fredag 21 maj 2010

Pappan till den misstänkte hotade döda målsägaren med ett järnrör. Mamman var också aggressiv. Hon bidrog till tumultet genom att slå en kvinnlig polis i ansiktet.

Rättegången i Ystad blev så våldsam att den gav upphov till ännu en rättegång.

I rapporten framgår att målsägaren vände sig till tingsrättens ordningsvakt, och berättade att den 57-årige pappan till den tilltalade hotat att slå ihjäl honom med ett järnrör utanför byggnaden.

När vakten skulle gå ut och kontrollera den utpekade gärningsmannen, var vederbörande på väg in igen. Han vägrade lämna personuppgifter, något tillhygge syntes inte till, dock larmades polisen som lovade att skicka en patrull omgående.

Medan målsägaren för säkerhets skull placerades i ett vittnesrum lämnade 57-åringen byggnaden. Vakten kunde emellertid intyga att han återvände i riktning från tingsrättens västra gavel, där polisen så småningom påträffade järnröret, gömt bland några buskar. 57-åringen greps och transporterades till arresten. I samband med detta blev hustrun så arg att hon utdelade ett slag i ansiktet på en kvinnlig polis, vilket rubriceras våld mot tjänsteman.

Hustrun frihetsberövades, men försattes på fri fot efter tio minuter skriver Ystad Allehanda
http://www.ystadsallehanda.se/ystad/article879759/Tumult-och-doumldshot-vid-raumlttegaringng.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar