måndag 1 mars 2010

Solidos annonserade om klubbfesten

Solidos MC hade öppet annonserat på sin hemsida om kampsportsevenemanget. För polisen var det en lätt match att kontrollera att klubben inte sökt tillstånd för evenemanget.

Eftersom gruppen ska jobba brett är den blandad på kompetens från olika avdelningar. Den består både av kvinnor och män.

- Det måste man göra tre månader i förväg, och någon sådan ansökan hade inte kommit in till länsstyrelsen i Örebro som har hand om sådana ärenden, säger Tommy Gustafsson.

Det var polisens nybildade GSU-grupp, Gruppen för särskilda uppdrag, som ledde razzian.
Ett 30-tal poliser deltog i tillslaget mot Solidos klubblokal på Hacksta. Efter tre timmar hade polisen identifierat alla personer som var där. Många under 18 år.

Solidos MC var tidigare probationary chapter till Bandidos MC, det vill säga ett mellansteg från ett fullvärdigt medlemsskap. Men enligt uppgifter till VLT hade klubben interna stridigheter, och fick inte längre verka som Bandidos enligt beslut från högre ort.
Några av medlemmarna gick till Bandidos i Uppsala, andra accepterade degraderingen.

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.751004-solidos-annonserade-om-klubbfesten


Polis stoppade fest hos mc-klubb

Polisen slog på lördagskvällen till mot mc-klubben Solidos lokal på Hacksta i Västerås. Man avbröt en planerad fighterfest med kampsport.

Det var en offentlig tillställning som saknade tillstånd för såväl kampsport som servering.

Det har tidigare förekommit såväl narkotika som grov misshandel i lokalen, villket var en orsak till att polisen gick in och stoppade festen.

I lokalen fanns ett hundratal personer, bland annat ett tiotal ungdomar under 18 år.

– Anmärkningsvärt var att så många mycket unga grabbar och flickor fanns i lokalen. Vuxna män i den här miljön, alkoholservering och ungdomar är ingen bra kombination. Ett av våra syften med aktionen var - förutom lagföring - också att förhindra att unga personer rekryteras till den kriminella världen genom inbjudan till fester med billig mat och alkohol. Det säger kommenderingschefen, polismästare Per Ågren.

Även Kronofogdemyndigheten medverkade vid tillslaget. Inga personer greps.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar