onsdag 16 juni 2010

Rockerpræsident advarer mod støttegrupper

Bandidos lukkede deres egen gruppe, fordi den var ude af kontrol.

Rockernes støttegrupper er svære at styre, og risikerer at skabe nye sammenstød i en bandekonflikt, som ellers kører relativt roligt.

Derfor opfordrer præsidenten for Bandidos til, at rockerklubberne nedlægger dem.
Bandidos lukkede sin egne støttegruppe X-team, fordi gruppen blev for ukontrollabel, forklarer Jim Tinndahn.

»Vi lukkede gruppen, fordi vi havde så mange problemer med dem. De rendte rundt og brugte vores navn, de lavede inkassosager og solgte narko, og det gad vi ikke at have. Så vi lukkede hovedparten af grupperne«, siger han til politiken.dk.

Bor i Sverige
Præsidenten for den verdensomspændende bikerorganisation, Bandidos, sidder ved det lave, sorte stuebord i klubhuset i Råå, syd for Helsingborg i Sverige.

»Hver dag er der unge gutter, som føler, at de skal vælge side, for sådan er det blevet. De bliver supporters til Bandidos eller AK 81 eller lander i en gadebande med indvandrerbaggrund«.
»Der er tale om unge, som synes, at de skal have en rolle et eller andet sted, og hvis de ikke kan få et job eller bare bliver røvpulet af politiet, så har man kun ét sted at søge hen for sin egen sikkerheds skyld, og det er, hvor der er nogle, som vil beskytte én. Det gør gadebanderne, og det gør sådan nogle som os. Vi kunne starte afdelinger ud af det blå, så mange kender vi, som vil starte«.
Det gør I så ikke?
»Nej. Det ville være at gøre os selv en bjørnetjeneste, fordi vi så får en masse mennesker, som ikke har styr på det«.

http://politiken.dk/indland/article995637.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar