fredag 21 maj 2010

Mannen misshandlades sedan han lögnaktigt sagt sig vara prospect till Hells Angels-anknutna MC Norrköping.

En Hells Angels-medlem, hans f d övervakare och en medlem i HA:s supporterklubb Red & White Crew åtalas nu för att ligga bakom misshandeln.

Vem som blev misshandlad på Pub Wasa den 9 januari förra året är okänt. Mannen gjorde aldrig polisanmälan och har inte kunnat identifieras.

Det finns alltså ingen målsägare. Och då hör det till ovanligheterna att åtal väcks.

Vid tidpunkten var dock en 44-årig Hells Angels-medlems telefon avlyssnad i ett annat ärende.

Han blev uppringd från Wasa av sin dåvarande övervakare, en 46-årig ordningsvakt som befann sig på puben privat.

Övervakaren berättade att en man på puben påstått sig vara prospect till MC Norrköping, klubben hade vid den tidpunkten inte fullvärdigt medlemskap i Hells Angels MC.

Det är välkänt att Hells Angels MC och dess supportrar inte gillar att någon utnyttjar deras rykte.

En ordningsvakt på puben säger i förhör att han inte förstått att den falske prospecten skulle bli misshandlad. Han säger sig ha frågat övervakaren vad som hände mannen och fått svaret "han fick det han skulle ha".

- Han fick väl stryk antagligen, konstaterar vakten.

Ingen säger sig ha sett misshandeln och ingen vet var den misshandlade tog vägen. Två taxichaufförer har skjutsat en man med 25-åringens signalement till och från Wasa. Enligt den ene chauffören hade mannen en svullen hand och väldigt bråttom när han lämnade puben.

Alla tre åtalade nekar. 25-åringen förnekar att det är hans röst som hörs i de inspelade telefonsamtalet. Hells Angels-medlemmen hävdar att det bara varit frågan om att "leta upp" mannen, som man dessutom inte fick tag på. Övervakaren uppger att han inte ringde Hells Angels-medlemmen med avsikt att någon skulle få stryk.
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6025712

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar