tisdag 29 juli 2014

Från torsdag till söndag var det åter dags för Peking MC:s sommarfest vid det gamla skolhuset i Karstorp.

För de allra flesta av de cirka 700 betalande är Peking MC:s sommarfest en tradition som ska ske efter ett givet mönster. De 28 medlemmarna och många av veteranklubbens 55 medlemmar hjälps åt med arrangemanget. Flera besökar säger att det är bra att musiken är "äkta och inte en massa coverband" .
http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/en-fest-for-likasinnade-10007050.aspx

https://www.facebook.com/groups/Pekingmc/

Ersättning bör inte betalas ut enligt åklagare

En 44-årig kvinna som varit häktad misstänkt för inblandning i en mordbrand i Filipstad, och sedan friats från anklagelserna, bör inte få ersättning. Det skriver en åklagare i fallet till Justitiekanslern.

Kvinnan och hennes dåvarande pojkvän är knutna till mc-gänget X-team i Filipstad och ska enligt åklagaren ha varit i konflikt med paret som bodde i villan som brann ned.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=5925285

Våldsamt gängkrig bakom dödsskjutningen

Man sköts till döds på skolgård i Linköping

En man har skjutits till döds och en skottskadats vid en gänguppgörelse i Linköping.
Åklagare har under tisdagen anhållit 16 personer, misstänkta för mord och försök till mord.
– Jag har aldrig varit med om att ha så många gripna för så grova brott, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.
http://www.expressen.se/nyheter/man-skots-till-dods-pa-skolgard-i-linkoping/
 

Skottlossningar, mordbrand, misshandel och nu mord - de senaste åren har ett krig mellan två kriminella gäng rasat i Linköping.

16 män i åldern 21-35 år är nu anhållna efter nattens skott.

Åtta av dem har kopplingar till ett gäng från Skäggetorp och åtta till det så kallade Bergagänget.
– Samtliga anhållna nekar till brott, säger åklagare Helene Gestrin.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19288248.ab 

16 anhållna efter dödsskjutning

En ung man sköts ihjäl i Skäggetorp i Linköping i natt och ytterligare en skottskadades.
16 personer greps av polisen efter skotten och de sitter nu anhållna.
– Vi känner till dem från den så kallade gängmiljön sedan tidigare, säger Thomas Agnevik från polisen i Östergötland.

söndag 20 juli 2014

Gängen strider om makten - söndagens Expressen


Bandidosmedlemmar i en dokumentärfilm

Bandidos riskerar att kastas ut från sin nya klubblokal i Halmstad. Men gänget förnekar att det rör sig om en klubblokal. Huset är en inspelningsstudio där man arbetar med en dokumentärfilm om Bandidos, hävdar man.

– Det är en studio med miljöer som ska likna verkligheten. De som är med i filmen är med i Bandidos, säger hyresgästen till Hallandsposten.
http://www.expressen.se/kvallsposten/bandidosmedlemmar-i-en-dokumentarfilm/

Maffialedarens nya liv i norrländsk klädbutik

För några år sedan klassades han som en av landets tyngst kriminella.
Med ett pris på sitt huvud bestämde sig 29-åringen för att lämna sitt förflutna.

Fjärran från gängkrigets Malmö slog han sig till ro i Västerbotten.
- Det var jätteskönt att leva ett vanligt liv, säger han.
En svartsjuk man skulle emellertid komma att röja hans täckmantel.

I jämförelse med vad 29-åringen är van vid hemma i Malmö var rivaliteten i Umeå emellertid ingenting:

- Det är på en helt annan nivå än vad folk i Umeå är vana vid. I Malmö är det krig. Folk jagar varandra med automatvapen och kastar granater mot varandra. Jag har själv fått en granat kastad mot mitt fönster. Det är saker som inte finns på kartan här i Norrland.

Nu känner sig 29-åringen tvingad att bryta upp igen. Med röjd identitet kan han inte längre bo kvar anonymt i Umeå, bedömer han.

I en intervju med Sydsvenskan uppger han att han nu tänker återvända till Skåne, oavsett den massiva hotbild som sägs råda mot honom där.

Expressen har upprepade gånger försökt nå 29-åringens försvarsadvo
http://www.expressen.se/nyheter/maffialedarens-nya-liv-i-norrlandsk-kladbutik/

Lexbase - Torgny Jönsson, tidigare kallad maffians bankir ......

För att få tyst på en av sina största kritiker – Torgny Jönsson – tar Lexbase nu till metoder som förekommer i kriminella kretsar, erfar Aftonbladet.

De försöker överta skulder som Torgny Jönsson har till fordringsägare sedan tidigare.
– Ytterst anmärkningsvärt, det är ett slags smutsig krigföring, säger affärsjuristen Sture Lindqvist, som varit i kontakt med flera av fordringsägarna.

Torgny Jönsson, tidigare kallad maffians bankir, har dömts för omfattande bedrägerier.
Han fick 2009 sju års fängelse och ägnade tiden i fängelse åt att läsa juridik.

Han är nu ordförande i organisationen reclaimJustice som driver en rad olika processer. Nyligen gjorde han, som företrädare för över 2000 utsatta personer,  en ny JK-anmälan mot databasföretaget Lexbase som säljer tingsrättsdomar.

Detta har uppenbarligen irriterat personerna bakom Lexbase, Magnus Gröndal, Victor Reynolds och utgivaren Jonas Häger.

Den medvetslöse 20-åringen var iklädd bara strumpor, svårt misshandlad och kraftigt nedkyld när han hittades i snön på en länsväg. Nu har fyra män dömts för mordförsök på honom.

Två av de åtalade männen, 23 och 30 år gamla, dömdes på onsdagen i Örebro tingsrätt till tolv års fängelse för bland annat mordförsök, människorov och grov misshandel. Båda männen har enligt åklagaren kopplingar till det kriminella nätverket Black Cobra.

De övriga två, 22 och 21 år gamla, dömdes till fyra respektive två års fängelse för medhjälp till mordförsök.

Bandidos har flyttat


Motorcykelklubben Bandidos bekräftas nu ha lämnat sina lokaler i Knislinge och Kristianstad. Polisen har länge motverkat organisationens verksamhet vilket nu har gett resultat.
http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/article2201512/Bandidos-har-flyttat.html

fredag 18 juli 2014

Hells Angels-medlem fast i skatterazzia

En medlem i mc-gänget Hells Angels i Helsingborg deklarerade under två års tid inte för inkomster på närmare tre miljoner kronor. Det har nu resulterat i att skatteverket beslutat att konfiskera egendom för 1,4 miljoner kronor.

Skatteverket intresserade sig för mannen i en specialinsats där personer som redovisade låga eller inga inkomster alls kontrollerades. Så heter det i de offentliga handlingarna i målet men känt sedan tidigare är att skatteverket även bedriver en specialinsats där svartjobb och organiserad brottslighet står i fokus.

Granskningen visade hur som helst att Hells Angels-medlemmen från Helsingborg under två års tid endast deklarerade för drygt 70 000 kronor per år i form av ersättning från arbetslöshetskassan.
Under samma period sattes samtidigt totalt 2,9 miljoner kronor in på mannens konto. Att det skulle röra sig om lån, gåvor, en mindre lyckad försäljningsverksamhet och ersättning som tack för att han hjälpt personer att investera pengar, är förklaringar som skatteverket inte köper. Inte heller godtas invändningen att det rör sig om samma pengar som syns igen och igen. Mannen har nämligen inte kunnat tillmötesgå önskemålet att visa upp kvitton eller andra handlingar som styrker hans uppgifter.

De odeklarerade insättningarna har i vissa fall kunnat härledas till privatpersoner. Andra avsändare har förblivit anonyma men samtliga insättningar är med skatteverkets ögon att betrakta som skattepliktiga intäkter. Därför vände sig skatteverket till förvaltningsrätten och begärde att egendom till ett värde av 1,4 miljoner kronor ska konfiskeras av Hells Angels-medlemmen. Processen är långt ifrån avslutad men beloppet 1,4 miljoner är enligt skatteverkets beräkningar vad mannen kommer att bli skyldig att betala i skatt. I summan ingår ett skattetillägg på 40 procent.

Nu har förvaltningsrätten gått på skatteverkets linje och beslutat om så kallad betalningssäkring på 1,4 miljoner kronor. Domstolen framhåller att Hells Angels-medlemmen inte ska få kännedom om beslutet innan det verkställs. Detta för att inte försvåra proceduren. Huruvida beslutet har verkställts är oklart.
http://hd.se/helsingborg/2014/07/18/hells-angels-medlem-fast-i/

Lite lån, gåvor och tack-för-hjälpen-pengar.

Så förklarar en Hells Angels-medlem i Helsingborg nära tre miljoner odeklarerade kronor.
Det tror inte Skatteverket på.
http://www.expressen.se/kvallsposten/hells-angels-medlem-fast-i-stor-skatteharva/

onsdag 16 juli 2014

Förvaltare vill riva efter Bandidosbrand

På lördagseftermiddagen den 5 juli utbröt en kraftig brand på Fortunavägen 42 utanför Burlöv. Av oklar anledning hade Bandidos lokaler fattat eld och ett stort antal polispatruller och bilar från räddningstjänsten larmades till platsen. Fastigheten innehöll bland annat en bilverkstad och där fanns ett stort antal gasflaskor. De exploderade och då vågade brandmännen inte gå nära byggnaden. Man inriktade sig istället på att rädda intilliggande villor. Huset brann ned till grunden.
Förvaltaren har nu ansökt hos rivningslov hos Malmö stad för fastigheten Tullstorp 180:75, som har adresserna Fortunavägen 42, 44 och Tullstorpsvägen 85. Skånskan har sökt förvaltaren men han vill inte kommentera rivningsansökan.
– Det behöver jag inte prata med er om, säger Jan Wigren på Förvaltnings AB när Skånskan ringer upp.

Räddningstjänsten Syd bekräftar att det är Bandidos lokaler som man har ansökt om rivningstillstånd för. När Skånskan mejlar rivningslovet till inre befäl, Mats Nilsson, gör han den bedömningen.
– Det är solklart att det är Bandidos lokaler. De ligger vid vägen i den fastigheten, säger Mats Nilsson, inre befäl på Räddningstjänsten Syd, efter att ha granskat rivningsansökan. Han menar att det inte är så konstigt att förvaltaren inte vill uttala sig.
– Är man påverkad av Bandidos och har familj så kanske man inte vill tala med media, säger Mats Nilsson.

Ansökan om rivningslovet har stämplats av handläggaren på kommunen redan 7 juli. Enligt Ingegärd Svensson på stadsbyggnadskontoret var byggkonsulten personligen uppe med rivningshandlingarna under måndagen, drygt ett och ett halvt dygn efter att branden rasade.
– Här har man varit snabb på det. Men jag antar att de har bestämt sig för att riva.
Även hon bekräftar att det är lokalen på Fortunavägen 42 som man har sökt rivningslov för.
– De har markerat byggnaden för den adressen. Så det är den de ska riva, säger Ingegärd Svensson.

Eftersom branden
fick härja fritt i huset är det mest bråte och aska kvar. Förutom mc-klubben Bandidos har huset även hyrts ut till en bilreparatör.
– Det är inte så mycket av byggnaderna kvar. På grund av gasflaskorna fick vi låta det brinna, säger Gustaf Sandell, inre befäl på Räddningstjänsten Syd.
Christer Andersson driver en bilverkstad i samma fastighet och han fick se sitt livsverk gå upp i rök.
– Jag har suttit och gråtit. Det är tungt. Man har kämpat i så många år med att bygga upp verksamheten, säger han.
http://www.skanskan.se/article/20140716/MALMO/140719645/-/forvaltare-vill-riva-efter-bandidosbrand

tisdag 15 juli 2014

Den 43-årige mannen som är med i Hells Angeles förlorade jobbet när han var misstänkt för en grov misshandel. Han friades och kräver nu skadestånd.

Tillsammans med tre kamrater var den 43-årige mannen misstänkt för en grov misshandel av en man i Hasslarp i januari i fjol.

43-åringen från Helsingborg friades av hovrätten, men tiden i häktet gjorde att han förlorade ett jobb han precis skulle börja på. Han hade efter sex år som lagerchef på ett företag sagt upp sig för att börja på ett annat företag där han skulle utföra samma jobb men med högre lön.

Men dagen han skulle börja på det nya jobbet satt han häktad utan möjlighet att kommunicera med omvärlden och eftersom han inte dök upp på nya jobbet blev han uppsagd.

43-åringen har efter den drygt två månader långa häktningsperioden inte lyckats få ett nytt arbete, utan hankat sig fram på timanställningar med mycket lägre inkomst som följd.

Därför kräver han nu 219 000 kronor i skadestånd. Summan motsvarar den inkomstförlust han gjorde under 2013 till följd av häktningen.

Det här fallet påminner om det uppmärksammade fallet när ett stort antal män från Hells Angels och deras supporterklubbar först fälldes och sedan friades från misstankarna när det gäller det grova överfallet på Svineri MC i Kalmar.

Den här gången var det 43-åringen och ytterligare tre män med koppling till Hells Angels i Helsingborg som dömdes till fängelsestraff av tingsrätten. Tre av de fyra friades sedan av hovrätten.
Bevisningen mot de tre byggde i stort sett på offrets berättelse. Som enligt hovrätten innehöll både överdrifter och motsägelser.

43-åringen pekades ut med felaktiga uppgifter, som att han var från Stockholm och hade bott i Klippan. Vilket inte stämmer

Offret sade direkt efter misshandeln att han kände angriparna och han namngav tre av dem, men 43-åringen var ingen han kände till.

Det fanns dessutom bevis att en av de andra männens telefon användes vid Hells Angels klubbhus i Helsingborg samtidigt som misshandeln pågick i Hasslarp.

Hovrätten konstaterar att det inte finns något i utredningen som tyder på att någon annan använt mannens telefon.

Den tredje som dömdes och sedan friades ska också ha pratat i teleon just när misshandeln pågick.
En av de fyra dömdes till fängelse även av hovrätten, men mot honom fanns tekniska bevis. Offrets blod fanns på hans ena känga.

Det var likadant med Svineri-fallet, de flesta av de misstänkta friades av hovrätten och de får nu rejäla skadestånd av Justitiekanslern.
http://hd.se/helsingborg/2014/07/14/hells-angel-friades-men-forlorade/

lördag 12 juli 2014

Här begraver de Bandidostoppen

Nu är mc-gänget Bandidos "finansminister" Poul "Big Mac" Joachim Hansen, 42, begravd.
Flera hundra mc-klubbmedlemmar följde ceremonin i och utanför kyrkan, rapporterar Ekstrabladets utsända.
Familjemedlemmar som deltog i kortegen färdas i vita limousiner och på kyrkogården spelade Metallica.
Även på svenska sidan märktes händelsen.
http://www.expressen.se/kvallsposten/har-begraver-de-bandidostoppen/

Stavefejl på rocker-gravsten

Flere dages spildt arbejde, konstaterer stenhugger efter at have stavet forkert på Big Mac´s store, dyre gravsten

´Vaya con dias´, står der som et sidste farvel til Poul Joachim Hansen alias Big Mac på den afdøde Bandidos-rockers 300 kilo tunge gravsten af sort, svensk granit.
Men vendingen, som er hentet fra spansk og betyder 'gå med Gud', er stavet forkert. Stenhuggeren har nemlig skrevet 'dias', der betyder dag, i stedet for 'dios', som er det spanske ord for gud.
http://ekstrabladet.dk/nyheder/article4920967.ece 

Bandidosledaren begravd - gravstenen felstavad

Under stor polisbevakning begravdes under lördagen den danske Bandidosledaren Poul "Big Mac" Joachim Hansen, 42.
Men på den gigantiska specialbeställda gravstenen hade ett stavfel smugit sig in.
"Vaya con dias" (Gå med dagar) stod det, i stället för "Vaya con dios" (Gå med Gud)

SE BILLEDERNE: Gucci-rocker sagde farvel til 'Big Mac'

Rocker-kortege har med brølende motorstøj forladt Græsted Kirke klokken lidt i 12

fredag 11 juli 2014

Original Gangsters vicepresident Alexander Ivanovic dömdes till livstids fängelse av tingsrätten för mord.


På måndagsmorgonen klockan 9 inleddes hovrättsrättegången mot Alexander Ivanovic, 31, som i tingsrätten dömdes till livstids fängelse. Han dömdes för ett mord och ett mordförsök i Nässjö samt för ett mord och fyra mordförsök i Bergsjön.
– Jag yrkar på en frikännande dom i både Bergsjödelen och Nässjödelen. Beträffande mordet i Nässjö så finns det ingen teknisk bevisning överhuvudtaget som binder min huvudman till brottet och det finns inga vittnesiakttagelser. Det bygger på en struktural bevisning, den formen av bevisning är inte tillåten, säger försvarsadvokaten Lars Brandel.

"Paret sköts av misstag"

I februari i fjol mördades en man i 60-årsåldern i sitt hem i Nässjö. Även hans fru skottskadades och blev allvarligt skadad. Hon avled strax efter att hon vittnade i tingrätten. Polisen misstänker att paret sköts av misstag, och att målet egentligen var en annan man, som tidigare var granne med paret.

"Pekades ut av 22-åring"

Förra sommaren greps Alexander Ivanovic, misstänkt för mordet i Bergsjön. Han sköt en 43-årig man rakt framför ögonen på familjen.
Under utredningen kunde polisen finna kopplingar till mordet i Nässjö.
I tingsrätten pekade en 22-årig man, som även han har kopplingar till OG, ut Alexander Ivanovic som den skyldige. Själv dömdes han till tio månaders fängelse för grovt vapenbrott.
Alexander Ivanovics försvarsadvokat var efter rättegången kritisk till att tingsrätten lyssnade på 22-åringen:
– Vad han vet är att han kan lämna vilka uppgifter han vill om Alexander, "jag kan gola på Alexander för han kommer aldrig att gola på mig". En vicepresident i OG golar aldrig på någon, arbetar i överhuvudtaget inte tillsammans med polisen, sade Lars Brandel i maj.
http://www.expressen.se/gt/ogs-vicepresident-i-hovrattsforhandlingar/

Så rustar polisen för Bandidosbegravning

Mc-gänget Bandidos "finansminister" Poul "Big Mac" Joachim Hansen, 42, slogs ihjäl under ett bagatellartat krogbråk.

Två bröder, 19 och 23 år gamla, sitter häktade i Danmark misstänkta för att natten mellan söndag och måndag förra veckan ha misshandlat den 42-årige Poul Joachim Hansen till döds.

Nu rustar polisen för en intensiv bevakning vid begravningen som planeras till helgen.
Flera hundra gäster från hela världen väntas vara med och säga farväl till Bandidos-mannen, skriver Ekstrabladet.

Hade koll på ekonomin

Den dödade Bandidosmannen var känd som Bandidos "finansminister", enligt polisen var han mc-gängets kassör och bankir och som sådan ett välbekant ansikte i gängmiljön. Kondoleanser från hela världen har efter dödsmisshandeln strömmat in till Bandidos i Danmark.

Begravningsceremonin väntas bli minst lika stor som den för den mördade Hells Angels-torpeden Martin Helbo, 30, som sköts ihjäl i början av juni i samband med en misstänkt skuldindrivning. När han begravdes kom ett hundratal gäster, främst från Hells Angels men också från rivalerna i Bandidos.
http://www.expressen.se/kvallsposten/sa-rustar-polisen-for-bandidosbegravning/

Det store følge gør sig klar, til Bandidos-rockeren Poul ’Big Mac’ Joachim Hansen skal begraves.
Ifølge oplysninger til Ekstra Bladet er det planen, at rockeren, der blev 42 år, skal begraves med fuld honnør, hvor et større optog af rockerbrødre vil følge kisten på vej.
Det er planlagt til at ske i næste weekend. Foreløbig er liget dog ikke frigivet af myndighederne.
http://ekstrabladet.dk/112/article4911837.ece

onsdag 9 juli 2014

Tingsrättens beslut tyder på att åklagarens bevisning var för svag. Två män som suttit häktade försattes på fri fot efter rättegången.

I fredags hölls sista rättegångsdagen för två män som åtalas för utpressning. Tingsrätten beslutade att männen skulle släppas i väntan på dom, vilket talar för en friande dom.
– Ja, det kan man tolka det som. Det här är ett brott av sådan karaktär att de borde ha förblivit häktade om man väntat en fällande dom, säger åklagare Viktoria Karlsson.

De två männen, en 26-åring från Vänersborg och en 26-åring från Mellerud, har suttit häktade sedan i maj. Förra veckan hölls rättegången, där de anklagades för att ha försökt utpressa en rullstolsburen man i Mellerud i våras. Enligt åtalet skulle de ha hällt bensin på mannen och hotat att tända på. Åklagaren menar att männen tillhör en undergrupp till MC-klubben Bandidos, och att det kan ha påverkat rättegången.

– Det finns ett vittne som skulle höras men som inte dök upp. Det är ett problem i de här sammanhangen. Det är tråkigt att det ska behöva hända i vårt samhälle, säger Viktoria Karlsson.
Den anklagade vänersborgarens advokat, Joakim Benling, vill inte dra några slutsatser utifrån att hans klient försattes på fri fot efter rättegången.
http://ttela.se/nyheter/mellerud/1.3288786-atalade-for-utpressning-slapptes-fria

KÖP ETT BOLAG I ESTLAND. 15.000:- KLART PÅ DAGEN



Starta om på ny kula eller fakturera en del av verksamheten med ett estniskt aktiebolag. Fakturera direkt. Bolaget och bankkontot, Internetbank är redan klart! http://bolagestland.blogspot.se/

LÅGA KOSTNADER OCH SKATT: Ring gärna för mer info: 076-323 10 22
Även för dig med betalningsanmärkningar och gamla skulder, tag nya tag. Jämfört med engelska eller lettiska bolag är skatten och bokföringskostnaderna låga. Mer info: https://www.facebook.com/bolagestland

11 rockere på anklagebænken og rockerboss tiltalt som bagmand - overfald på dørmænd skulle kvitteres med drab

Tæt venskab kan hurtigt ændre sig til iskoldt fjendskab.
For tiden turnerer en eks-Hells Angels-rocker rundt mellem tyske retssale, hvor han vidner i sager mod tidligere rockerbrødre.
http://ekstrabladet.dk/112/article4903938.ece

Sandbergs rockerven tiltalt for våben

Tidligere i år åbnede Bandidos deres første afdeling i Holland, og siden har særligt Brian Sandberg fartet frem og tilbage. Noget tyder nu på, at der er optræk til en åben rockerkrig i Holland mellem Bandidos og HA.
Flere af de nye hollandske Bandidos-folk har ligesom Sandberg en fortid i Hells Angels, og en af hans nye bedste ’legekammerater’ i Holland er netop eks-HA’eren, Harrie Ramakers.
http://ekstrabladet.dk/112/article4914312.ece

Hells Angels-man slog pojke – med hammare

En 15-årig pojke misshandlades med en hammare under natten till tisdagen i Aalborg.
Polisen grep snabbt en 41-årig Hells Angels-medlem för det brutala överfallet.
Han sitter nu anhållen misstänkt för grov misshandel, skriver Ekstra Bladet.
http://www.expressen.se/kvallsposten/hells-angels-man-slog-pojke--med-hammare/

söndag 6 juli 2014

Bandidos lokaler i Malmö brinner

Tjock, svart rök spred sig över Malmö på lördagen. En storbrand utbröt på mc-klubben Bandidos gård på Fortunavägen, och rökutvecklingen var enorm.
20 personer fick evakueras från sina hem på grund av explosionsrisken från flera gasflaskor i lokalen.
– Vi utreder det som mordbrand, säger Kim Hild vid Skånepolisen.
http://www.expressen.se/kvallsposten/bandidos-lokaler-i-malmo-brinner/ 

Många nyfikna samlades utanför brandplatsen vid Bandidoslokalen på Fortunavägen. Tre väktare fans på plats för att hindra att personer tar sig förbi polisens avspärrning. Men vid 16-tiden kom ett sällskap från Bandidos till platsen och gick in på området för att ta en MC-sadel. Väktarna sa till MC-killarna men trots det tog de sig in på området. Personal från VA-Syd kontrollerade brunnar utanför området då släckvattenrester sannolikt har runnit ut i avloppsystemet i närheten av det nerbrunna industriområdet.
http://www.pppress.se/bilder/main.php?g2_itemId=429012

Gårdagens kraftiga brand i Bandidos lokaler utanför Malmö är nu släckt, men brandplatsen är ännu för varm för att en teknisk undersökning ska kunna inledas. Det uppger malmöpolisen. Flera gasflaskor har exploderat och området har fått evakueras.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5907430 

Räddningstjänsten har nu hävt avspärrningarna på Fortunavägen i Tullstorp utanför Malmö. Tidigare var det sagt klockan 18 men detta ifall det tog tid att lokalisera de explosiva gasflaskorna.  De evakuerade personerna kan nu komma hem.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5907668

lördag 5 juli 2014

Mc-gäng friades i misshandelsmål

Fyra medlemmar i mc-klubben Bandidos undergrupp X-team dömdes på fredagen vid Värmlands Tingsrätt för olika stölder. De fick fängelse i mellan två och tre månader. Däremot frias samtliga åtalade för en mycket uppmärksammad händelse i Säffle i maj.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=5906700

Frias för skotten mot Bandidos

Mycket talar för att den 22-årige mannen från Landskrona var med vid skottlossningen mot Bandidos, men det saknas konkreta bevis.

Tre år efter skotten mot Bandidos frias nu en av de misstänkta. Den andre misstänkte är häktad i sin frånvaro och befinner sig utomlands och utom räckhåll för svenska myndigheter.
Det var mycket som talade för att 22-åringen verkligen var inblandad och han satt häktad i flera månader för mordförsök, men när Helsingborgs tingsrätt fällde sitt avgörande räckte inte indicierna till en fällande dom.

Tingsrätten håller med åklagaren om att den som sköt de 15 skotten mot människorna utanför Bandidos klubbhus satt på det tvåhjuliga fordon som efter skotten körde söderut på Planteringsvägen.
Tingsrätten konstaterar också att den Merecedes som lämnade Bandidos direkt därpå tog upp jakten på skytten. Vittnen längs vägen styrker detta.

Tingsrätten konstaterar dessutom att det är bevisat att Mercedesen körde på motorcykeln en bit bort.
Det är alltså klart att Mercedesen som tog upp jakten på skytten mejade ner den motorcykel som skytten satt på. En bit från den platsen hittades vapnet och man hittade även blod på marken.
Blodet kom från den 29-årige man som är häktad i sin frånvaro. Han har också medgett att han satt på motorcykeln när den blev nermejad men förnekar att han varit med vid skjutningen mot Bandidos.
När polisen kom till den kraschade motorcykeln började man spåra med hund och det visade sig att det fanns två spår därifrån, som ledde åt olika håll. Vilket tyder på att det fanns två personer på motorcykeln.

29-åringen har erkänt att han var den ena.
Senare på natten hittas den nu friade 22-åringen i en lägenhet i närheten av den kraschade motorcykeln. En polishund hade också fått upp ett spår som ledde i den rikting där 22-åringen befann sig.

När polisen träffar på 22-åringen är han svårt skadad, framför allt på vänster sida av kroppen. Han har rejäla sårskador och skrapmärken och rättsläkare säger att det är skador som är typiska för om man hasat på ojämn yta.

Alltså skador som kan uppstå om man faller av en motorcykel i fart. Motorcykeln visar sig också vara mest skadad på vänster sida.

22-åringen som nekar till alla anklagelser vill dock inte säga hur han skadats.
Åklagaren hävdar att det var 22-åringen och 29-åringen som satt på motorcykeln, men det som skapar osäkerhet är vittnesmål som säger att det bara fanns en person på motorcykeln i samband med skottlossningen.
Det finns heller inga tekniska bevis som binder 22-åringen till pistolen eller till motorcykeln och därför frias han.
http://hd.se/skane/2014/07/04/frias-for-skotten-mot-bandidos/

onsdag 2 juli 2014

Två och ett halvt års fängelse för huvudman

I huset utanför Sjöbo pågick inte bara en avancerad knarkproduktion under ett års tid. Där fanns även ett hemmagjort vapen, en ljuddämpare, gevär och mängder av ammunition. I händerna på Bandidos "Sergeant of Arms" var de extra farliga. Det menar tingsrätten, som dömer huvudmannen i knark-, vapen- och dopningshärvan till två och ett halvt års fängelse.
http://www.ystadsallehanda.se/sjobo/article2187685/Tva-och-ett-halvt-ars-fangelse-for-huvudmannen.html

39-åring hade automatvapen i bilen

När polisen stoppade den 39-årige mannen i slutet av april på E18 i Karlstad, hittade de en automatkarbin, ett avsågat hagelgevär och en pistol med ljuddämpare i bilens backlucka. Polisen hittade även en större mängd ammunition.

Mannen är enligt åklagaren medlem i MC-Klubben Bandidos, något som den åtalade 39-åringen nekade till.

Mannen nekade till att ha gjort sig skyldig till brott när polisen grep honom med vapnen i bilen, eftersom han menade att han inte ägde vapnen och att han inte visste om att de fanns i bilen. 39-åringen sa under rättegången att han under den aktuella dagen hade lånat ut bilen till någon men han ville under förhandlingen inte säga till vem.

Åklagaren yrkade under dagens rättegång på att brottet skulle ses som grovt vapenbrott och att tingsrätten därför skulle dömma mannen till två års fängelse, eftersom den här typen av vapen inte kan användas legalt i Sverige.

Den 10 juli meddelar Tingsrätten sin dom.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=5903773

Fryktet Hells Angels - betalte 1,8 millioner for denne bunkersen

I fjor hadde kommunen tilbud om å kjøpe bunkersen for 550.000 kroner av eieren Forsvarsbygg. Nå har kommunen bladd opp mer enn tre ganger så mye etter en budrunde med det de trodde var Hells Angels.
- Hells Angels har ikke forsøkt å etablere seg eller kjøpe eiendom i Søgne. Her har kommunen kastet bort skattebetalernes penger, sier talsmann i Hells Angels, Rune Olsgaard til Fædrelandsvennen.
Nå viser det seg at det var den kristne MC-klubben Conquest mc som måtte gi tapt i budkrigen da Søgne smalt til med et bud på 1,8 millioner - hele 1,25 millioner over takst. 
http://www.aftenposten.no/nyheter/Fryktet-Hells-Angels---betalte-1_8-millioner-for-denne-bunkersen-7624266.html#.U7OxL6gw6qQ 

Søgne kommune trodde kristen motorsykkelklubb var Hells Angels

Kommunen betalte 1,25 millioner over takst for å unngå at Hells Angels skulle etablere seg i kommunen. Så viste det seg at det var en kristen MC-klubb.
http://www.abcnyheter.no/nyheter/2014/07/01/sogne-kommune-trodde-kristen-motorsykkelklubb-var-hells-angels

42-årig Bandidosman Big Mac dödades i slagsmål

En 42-årig man med kopplingar till Bandidos dödades i ett slagsmål på ett värdshus i danska Helsinge under söndagskvällen.
Två personer, 19 och 23 år gamla, är nu gripna misstänkta för dådet.
– När räddningspersonalen behandlade honom fick 42-åringen plötsligt hjärtstopp och hans liv gick inte att rädda, säger Henning Svendsen vid Nordsjällands polis till Ekstrabladet.
http://www.expressen.se/kvallsposten/42-arig-bandidosman-dodades-i-slagsmal/ 

Den 42-årige Poul Joachim Hansen, som er kendt som finansministeren i Bandidos, er omkommet efter et slagsmål på et værtshus i Helsinge sent søndag aften. Han gik under navnet Big Mac i rockerkredse.
http://ekstrabladet.dk/112/article4898906.ece

tisdag 1 juli 2014

Efter 17 år – här släpps HA-mördaren ut i frihet

Hells Angels-medlemmen Vagn "Krudt" Smidt sköt ihjäl sin Bandidos-rival på öppen gata under det stora mc-kriget på 90-talet.
För det dömdes han till livstids fängelse.

Utanför fängelset möttes Smidt av 50-60 HA-medlemmar, som välkomnade honom till friheten.
http://www.expressen.se/kvallsposten/efter-17-ar--har-slapps-ha-mordaren-ut-i-frihet/
Nu är mördaren på fri fot – efter 17 år bakom galler, skriver Ekstrabladet.