måndag 18 april 2016

48-åringen döms till fängelse i Anton-målet

Anton blev knivstucken i benet och lämnades att förblöda i närheten av Sisjöns badplats i augusti förra året.
Under måndagen dömdes en 48-åring till sex år och sex månaders fängelse för bland annat grovt vållande till annans död i det uppmärksammade målet.
Den medåtalade mannen dömdes till fängelse i fyra år för medhjälp.

Det var den 27 augusti 2015 som Anton misshandlades och fördes bort i en bil i anslutning till Kobbegården i Askim. Han fördes till ett skogsområde i närheten av Sisjöns badplats där han blev knivhuggen i benet så illa att han blödde till döds. Redan dagen efter händelsen greps en man, en 48-årig-torped med kopplingar till Hells Angels, och en kvinna, misstänkta för delaktighet i dådet. Några dagar senare hittades Antons döda kropp i skogen av en ledig polis som rastade sin hund. Knappt två veckor senare greps ytterligare en yngre man, tidigare medlem i Hells Angels undergruppering Red & White Crew, misstänkt för delaktighet i dådet.

Döms för grovt vållande till annans död

Nu döms alltså 48-åringen till sex år och sex månaders fängelse för grov misshandel, grovt vållande till annans död och människorov.
Den yngre mannen döms till fängelse i fyra år för medhjälp till detsamma.
Kvinnan frikänns från samliga åtalspunkter i fallet.
Åklagaren ville i första hand se 48-åringen dömd för mord, och den yngre mannen för medhjälp till detsamma. Men 48-åringen döms alltså till grovt vållande till annans död och inte mord. Den yngre mannen för medhjälp till detsamma.
När GT når åklagaren Peter Larsson har han inte hunnit tagit del av domen.
– Det enda jag kan säga utan att ha läst domskälen är att det var en försiktigt straffmätning.Något mer kan jag inte säga då jag inte har hunnit tagit del av domen, säger åklagaren Peter Larsson.

Rätten: Inte bevisat att avsikten var att döda Anton

Enligt tingsrätten är det inte bevisat att 48-åringens avsikt var att döda Anton.
Tingsrätten skriver: "Åklagaren synes inte ha påstått att (48-åringen) haft ett direkt uppsåt, dvs. för avsikt att döda Anton. Med hänsyn till skadans placering saknas det enligt tingsrätten stöd för att anta att (48-åringen) föreställt sig att döden praktiskt taget varit en oundviklig effekt av knivsticket."
Efter dådet gjorde sig 48-åringen av med tillhyggen och kläder som använts vid dådet. Det visar, enligt tingsrätten, att han försökt sopa undan spåren efter sig. Men rätten finner inga bevis för att han ska ha varit likgiltig inför att Anton kunde dö av knivskadan i benet. Det är alltså inte bevisat att 48-åringen agerat med likgiltighetsuppsåt, skriver rätten vidare.
48-åringen har under huvudförhandlingarna hävdat att han agerat i nödvärn efter att ha blivit attackerad av Anton. En förklaring som tingsrätten inte tror på.
– Hans inställning har ju varit att han brukat nödvärn. Jag tycker att det skulle ha bedömts som en nödvärnssituation. Men skulle han dömas så är det väl det här som han skulle dömas för. I det fallet är det riktigt det ska bedömas som grov misshandel och grovt vållande till annans död, säger Kalle Ahlqvist, 48-åringens försvarsadvokat.

Ska vara fortsatt häktade

Slutpläderingarna i målet hölls onsdagen den 16 mars. Kvinnan släpptes fri från häktet efter det. Männen har fortsatt suttit häktade fram tills domen avkunnades och ska sitta fortsatt häktade.

Åklagaren: Motivet var svartsjuka

Under huvudförhandlingen har åklagaren Peter Larsson påstått att motivet till dådet dels ha varit en skuld om 500 kronor. Dels ett svartsjukedrama där en påstådd kärleksrelation mellan Anton och den åtalade kvinnan ska ha gjort att 48-åringen, som tidigare varit tillsammans med kvinnan, högg kniven i Anton.
http://www.expressen.se/gt/48-aringen-doms-till-fangelse-i-anton-malet/

Polisen: Annat kriminellt gäng bakom misshandeln av Soldiers of Odin

Polisen går nu ut med ny information kring bråket i Borlänge där medlemmar ur Soldiers of Odin och personer med kopplingar till Bandidos ska ha varit inblandade i bråk. Enligt polisen stod en annan gruppering för den misshandel som ägde rum.


Enligt uppgifter till DT konfronterade personer med kopplingar till det kriminella MC-gänget Bandidos den grupp av Soldiers of Odin-medlemmar som patrullerat gatorna i Borlänge.

Att det var personer med kopplingar till Bandidos som stod för misshandeln av Soldiers of Odin-medlemmarna är något som polisen, från att tidigare inte ha släppt några detaljer i ärendet, i dag förnekar.

– Vi har indikationer på ett helt annat gäng. De är oerhört brottsaktiva just nu i Borlänge, säger Kenneth Lind vid polisen i Dalarna.
Är det några gripna?
– Inte i det här ärendet. Det pågår en förundersökning.


Klarlagt är att det var personer ur Soldiers of Odin som blev misshandlade. En bil blev också sönderslagen.
– Det var bråk på flera håll i stan. Som vi tolkar det så finns en koppling mellan det som hände vid Burger king, Max och Kupolen.

Även i ljuset av polisens utredning står DT:s uppgiftslämnare fast vid att personer kopplade till Bandidos på något sätt konfronterats med Soldiers of Odin i Borlänge den aktuella natten. Det är dock inget polisen har någon kännedom om, enligt Kenneth Lind. Soldiers of Odin har själva förnekat detta.

Dalaavdelningen av Soldiers of Odin, ett nätverk med kopplingar till den högerextrema rörelsen, bestämde sig efter händelsen att lägga ner sin verksamhet. De har själva förnekat att organisationen är rasistisk.

DT har varit i kontakt med Bandidos lokalavdelning i Sandviken, som avböjer att kommentera.
http://www.dt.se/dalarna/borlange/polisen-annat-kriminellt-gang-bakom-misshandeln-av-soldiers-of-odin
LÄS OCKSÅ: Flera aktivister i Soldiers of Odin Dalarna dömda för brott.
LÄS OCKSÅ: Nu finns Soldiers of Odin i Dalarna.
LÄS OCKSÅ: Flera fall av grov misshandel i Borlänge 


Barhäng & Fester

Barhäng & Fester + Swap Meet + relaterade event. Partytips för MC / Västfolk. Här kan klubbar lägga ut info om kommande träffar.. SKÅL

PS: Inget spam/reklam/köp & sälj/bråk eller gruff i gruppen. Klagomål/anmälan om inlägg som inte passar kan med fördel skickas direkt till Admin så slipper vi negativa trådar & kommentarer i gruppen.


Mvh Admin https://www.facebook.com/groups/155982692115/

Jättetillslag mot tysk megabordell

Över 900 poliser och tjänstemän från tyska skatteverket och tullen genomförde en räd mot Berlins största bordell. Sex personer greps i tillslaget mot bordellen som anklagas för att ha kopplingar till mc-gänget Hells Angels.

Två av cheferna för den så kallade bastuklubben Artemis greps liksom fyra "madamer". Under tillslaget träffade man på 117 prostituerade och över 100 kunder, uppgav poliser och åklagare på torsdagen.

Prostitution är lagligt i Tyskland liksom köp av sexuella tjänster. Men enligt polisen utgör den fyra våningar stora bordellen i Berlin en fasad för "brutal och olaglig prostitution" som allvarligt exploaterar beroende och utsatta kvinnor.

De sex som hamnade i arresten anklagas för skattebedrägeri och för att inte ha betalat sociala avgifter, enligt polisen som också utreder om det kan ha förekommit människohandel på klubben. De flesta av de prostituerade som arbetar där är från Ryssland, Östeuropa och arabländer.

Hells Angels har enligt uppgifter försett bordellen med kvinnor i utbyte mot förmåner som fri entré, uppger statsåklagaren Sjors Kampstra.

Polisen genomförde räden efter att en prostituerad försett dem med information sedan hon flytt från sin ex-partner, en medlem i Hells Angels som anklagas för att ha behandlat henne illa.

— Utredarna fokuserar på skattebedrägerierna precis som "de gjorde med Al Capone", säger Berlins chefsåklagare Andreas Behm med syftning på åtalet som fällde den beryktade maffiabossen i USA på 1920-talet.
http://www.sydsvenskan.se/varlden/jattetillslag-mot-tysk-megabordell/

31-åring frias för skott mot Bandidos

En 31-årig man som stått åtalad för ett attentat mot mc-gänget Bandidos i Helsingborg för snart fem år sedan friades på fredagen av hovrätten. Därmed står det klart att ingen döms för dådet. Tidigare har en medåtalad man friats av både tingsrätten och hovrätten.

Den 31-årige Landskronabon har tidigare friats av tingrätten från anklagelsen om att han var en av två män som en juninatt 2011 åkte förbi mc-gänget Bandidos klubblokal på Planteringsvägen och avfyrade 15 pistolskott från en motorcykel. Domen överklagades till hovrätten, som liksom tingsrätten underkänner bevisningen mot 31-åringen. I sin dom skriver hovrätten att de finns omständigheter som talar för att mannen haft någon del i attacken mot Bandidos men att värdet av bevisningen inte är så högt att det ska anses vara ställt utom rimligt tvivel att han är skyldig.

Tidigare har en medåtalad man, även han från Landskrona, friats av både tingsrätten och hovrätten.
http://www.hd.se/lokalt/helsingborg/2016/04/15/31-aring-frias-for-skott-mot-bandidos/

Skarpladdat vapen hittat hos Red Devils mc på dewras fina gård

Det var strax före midnatt under torsdagen som polisen slog till mot Red Devils villa i Trelleborg. På platsen beslagtogs narkotika och ett skarpladdat vapen, rapporterar Trelleborgsallehanda.

Polispatrullen hade strax innan tillslaget stoppat en bil på väg 108 där man påträffade en man och en kvinna, 40 respektive 30 år gamla, som misstänktes vara narkotikapåverkade.

Paret ska ha kommit från Red devils lokal varpå polisen gjorde ett tillslag mot mc-klubben. När man kom till platsen var lokalen tömd på människor. Polisen gjorde dock några fynd som beslagtogs.

– Man anträffade ett skarpladdat vapen och narkotika vid tillslaget, säger Magnus Nilsson, säger Magnus Nilsson, förundersökningsledare hos polisen i Trelleborg, till Trelleborgsallehanda.
Paret som anträffades i bilen anhölls under natten misstänkta för grovt vapenbrott samt narkotikabrott.
http://www.expressen.se/kvallsposten/skarpladdat-vapen-hittat-hos-mc-gang/

Uppsala maffian. Under 1990-talet var han en av Sveriges mest fruktade torpeder.





Hot, grovt våld och lyxliv var hans vardag.
För första gången talar nu den fruktade torpeden i Uppsalamaffian ut.

– Det var jätteroligt att gangstra, men jag gillade inte konsekvenserna, 
säger Johan Enander, i en exklusiv intervju med Brottscentralen.

Under 1990-talet var han en av Sveriges mest fruktade torpeder. Indrivningar och bedrägerier gjorde medlemmarna i Uppsalamaffian extremt förmögna.
Nu väljer Johan Enander, 57, att för första gången berätta, i en lång tv-intervju i Brottscentralen, om åren kantade av grovt våld, droger och jetset-liv.

”Vi spred pengar”

– Vi kunde köpa vapen, vi kunde köpa människor, vi kunde köpa bilar. Vi hade ett stort inflöde av folk som ville vara med oss eftersom vi spred pengar, säger han till kriminalprogrammet.
Uppsalamaffians ”direktör”, Stefan "Tjock-Steffe" Eriksson, har genom åren varit den som skapat stora rubriker. Men den som stod för muskler och skrämselkapital i Uppsalamaffian var Johan Enander.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/brottscentralen/article22633820.ab