lördag 26 juni 2010

Sverige: Den omvendte underverden

Lyssna på radioinslag med Svensk Maffia's Lars Wierup

I Sverige har man fulgt bandekrigen her i Danmark intenst. Man frygtede i lang tid, at konflikten ville bevæge sig over sundet, men det er endnu ikke sket.

Selvom bandekriminaliteten i Sverige er stigende, så ser konfliktbilledet helt anderledes ud end her. På den anden side af sundet er det nemlig den anden store rockergruppe Bandidos, som er på kant med de kriminelle i indvandrermiljøet.

Kamp om narkomarkedet

Journalist og forfatter Lasse Wierup fortæller, at Bandidos har trådt indvandrergrupperingerne over tæerne og det har ført til flere skyderier og attentater, både i Göteborg og syd for Stockholm. En enkelt Bandidos supporter er for nylig blevet dræbt.

Det er især de syriske og albanske grupper som Bandidos kæmper med. Konflikten mellem to sider skyldes både at kappes om det svenske hashmarked.

Hashmarkedet er også skyld i andre konflikter blandt de etniske miljøer i for eksempel Malmø, hvor to grupperinger fra Eksjugoslavien lige nu bekriger hinanden.

Hells Angels holder sig ude

Modsat situationen i Danmark er Hells Angels i Sverige den eneste kriminelle gruppering, som undgår at involvere sig de forskellige konflikter. De bruger i stedet for deres tid på at pleje de særlige områder, hvor de bedriver deres forretning, nemlig økonomisk kriminalitet.

Lasse Weirup forklarer, at lige netop Hells Angels fokus cigaretsmugling, salg af anabolske steroider og svindel i handels- og transportsektoren er en af de primære årsager til, at de kan holde sig ud af bandekonflikterne. Det er nemlig ikke områder, hvor andre grupperinger tjener deres penge.
http://www.dr.dk/P1/orientering/indslag/2010/06/25/183504.htm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar