torsdag 14 januari 2010

Stor polisinsats mot Topdogz


Det kriminella gänget Topdogz utsattes för en dubbel polisinsats på onsdagen. Och ett parti sprängämne konfiskerades redan på onsdagsmorgonen, enligt Sydsvenskans uppgifter.

Det ett välplanerat tillslag från länskriminalpolisens enhet Bravo, särskilt avdelade poliser som enbart sysslar med gängkriminalitet, tillsammans med ordinarie polispersonal i mellersta och nordöstra Skåne.

Vid fyratiden på onsdagsmorgonen stoppades en bil i närheten av Harlösa och de tre männen i den greps. Bland dem den 36-årige Kristianstadsledaren för Topdogz.

Gänget Topdogz formerades och blev offenligt känt under hösten 2009. Det består, enligt både dem själva och polisen, av ett 90-tal kriminella över hela landet. Ledare är en 43-årig tidigare Hells Angels-medlem. Flera medlemmar har tidigare varit med i Hells Angels stödgäng Red Devils.
Trots detta förnekar gänget helt att man skulle vara "Hells Angels krigsmaskin", för att använda en polis ord. Alltså att man inte är beredd att sluta upp på HAs sida i händelse av konflikt med antingen Bandidos eller något av de nyare nätverk, som Black Cobra. Tvärtom anser sig Topdogz ha en nära och god kontakt med dessa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar