tisdag 2 mars 2010

En läsare berättar om lördagen

Jag önskar att få ge min bild av vad som hände lördagen den 27:e februari 2010 i Västerås.

Jag och min fru och dotter samt en mycket nära vän åkte från vår hemkommun till Västerås för att träffa några vänner som skulle ha en privat fest på deras mc klubb.

Min fru som är nykterist hadde större delen av tiden hand om vårt barn, medans jag minglade runt lite, tog en öl och pratade med folk jag gillar att umgås med. Kvällen var på sin väg att bli fantastisk, med bra musik i bakgrunden och ett dansgolv som än så länge var ledigt, men antagligen snart skulle tas i besittning. Att kalla denna miljö för grovt kriminell förstår jag överhuvudtaget inte, då inget grovt kriminellt har genomförts de gånger jag varit närvarande i denna miljön!

Visst finns det kanske folk i miljön som brutit mot lagen, det kan man inte komma ifrån, men att sätta en stämpel på alla som grovt kriminella för det skulle vara lika verklighetsfrämande som att tro att alla medlemmar i vissa politiska partier skulle vara homosexuella bara för att några stycken råkar vara det, eller att säga att hela sveriges poliskår är pedofiler och hustrumisshandlare för att några stycken gjort sig skyldiga till de brotten.

Samma med den starkt uppmålade bilden av att merparten skulle vara samhällsfrånvända bidragsfuskare, jag kan i skrivande stund faktiskt inte komma på någon i miljön som aktivt går på bidrag i dagsläget, men det jag kommer på med lätthet är familjefäder, egna företagare och vanliga arbetare som delar ett par saker gemensamt vilket är ett genuint intresse för sina hojar och sin kamratskap gentemot varandra och ett hårt slit för att driva en bra klubb där allting fungerar med alltifrån mat och dryck till sina gäster m.m.

Det jag ställer mig frågan är om polisen i sitt arbete mot den organiserade brottsligheten helt enkelt är så ointelligenta att dom letar efter denna brottslighet på helt fel ställen, eller att dom helt enkelt inte har lust eller kurage nog att gå dit den verkligen befinner sig...

Nåväl, ingen av oss satt med ett kilo heroin på bordet, eller med ett elakt grin putsade några ak-5or utan det vi gjorde var att ta en öl, äta något gott och skratta lite lättsamt åt något roligt skämt någon drog, detta var tydigen såpass grovt kriminellt beteende att polisen (till skillnad från deras egna utsago) stormade lokalen med vad jag kan räkna var uppåt ett 20-30 tal poliser, med döljda ansikten tvingades alla att sätta sig ner, man slog in olåsta dörrar som enkelt hade öppnats med ett handtag, man slog sönder en glasmonter som ej heller den var låst utan medelst att använda sina fingrar lätt hade kunnat öppnats, jag fick mig en skarp kommentar om "vad fan har du med dig ett barn till ett sånt här ställe" då det ironiska var att det enda hotet mot personlig säkerhet på det stället var poliserna själva enligt min högst personliga åsikt!

Det verkar finnas en viss otydlighet från polisens sida att överhuvudtaget ta upp denna vandalism som skedde, och det kränkandet av inte bara mc-klubbens medlemmar utan av helt vanliga medborgare.

Man inriktade sig istället på att festen var förannonserad och inte någon privat bjudning

*Sanningen är den att festen var förannonserad på facebook med inbjudan till utvalda personer, någon annanstans på internet har jag inte sett någon som helst öppen inbjudan!

Man påstod att allt gick lungt till

*Ja, gästerna tog det lungt och det även innan razzian, polisen själva passade på att slå sönder egendomar och vandalisera, det kanske är en lugn kväll i deras mått mätt, men mina lugna kvällar är mycket lugnare än så vill jag ju bara påpeka!

Inte nog med detta, man braverar stolt över beslagtagna svärd och knogjärn

*Det roliga i just det påståendet är att man glömmer att berätta för allmänheten att det hela rörde sig om ett prydnadsvärd som hänge bakom baren, samt att knogjärnet är ett knogjärnsliknande bältespänne som satt bakom baren som en dekoration, på polisen själva lät det nästan som att man tog dessa beslagen från folks fickor där dom satt beväpnade upp till tänderna med svärd och våldshjälpmedel, men så var det alltså inte...


Utöver dessa lögner kan tilläggas att man från polisens sida påstår att man kontaktat föräldrarna till de underåriga personer som befunnit sig på festen

*Kanske några, men det finns föräldrar till några av dessa ynglingar som överhuvudtaget inte har hört från polisen om att deras tonåringar befunnit sig på plats, men vilket dessa föräldrar redan varit informerade om av deras egna barn redan innan festen skedde, men polisen kanske har glömt att ta med alla detaljer...)

Man tog ingen som helst hänsyn till att det fanns individer med väl synliga handikapp som artigt bad polisen att inte trycka så hårt på dem men utan någon som helst respons!

Utöver detta så höll man folk på utsidan av lokalen i det kalla väder som rådde i över en och en halv timma, dessa människor (för det handlar faktiskt om människor) fick stå där utan att få ta på sig sina jackor, testa själv att vara inomhusklädd den långa tiden sent en kväll med dom minusgraderna som befann sig, så förstår ni själva att bara detta är omänskligt. Jag och min fru samt vår mycket unga dotter som lätt hade kunnat ådra sig ordentliga skador av detta fick ingen som helst hjälp av polisen att komma in i värme, utan vi fick helt enkelt efter bästa förmåga ta oss till ett hotell där vi kunde komma in i värmen igen!

Man hetsjagar folk som man sätter en stämpel på att vara grovt kriminella, en del av dem som jag vet att deras största brott kanske varit att missa att stanna för röd gubbe vid en omväxling av trafikljusen, någon gång måste denna trakassering av människor i och runt mc-miljön få ett stopp, det polisen gör är inte rätt mot medlemmar, familjer, barn, arbetsgivare, hyresvärdar. Man säger att man bekämpar brott, men dessa brott har aldrig kunnat bevisas vara mer än brott utförda av enskilda personer i enskilda personers intressen, som man givetvis i ett samhälle skall kunna lagföra dessa individerna för, men inte en hel kultur och inte en hel grupp av människor som råkar ha oturen att befinna sig i närheten av denna! Hade polisen stoppat en vanlig nattbuss, eller gått in två poliser på en helt vanlig nattklubb nere på stan, så hade fler vapen och mer narkotika hittats än vad man någonsin skulle drömma om att hitta hos även den största av mc-fester!

4 kommentarer:

  1. Varför säger alla samma sak när de ska försvara bikerkulturen Ctrl+c överallt bara.

    Ingenstans nämns heller att polisen kom dit för att de saknade tillstånd för kampsports uppvisningen.

    Som i sig är en olämplig plats att ta med sig sitt barn till. Om man inte vill att ungen lär sig några nya sparkar.

    Hur många vanliga hederliga egna företagare och familjefäder har svärd och knogjärn som prydnader? Det är väl ett ypperligt bevis på att man tycker våld är häftigt.

    Om dessa mc klubbar som pekas ut som kriminella inte är det kan de väl bete sig hederligt, inte ha saker som polisen tycker är värda att beslagta, ansöka om tillstånd om man ska göra något som behöver det osv.
    För det finns ju andra klubbar som gör det.Har du någonsin läst om MCK Freedom t ex i norrköping? De har säkert sju gånger så många medlemmar men ingen som spöar på poliser.

    Hade vi inte läst om att folk i dom här gängen (klubbarna) bryter mot lagen på ett par år hade vi inte sett dem som kriminella längre.

    Så lägg av med det här skenheliga snacket och visa att de inte är kriminella istället.

    Tack för mig.

    SvaraRadera
  2. nu behöver man ju inte dra alla...över en kam el hur oe... de är trevliga killar .... å vad jag vet så är dom inte krimminella ... bara för dom är med i en mc klubb ...stå på er NI ÄR SOLIDOS:)

    SvaraRadera
  3. Jag är en av det minderåriga som befann sig i lokalen när detta hände. Mina föräldrar har ej blivit kontaktade av varken polis eller socialtjänst. Har inte polisen den skyldigheten att informera föräldrar till barn vars ålder inte överstiger den myndiga gränsen? Enligt mig och många andra ses nog detta som ett tjänstefel. Och att att pryda en lokal med ett samurajsvärd är väl inget som helst fel? Om du tex utövar en kampsport ser det flertal bilder på folk som fightas och i vissa kampsporter används även vapen som tex svärd och olika slags pinnar. Är detta också en olämplig miljö? Ska man inte få träna kampsport i försvarssyfte för att att det hänger en del dekorationer som polisen och dessa överklass snobbar anser är opassande?

    Och i tidningsartikels står det även att dom beslagtog en yxa som hittades på de så kallade brottsplatsen. Jag har en yxa står innanför dörren i huset för att jag har en öppen spis och en kall vinterkväll kan det vara skönt att få lite härlig brasvärme.

    Och i en del lokaler är det även lag på att man måste ha yxa pga att brandinspektionen har bestämt det. Så vart får dom allt ifrån? Kan någon berätta när det blev olagligt att äga en yxa som man kan köpa på Biltema eller Jula utan att ens visa legitimation?

    Varför inte lägga ner all denna polisresurs på något som ger resultat? Tex att försöka få bort det otroliga ökningen av narkotika bland minderåriga och även myndiga? Folk sitter med tända holkar utanför McDonalds mitt i city kl 7 på eftermiddagen och inte en käft verkar ha något som helst problem med detta. Men det ända polisen tycks prioritera i dagen samhälle är trimmade mopeder, snatteri på ICA och privata fester med blandat folk. Överallt i samhället begås brott. Man råkar köra över spärrlinjen på E4:an, ta två kassar på ICA men bara betala för en, pissa utomhus för att man inte har en 5krona så man kan betala toaletten på stan. Dessa brott ska prioriteras före Mord, grova narkotika brott, våldtäkter, misshandel, hot och trakasserier.

    Använde resurserna som finns till något som kan ge samhället lite resultat. Det behövs inte 20-30 poliser för att kolla läget på en fest som är hur lugnt som helst. Anledningen till varför det står att dom tog dessa dekorationer är för att inget annat fanns i lokalen. Och en razzia utan resultat skulle ju bli kaos!

    Men folk, öppna ögonen! 20-30 poliser för att vandalisera och plocka dekorationer. Behövs det verkligen? Är det de vill betalar skatt för?

    Det var allt jag hade att säga om polisens agerande.

    Tack för mig.

    SvaraRadera
  4. Varför säger alla samma sak när dom skall försvara bikerkulturen? För att det kanske stämmer?

    SvaraRadera