söndag 4 oktober 2009

”Juggemaffian” – myt eller verklighet?



I jakten på helikopterrånarna riktas misstankar mot organiserad brottslighet med rötterna på Balkan. SvD försöker utreda vad som är myt och verklighet kring "juggemaffian" i Stockholms undre värld. En sak är klar - glöm gudfäder eller Dragan-bossar som hämtade från Snabba cash.

Påkostad bröllopsyra råder vid Skeppsholmskyrkan. Det är en solig septemberdag 1999 och en 31-årig man och en 22-årig kvinna ska precis gifta sig. Nära och kära är där för att gratulera bröllopsparet, men det är inte bara släkt och vänner som kommit dit.

I buskarna ligger också polisens fotografer och följer noga vilka gäster som besöker bröllopet. Bland annat fastnar Stefan ”Tjock-Steffe” Eriksson, som knutits till den så kallade Uppsalamaffian, en stjärnadvokat och Hells Angels-bossen Tomas Möller på bild i sina finaste kostymer.

Brudgummen är nämligen inte vem som helst, utan en man som i medierna gång på gång kallats ”maffiakung” eller ”gudfader”. Nu, ganska exakt tio år senare, har samme man kommit upp i 40-årsåldern och är enligt poliskällor misstänkt för inblandning i det spektakulära helikopterrånet mot G4S värdedepå i Västberga. Själv nekar han konsekvent.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3600175.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar