söndag 27 juni 2010

HA-hustruns dagbok beskriver terrorn

Han slängdes ut från Hells Angels den 12 augusti förra året efter mer än tio års medlemskap. Därefter inleddes en flera månader personlig terror mot 47-åringen och hans 32-åriga hustru som kulminerade i ett mordförsök mot mannen på öppen gata. Hustrun skrev dagbok från den här tiden.

Utdrag ur en gangsterfrus dagbok hösten 2009

4 september
Så fort något känns lite ok brakar helvetet löst igen. I dag var XX och YY här och krävde ytterligare 100000 kronor och kortare avbetalningstid. 200000 kronor innan 4 okt och 200000 kronor innan 4 nov. Plus att dom vill ha papprena på min hoj. Jag lovar att dom kommer ta den som "ränta" och inte som "säkerhet" som dom sa.
Jag älskar ju egentligen mitt liv men inte att leva under hot, press och utpressning av klubben. Fy fan att man kallat vissa sina vänner.

5 september
Jag är så rädd så jag skakar hela tiden. Rädd varje minut att dom från klubben skall dundra in här och hämta mina smycken och allt annat av värde. Tänk att jag litat på dom. Gud vad dom är otäcka. Jag är så jävla trött på att människor som absolut inte har rent mjöl i påsen skall göra vårt liv ruinerat och förstört.

15 september
Söndag och måndag var ganska softa men i dag bröt helvetet löst igen. XX ringde och krävde papprena på min hoj. Dom jävla tjuvjävlarna har ju fan inte gett honom en chans att betala i tid. 200000 kronor den 4 okt och 200000 4 nov var ju dealen. Nu vill dom ha ägarbeviset trots att han inte brutit mot något. Jävla förbannade kräk.

18 september
Nu sitter jag hemma och får inte öppna dörren för någon för MM är i väg. Han tänker jättemycket på vår säkerhet nu. Det känns skönt, han är verkligen en man. Det är flera nu har jag förstått av hans vänner som blivit utpressade.

20 september
Det är en konstig känsla att leva så nära tanken att någon av oss eller båda kan vara döda snart. Jag försöker använda mina snyggaste kläder, sminka mig och vara fin varje dag nu. Det är så jag vill folk skall minnas mig. Jag blir mer kär i MM, min hjälte för varje dag som går.

21 september
I dag ringde han som har hand om båtfinansen och berättade att lånet troligtvis bli klart denna vecka. Men 30 min senare ringer (namngiven person) som sköter vår båt och berättar att den är stulen. Är det klubben som stulit den? Detta börjar bli en jävla soppa.

22 september
Nu har dom snott båten, hojen, sängen, möbler och alla verktyg. Jag hatar dom.

24 september
Var hos läkaren i morse helt skakis efter allt som hänt. Han sa att jag var i chock. Han vet allt som hänt. När jag kommit hem ringde målaren och sa att dom tömt hela vårt bygge på allt material så jag åkte dit. Jag bara grät och hade panikångest. Ringde polisen som sa att jag skulle göra anmälan. Det gjorde vi.

4- 5 oktober
Klockan är 00.30 och veckan som gått har varit helt sinnessjuk, har packat som en jävla dåre, magasinerat allt vi har av värde. Är så jävla rädd att dom skall komma och råna oss. Polisen har slutat ha kontakt med oss. Dom skiter nog i om vi dör. I går var sista datumet för MM för betalning av 200000 kronor men han har inte hört av sig för eftersom dom stulit saker till ett värde av 1,3 miljoner av oss - min hoj, båten, möbler, säng, verktyg, inbrott i huset. Fy fan rent sagt.

7 oktober
02.30 i natt fick vi ett samtal från grannen i Bergum - Ert hus står i lågor. Vi kastade oss i bilen och jag bara skakade. Jag kände ju på mig i går att något inte stämde. Det var helt i lågor när vi kom fram. Helt uppeldat. Jag bara grät och fick panik. Många brandbilar och poliser på plats. Vi orkade inte se helvetet i mer än några minuter plus att vi har helt livrädda att dom skulle åka hem och sätta eld på lägenheten där hundarna var. När vi kom hem sprang jag fram till fönstret minst 180 ggr. Ringde polisen som lovade komma om vi såg minsta misstänkt bil eller person. Vi turades om att hålla vakt.
Kille från Folksam ville träffa oss på eftermiddagen vid huset. När jag kom fram var polisen där samt en saneringsfirma. Polisen kommer utreda det som mordbrand och hade spärrat av hela området.
Polisen kände till att som hänt oss från i somras så dom undrade inte så mycket över vilka som låg bakom branden.

4 kommentarer:

  1. Ska frun få skit alltså ??
    Den som ger sig i leken får leken tåla !!
    Var hon inblandad ???
    Helt rätt att den som leker ger sig in i ska vata vad som kan hända sån är jag !!
    Blanda in släkt och barn är inte renhårigt !!

    SvaraRadera
  2. Som kvinna till en av de stora klubbarna så ska man veta att man är en ägodel! Du har inga som helst rättigheter längre, speciellt inte från killen man är ihop med (han styr allt och du kan inte planera något ifall han ska ut på "tjänsteförättning"). Inte heller från polisen får man vara ifred om man har ett arbete. Då kommer de till din arbetsplats och försöker få arbetsgivaren att säga upp dig, ofta med hot eftersom de tror de kan komma åt klubbmedlemmen den vägen. Kan bara varna alla kvinnor, håll er ifrån dom. Det kan vara spännande ett tag men hela era liv går i spillo. 5 år efteråt finns ni i polisens register. Försök hitta jobb med den stämpeln.

    SvaraRadera
  3. Till Stefan ....

    kl 00.05 tog vi bort texten // Den som ger sig in i leken får leken tåla.

    razzia

    SvaraRadera
  4. Hittade i ett forum om detta..

    Att hon stannar kvar är inget konstigt. Hon får skylla sig själv i och med att hon bestämde sig för att gifta sig eller fortsätta vara gift med honom när han var aktiv. Hon lär ju vetat vad det är för liv han lever och hon hade förmodligen inte blivit jätteförvånad om hennes tidigare vänner hade utsatt någon annan för samma sak.
    Det passar tydligen att vara i en krets där folk beter sig som svin mot andra, men när hon själv blir utsatt är det något helt annat.
    Hon har levt gott på att han var med i HA, hon levde säkert gott på pengarna han tjänade ihop.

    SvaraRadera