tisdag 22 september 2009

- Jeg har hørt at de ikke er så snille med folk som har vitna


Lakkereren (58) som ble skutt av Bandidos er livredd for hevn. - Jeg tror ikke de vil slutte å følge etter meg.

Han ble banket opp og skutt i låret av fem Bandidos-menn som er tiltalt for voldshandlingene og for å ha presset innehaveren av bilforretningen for tre sportsbiler. Ifølge politiet var Bandidos-mennene leid inn av tre tidligere ansatte ved selskapet.

Farlig miljø
Flere av de tiltalte i saken er dømt for alvorlig kriminalitet.

Bandidos er en av de fire kjente kriminelle MC-gjengene i Norge. De tre andre store gruppene er Hells Angels, Outlaws og Coffin Cheaters.

Politiet knytter miljøene til narkotikakriminalitet, pengeinnkreving og torpedovirksomhet.

- Det er en kjensgjerning at miljøene er tungt inne i narkotika og pengeinnkreving, og at de bedriver en utstrakt torpedovirksomhet. Det er all mulig grunn til å advare mot disse miljøene, sier leder for taktisk etterforskningsavdeling ved Kripos, Atle Roll-Matthiesen, til Dagbladet.

- De norske MC-klubbene er deler av internasjonale kriminelle MC-miljøer, sier Roll-Matthiesen.

OBS:
Ingen av de fem tiltalte Bandidos-mennene erkjente i dag straffskyld for å ha deltatt i utpressingen og voldsutøvelsen. De tre som er tiltalt for å ha bestilt torpedoene erkjente heller ikke straffskyld. To av Bandidos-mennene erkjente straffskyld for henholdsvis oppbevaring av narkotika og ulovlig oppbevaring av et skytevåpen.

http://www.dagbladet.no/2009/09/22/nyheter/innenriks/rettsak/bandidos/8237844/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar