lördag 6 mars 2010

Utpressning – De hotade med Black Cobra, trots att de inte har något med gänget att göra.

Utpressning är den nya tidens brott. Framförallt handlar det om unga killar som i grupp ger sig på svaga offer.

Statistiken visar att antalet anmälningar om utpressning ökat rejält de senaste åren, men också att den är koncentrerad till vissa områden i Skåne. Välmående mindre kommuner som till exempel Båstad och Höganäs är i princip förskonade från den här typen av brott, medan de är en realitet i Malmö, Landskrona och Helsingborg. Brottsligheten skapas i hårda miljöer.
http://hd.se/helsingborg/2010/03/06/utpressning-ett-allt-vanligare/

Falska brott i spåren av äkta

Utvecklingen med ett ökat antal utpressningsfall kan ha skapat grunden för ett annat fenomen; falska utpressningar.

Kommissarie Ing-Louise Udén, utredningschef på kriminalpolisen i Malmö, delar sina kollegors uppfattning att utpressning blivit ett vanligare brott. Samt att mörkertalet kan vara stort.

— Men det kan finnas påhittade anmälningar också, säger hon

http://hd.se/helsingborg/2010/03/06/falska-brott-i-sparen-av-akta/

Ungdomsarbetare inför rätta för stöld och våldtäkt

På fredagen inleddes rättegången mot de tre Malmökillar, 17, 18 och 20 år, som misstänks för att ha rövat bort och våldtagit en 19-årig man i Helsingborg. Kidnappningsoffret berättar i förhör hur de unga männen, som presenterade sig som medlemmar i Black Cobra, tog med honom i en bil och bland annat tvingade honom att delta i inbrott i hans föräldrahem.

I hemmet tvingades han även klä av sig och våldtogs av en av männen.

http://sydsvenskan.se/malmo/article635567/Ungdomsarbetare-infor-ratta-for-stold-och-valdtakt.html

Kidnappningsoffer berättade i rätten

På fredagen inleddes rättegången mot de tre Malmöungdomar som står åtalade för att ha kidnappat och våldtagit en 19-årig man mitt under en inbrottsstöld i hans föräldrahem.

19-åringen hävdar att Malmötrion skrämde honom med att presentera sig som medlemmar i Black Cobra, något som inte stämmer och väckt ont blod hos det kriminella gänget. En handfull Black Cobra-medlemmar följde rättegången från åhörarplats och var märkbart irriterade på att deras namn figurerar i sammanhanget.

— Det där är inga Black Cobra-killar. Vi tar avstånd från allt som de gjort och särskilt våldtäkten, säger en av medlemmarna.

http://hd.se/helsingborg/2010/03/05/kidnappningsoffer-berattade-i/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar