lördag 19 september 2009

Stopp för mc-västar på krogen i Gbg - Bandidos får ta av västen om dom vill ha mat & dryck

Göteborgs kommun vill att krogar som serverar sprit ska neka att släppa in gäster som bär så kallade mc-västar. Annars mister krogarna sina sprittillstånd, uppger Göteborgs-Posten.

Västförbudet är del av ett tjänstemannaförslag som Social resursnämnd i Göteborg snart ska ta ställning till. Västarna är sådana som är prydda med symboler och text typ Bandidos, Hells Angels, Red & White Crew etcetera. Vill ägarna gå in och ta sig en öl eller äta en biff så måste de hänga av sig västen i garderoben, enligt förslaget. Förslaget är inte bara begränsat till västar utan gäller också i övrigt "kriminella organisationers speciella dresscode".

Förslaget är del av Göteborgs kommuns kamp mot den organiserade brottsligheten. Sedan tidigare kan krogar mista sprittillståndet om de har koppling till organiserad brottslighet.
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=361&a=518408

4 kommentarer:

  1. Undrar om det ska gälla alla västar?
    Vem avgör om det är "krimminell" anknytning?
    Får man ha raggarklubbs väst?

    SvaraRadera
  2. Man får ha finkostym

    SvaraRadera
  3. http://www.youtube.com/watch?v=9o-HIAPLRTU&feature=related

    SvaraRadera
  4. kan inte förstå detta ö.h.t. Låt säga att personen i fråga är kriminell och tar av sig västen, blir han en vanlig svensson då? Hur fan kan man förbjuda någon att ha en väst på sig. Isåfall bör man ju förbjuda alla andra som "sticker ut".

    SvaraRadera