fredag 7 maj 2010

HA-fest på Harrys trots krogens västförbud

Restaurang Harrys i Eskilstuna har en officiell klädpolicy som förbjuder mc-västar. Trots det blev ett 20-tal Hells Angels medlemmar insläppta i helgen.

– Vi försöker så mycket vi kan att efterleva vår policy, men vi kan inte ringa polisen varenda gång det kommer personer med skinnvästar, säger Thimmy Andersson, delägare till Harrys i Eskilstuna.

Struntar ni i klädpolicyn?
– Nej, vi står fast vid reglerna, men det är svårt att klä av Hells Angels eller Bandidos medlemmar deras västar. Vi kan inte heller klä av romerna deras stora kjolar, det skulle vara diskriminering.

Hur ser du på det faktum att personer med Hells Angels västar vid flera tillfällen varit gäster på Harrys?

– Jag personligen har den inställningen att så länge man sköter sig struntar jag i hur man ser ut och vem man är. Vi är inte polisen utan vår uppgift är att sköta säkerheten på krogen.
Mats Helgesson, som är vd för Harrys i Sverige, menar att klädpolicyn finns där för att miljön ska upplevas positivt av gästerna.
– Klädpolicyn finns för att undvika bråk och säkerställa ordningen och för att miljön på Harrys inte ska upplevas som stötande av gästerna. Vår klädpolicy är en rekommendation, varje enskild restaurang får göra en egen riskbedömning.

Hur ser du på det faktum att Harrys i Eskilstuna släpper in Hells Angels medlemmar och därmed bryter mot era interna regler?
– De får bedöma lokalt om det är okej och om det inte stör ordningen. Det kan även upplevas som stötande att någon går omkring med hockeykläder eller med nazisttecken, jag skulle inte vilja säga att det är just tillhörighet till en mc-klubb som är stötande.
http://ekuriren.se/nyheter/sormland/1.696634 

Eskilstuna kommuns syn på Hells Angels och mc-västar på krogen är glasklar. Helgens händelse på Harrys är något som beklagas.
– Jag tycker det är tråkigt, säger Jimmy Jansson, (S), kommunstyrelsens vice ordförande.
http://ekuriren.se/nyheter/sormland/1.696640

Polisen medveten om att HA finns på krogen 

http://ekuriren.se/nyheter/sormland/1.696639

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar