onsdag 16 september 2009

Dom kallar sig ”Black Scorpions” - Kriminell barnliga i Stockholm

Organisationen är ett kriminellt ungdomsnätverk, vars medlemmar sedan kan avancera till vuxenorganisationen: ”Black Cobra”. Reglerna för att avancera är tydliga: begå grova brott.

Polisen har under en tid kartlagt nätverket, och upptäckt att vissa av medlemmarna är så unga som 14 år – alltså inte ens straffmyndiga. Bara under de senaste två veckorna har polisen i södra Stockholm gripit tre unga personer, misstänkta för grova rån. Det som utmärker brotten är att det ofta är livsmedelsbutiker och mindre butiker med kontanter som är målet, och att rånen är brutala.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5800918.ab

Polisen misstänker att flera av rånarna har kopplingar till det kriminella nätverket Black Cobra. Ett sätt att bli medlem är att begå ett grovt rån – och nätverket växer snabbt.
En underorganisation till Black Cobra är Black Scorpions, där pojkar under 18 år är med, sannolikt för att uppnå status av fullvärdig Black Cobra-medlem.
http://www.metro.se/2009/09/16/74953/de-ar-barn-och-brutala-ranare

Ungdomarna i Söderort riktar in sig på livsmedelsbutiker, närbutiker och tobakshandlare. Oftast är de beväpnade med skjutvapen, men kan även använda kniv eller hammare för att hota personalen.
– Det är oftast är ganska brutala rån. Ungdomarna drar sig inte för att använda våld och hotar med vapen rätt upp i ansiktet. I flera fall har de slagit butiksägarna med vapen eller knytnävar när de kämpat emot. Offren upplever dödsångest, säger Johan Gustavsson, insatschef för råninsatsen.
http://www.kvp.se/Nyheter/1.1709296/black-scorpions-misstanks-harja-i-stockholm

1 kommentar: