onsdag 5 maj 2010

Nigerianska experter besöker Sverige för dialog om ökad sexhandel

Ökning av nigerianska kvinnor i prostitution Att Svenska Institutet lägger en stor fokus på Nigeria beror på den stora ökning prostituerade från Nigeria till Sverige som har skett de senaste åren.  Fram till 2007 fungerade Sverige som ett transitland för de hundratals nigerianska kvinnorna som sedan jobbade som prostituerade i framförallt Oslo. Idag är bilden en annan. Enbart i Göteborg beräknar polisen att ett trettiotal nigerianska kvinnor befinner sig i prostitution.
”Vi har sett en markant ökning av kvinnor från Nigeria inom prostitutionen i Göteborg under det senaste året säger Mats Paulsson, chef för polisens traffickinggrupp i Göteborg, som menar att dessa kvinnor idag dominerar gatubilden i staden. Utvecklingen har gått förhållandevis fort och det är nu otroligt viktigt att polisen agerar och anpassar sitt arbete till den nya situationen för att förhindra dessa kriminella nätverka att få etablerat fotfäste i Sverige” 
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/si/pressrelease/view/nigerianska-experter-besoeker-sverige-foer-dialog-om-oekad-sexhandel-404655

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar