tisdag 13 juli 2010

Den senaste tidens skottlossningar tyder på att grov organiserad brottslighet har fått starkt fäste i Malmö.

Tretton personer har hittills i år blivit skjutna i Malmö. Lägg därtill misshandelsfall, personrån, våld och hot mot tjänstemän, stenkastningar och bränder. I gårdagens medier kunde man dessutom läsa om hur akuten tvingats förstärka sin säkerhet på grund av den ökade andelen kniv- och skottskadade patienter. 

Det är en dyster bild som målas upp. Malmö har blivit ett fäste för grov gängkriminalitet.
Även om huvuddelen av våldsbrotten begås mellan kriminella personer i en kriminell miljö, så riskerar oskyldiga personer att drabbas när våldet sker öppet på Malmös gator. Det är en utveckling som måste stävjas med alla medel. 
http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article1172447/Ge-tydlig-och-tidig-signal.html 

Under senare tid har en brottslighet som normalt sett verkar i det dolda blivit allt mer synlig för allmänheten. Det rör sig om kontroll av drogmarknader, stöldgods, bedrägerier, vapen, trafficking och inte minst om hot och utpressning. 

Samhället måste ha en enad front i kampen mot den kreativa organiserade brottsligheten. Regeringen kan inte passivt se på när akutmottagningarna i städerna får ta emot ett allt större antal personer med skott- och knivskador. Den kan inte bara se på när domstolarna tvingas lägga ner mål för att vittnen skräms till tystnad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar