovt rån varav en dessutom åtalats för förberedelse till grovt rån.
Endast en av de åtalade har medgett inblandning i rånet. Det är Safa Kadhum, 31, som förra måndagen plötsligt erkände att han var en av de tre rånarna som var inne i depån. Dock vill Kadhum att brottsrubriceringen ska klassas som grov stöld, inte grovt rån, eftersom han säger sig ha blivit lovad innan rånet att det inte skulle finnas anställda på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar