fredag 26 juli 2013

Två män gripna av polisen - 33-åringen har av polisen pekats ut som en ledarfigur i det kriminella gänget Black Cobra

Två män som enligt polisen har kopplingar till ett kriminellt gäng har anhållits som misstänkta för mordförsök, respektive medhjälp till samma brott. Männen ska ha varit inblandade i gänguppgörelsen i Tannefors den 30 juni.

Det var vid 23-tiden på kvällen den sista juni som två gäng, som under en längre tid har legat i konflikt med varandra, drabbade samman i Tannefors. Ett 40-tal personer ska ha varit inblandade i uppgörelsen som började med att anhängare till det ena gänget slog sönder en bil med hjälp av stenar och basebollträn.

33-åringen har av polisen pekats ut som en ledarfigur i det kriminella gänget Black Cobra – något som denne dock i samtal med Corren bestämt har förnekat. Så sent som den 12 juni i år friades han av Solna tingsrätt efter att ha anklagats för grovt bedrägeri. Även 22-åringen var åtalad för samma brott, men även han friades av tingsrätten.

http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/tva-man-gripna-av-polisen-6455290-artikel.aspx

polisens bil med i streetracet ?


Expressen publicerade i går en video som visar hur en polisbil ser ut att delta vid en streetracetävling.
Nu har poliserna i bilen lämnat sin förklaring.
– Med den information jag har i dag kan jag inte se något formellt fel från deras sida, säger Christian Agdur, polismästare i Södertörns distrikt.
http://www.expressen.se/nyheter/darfor-korde-polisens-bil-med-i-streetracet/

OG-ledaren omhäktad för mordet i Bergsjön

Den 14 april fick polisen larm om skottlossning på Stjärnbildsgatan i Bergsjön. Flera skott hade avlossats in i en lägenhet, genom ett köksfönster. En 43-årig man sköts till döds och en yngre man som också befann sig i lägenheten skadades.
I juni greps och anhölls en man i 30-årsåldern som är ledarfigur i det kriminella närverket Original Gangsters (OG). Han häktades på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök.

Nekar brott

- Löjligt, ni säger bara "pang, du ska vara häktad", sa mannen när beskedet kom och slog näven i bordet framför sig och fick lugnas av sin advokat.
På onsdagen beslöt Göteborgs tingsrätt att mannen omhäktas, uppger TT.
Mannen har hela tiden nekat till att ha skjutit, eller till att ens ha varit på Stjärnbildsgatan den aktuella dagen.
http://www.expressen.se/gt/og-ledaren-omhaktad-for-mordet-i-bergsjon/

torsdag 25 juli 2013

Fängelse för mordförsök i Västervik

En 24-årig man från Vimmerby döms vid Kalmar tingsrätt till sex års fängelse för mordförsöket på restaurang Morella i centrala Västervik i maj. Vid händelsen riktade 24-åringen 14 knivhugg mot en man, som vid tillfället hade kopplingar till det kriminella mc-gänget Outlaws. Tidigare hade mannen varit medlem i en annan gängbildning som 24-åringen var ledare för.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fangelse-for-mordforsok-i-vastervik_8360424.svd

Bandidos-medlemmer frikjent for mafiavirksomhet

En gruppe menn med tilknytning til MC-klubben Bandidos er frikjent for mafiavirksomhet, men dømt for torpedovirksomhet og pengeinnkreving.
Fire menn, tre av dem tidligere Bandidos-medlemmer, er i Jæren tingrett dømt for torpedovirksomhet og pengeinnkreving. De tre tidligere Bandidos-medlemmene var tiltalt etter straffelovens §60, den såkalte mafiaparagrafen, men ble frikjent for brudd på denne, skriver Stavanger Aftenblad.

Mafiaparagrafen forutsetter at en gruppe på minst tre personer samarbeider om forbrytelser som har en strafferamme på tre år eller mer, og at disse forbrytelsene foregår over tid.

Tingretten mener mye tyder på at Bandidos var engasjert i torpedooppdrag, men at pengeinnkrevingen kan ha skjedd utenfor klubbens virksomhet. Det er heller ikke bevist at mer enn to tiltalte var sammen om den straffbare pengeinnkrevingen.

To av de tidligere Bandidos-medlemmene og en mann uten tilknytning til MC-klubben ble dømt til fengsel i opptil ett år. En mann som har vært Bandidos-prøvemedlem, ble frikjent for pengeinnkreving, men dømt for oppbevaring av narkotika og bøtelagt. 

Begärs häktad för misshandel och vapenbrott

En man i Göteborg med anknytning till MC-gänget Bandidos begärs häktad misstänkt för misshandel och vapenbrott. Två andra gripna släpps, men misstankarna kvarstår.
Polisen har bland annat hittat vapen, narkotika och dopingpreparat i deras bostäder och i en klubblokal i Gamlestan.
– Under våren har polismyndigheten och åklagarmyndigheten bedrivit en utredning kring några våldsbrott och har fått resultat genom utredning och spaning och kunnat identifiera tre gärningsmän. Dessa tre blev anhållna i sin frånvaro tidigare i veckan, säger Mika Jörnelius som är tillförordnad chef för roteln för organiserad brottslighet hos Västra Götalandspolisen. 5 juli
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=5584016

Polisens nya mål i kriget mot gängen

De ingår i det kriminella nätverk som pekats ut som ledande i Malmös gängkrig.
Nu arbetar polisen för att dra åt snaran kring det tiotalet män som utgör nätverkets kärna.
Huvudmålet med operationen: Att få bort underhuggarna som begår brott åt den 30-årige ledaren.

I förra veckan dömdes två män, en 26-åring och en 19-åring, som båda knyts till M-konstellationen, till tre års fängelse för att, under några månaders tid ha sålt kokain i Malmö.

Tjugosexåringen som pekas ut som huvudmannen anses stå gänget nära. Han påstås ha marknadsfört narkotikan för att vara av sällsynt god kvalitet.

Polisen blev också förvånad när den, vid kontroll, upptäckte hur ren den var. Kvaliteten var så bra att gänget måste ha sålt pulvret med förlust, bedömde utredarna.
http://www.expressen.se/kvp/polisens-nya-mal-i-kriget-mot-gangen/

John Charlton säljes i befintligt skick

Motor fungerar. Ligger för beskådning i Centrala Göteborg. 600.000:-
http://www.blocket.se/goteborg/John_Charlton_48026082.htm?ca=15&w=1&last=1

Det blir inget Hells Angels-fäste vid Gullbergskajen. Oljetankern John Charlton som under våren renoverats till klubblokal bjuds nu ut till försäljning på Blocket.

Formellt ägs det 38,2 meter långa oljetankmotorskeppet av en 25-åring bosatt i Ale, medlem i Red Devils, en underorganisation till Hells Angels.
 

Köpet kom som en chock för Kunskapscentrum mot organiserad brottslighet:
– En klubblokal är inte bara en symbol, utan ett ställe där det planeras brott och en bas för nyrekrytering. Vi undersöker för närvarande vilka motåtgärder som vi kan vidta, sa chefen Bengt-Olof Berggren när GP tidigt i våras skrev om båten.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1845096-hells-angels-lagger-ut-sin-bat-pa-blocket

Bevæbnet bandemedlem på besøg hos Hells Angels

En bevæbnet 29-årig bandefigur fra VHK, Værebros Hårde Kerne, var i aftes på besøg hos Hells Angels i klubhuset på Siljangade 10 på Amager.

Da han følte sig opdaget af politiet, skjulte han en skarpladt ni mm. parabellum pistol under en container foran HA-borgen og gik ind i klubhuset.

Politiet omringede derfor ved 21.30-tiden i aftes HA-borgen med beredskabsgruppen, og den 29-årige forsøgte at flygte ud gennem bagdøren, men blev anholdt.

Der var fem personer i klubhuset, hvor politiet i øvrigt ikke fandt noget ulovligt.
http://ekstrabladet.dk/112/article2049528.ece

Hells Angels var på Metallicas gästlista

När Metallica spelade på Roskildefestivalen nyligen, fanns medlemmar ut Hells Angels med på gästlistan över dem som fick komma in bakom scenen efter spelningen.
– Det stämmer. Det var en grupp av vårt folk som kom in där, säger en HA-veteran till tidningen Ekstrabladet.

http://www.expressen.se/kvp/hells-angels-var-pa-metallicas-gastlista/

Hotade sälja skuld till Hells Angels

En 25-årig Alvestabo åtalas för två fall av misshandel och lika många fall av olaga hot, mot fyra olika personer. Det var i februari 25-åringen enligt åtalet ska ha slagit två personer i ansiktet, varpå de två offren nu kräver varsitt skadestånd på 6000 kronor.

Han ska också vid två olika tillfällen hotat två personer. Det ena när 25-åringen beväpnad med en kniv, enligt åtalet, sagt "jag ska skära halsen av dig" och det andra när 25-åringen hotat en man med att sälja en skuld till Hells Angels. 25-åringen nekar till alla brott och är tidigare vid två tillfällen dömd till en månads fängelse för olovlig körning.
http://www.smp.se/nyheter/alvesta/hotade-salja-skuld-till-hells-angels%283870867%29.gm

Hells Angels i Helsingfors är ingen kriminell grupp

Medlemmarna i Hells Angels underavdelning i Helsingfors har inte gjort sig skyldiga till brott i egenskap av medlemmar i ett kriminellt gäng.

Det här uppger Esbo Tingsrätt som idag förkastade åklagarens krav på skärpta straff i en rättegång där sammanlagt 25 personer med Hells Angels-kopplingar stod åtalade.

Åklagaren krävde skärpta straff på grund av gärningsmännens medlemskap i en organiserad kriminell gruppering, men samtliga åtal på den här punkten förkastades. Kimmo Nuotio, professor i straffrätt, säger att bevisen helt enkelt inte räckte till.

-Man har inte kunnat tillämpa paragraferna som gäller de mera passiva medlemmarna, man har inte kunnat bevisa att gänget haft ett organiserat brottsligt syfte, säger Nuotio.
http://svenska.yle.fi/artikel/2013/07/24/hells-angels-i-helsingfors-ar-ingen-kriminell-grupp

Tillslag mot Hells Angels i Spanien

Mens den antatte Europa-sjefen for Hells Angels veltet seg i luksus, ble prostituerte tvunget til å tjene et visst beløp før de fikk en fridag.


Police in Mallorca have arrested 25 members of the Hells Angels motorcycle gang on suspicion of drug trafficking, trafficking in humans, extortion and running prostitution rings. It is alleged the gang planned to launder money from its criminal activities in Germany and Turkey by building a Formula One circuit on the Spanish island.

The dawn raids are the culmination of a two-year investigation, codenamed Operation Casablanca, involving Interpol, Europol and German, Austrian and Dutch authorities.

Some 200 officers took part in the raids on more than 30 properties. The majority of those arrested are German and include leading members of the German and Spanish chapters. As well as luxury cars and motorcycles, the raids netted pistols, a sawn-off shotgun, cash and jewellery as well as drugs, including cocaine and anabolic steroids.

Frank Hanebuth, the 49-year-old former boxer and head of the Hanover chapter, is reportedly among those arrested. A local police officer was also arrested, according to press on the island. The ministry of the interior said the gang's crimes ranged from threats and robbery with violence to homicide.
http://www.guardian.co.uk/world/2013/jul/24/hells-angels-members-arrested-mallorca

Spansk polis har gripit 25 medlemmar av Hells Angeles på Mallorca, bland dem tysken Frank Hanebuth, som beskrivs som mc klubbens europeiske ledare.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/tillslag-mot-hells-angels-i-spanien_8372518.svd

Polis stal ouzo – nu måste myndigheten betala ut ersättning

I april 2011 konfiskerade polisen fyra flaskor ouzo från en man efter misstanke om brott men när åklagaren i januari i år, nästan två år senare, slog fast att inget brott var begånget och mannen skulle få tillbaka sina flaskor saknades en, skriver Nerikes Allehanda.
Lades ned
Flaskorna hade förvarats i beslagsförrådet i Örebro polishus och det slogs snabbt fast att flaskan inte kunde ha försvunnit av misstag. Fallet lämnades därefter över till riksenheten för polismål där en åklagare kvickt bestämde sig för att fallet inte gick att utreda och lade ned förundersökningen.
Ersätts
Men även om den skyldige polistjuven inte gick att finna bestämde i alla fall riksenheten för polismål att den bestulne mannen skulle ersättas med 300 kronor eftersom att polismyndigheten i Örebro haft ansvar för flaskorna, skriver Nerikes Allehanda.
http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/750327-polis-stal-ouzo-nu-maste-myndigheten-betala-ut-ersattning

Här öppnar Hells Angels ny klubb

Hells Angels växer i Västsverige.
Nu har de startat en ny avdelning i Bohuslän.
Enligt uppgifter till GT har de i flera år letat efter en ny lokal i området - och nu ska klubben ha funnit den rätta.
På Hells Angels egen hemsida välkomnas nu gruppen "till familjen".
http://www.expressen.se/gt/har-oppnar-hells-angels-ny-klubb/

NEW CHARTER IN SWEDEN - HAMC THREE TOWN

HAMC NEWS


NEW CHARTER IN SWEDEN - HAMC THREE TOWN
W
ELCOME TO THE FAMILY

http://www.hells-angels.com/

Warlocks Rising

torsdag 4 juli 2013

Hells Angels och Bandidos förbud föreningar i Berlin

Efter förbudet mot andra klubbar Rocker sina tillgångar beslagtagna. Bortsett från datorer, motorcyklar och vapen också 17 000 € kontanter beslagtogs i Brandenburg.

Berlin / Potsdam - Analysen av de beslagtagna handlingarna och datorer till Rocker räder i Brandenburg kommer att ta, sade polisen "en lång tid". Det var mer troligt ett par månader än veckor, sade talesmannen för polisens högkvarter, Rudi söndag, på torsdagen i Potsdam. skulle vissa skivor beslagtagna handlingar och skriftliga redogörelser rörelser analyseras i samband med förbudet mot rocker klubbarna. Brandenburg inrikesminister Dietmar Woidke (SPD) har förbjudit ett antal rockers klubbar. Förutom datorer, motorcyklar, vanor och olika vapen och 17 000 euro i kontanter beslagtogs.

Nationellt hade Brandenburg säkerhetsmyndigheter knäckt ner på onsdag i nära samordning med den federala regeringen mot föremålen rocker scen 66 och 46 banning order utfärdades mot medlemmar av Hells Angels rocker klubbar och "MC kropp." Tysklands inrikesminister Hans-Peter Friedrich (CSU) hade sin tid på onsdagen för första gången att lösa en regional sammanslutning av rockers funktioner, som var beläget i Sachsen. Sammantaget var det fortsatte i fem delstater mot rocker klubbar, men utan att gripa någon. "Det handlar om att förstöra en struktur," Friedrich sagt.


Med förbudet mot ytterligare Rocker grupper i Sachsen och Brandenburg, var tillgångarna i klubbarna konfiskerade. Detta grundar sig på lagen om sammanslutningar. Efter det, kan en klubb förbjudas om dess verksamhet strider mot den straffrättsliga eller är riktad mot den konstitutionella ordningen. De insamlade värdena betalas till statskassan. Under de söker på onsdagen Motorcyklar, fick vapen och kontanter hittades.

De förbud kan införas genom föreningslagen av den federala inrikesministern eller inrikesministrar länderna. En klubb får överklaga ett rättsligt förbud.

Klubben har gjort under de senaste sex månaderna före ett förbud tillgångar utöver, är dessa också beslagtagits av lagen. De tillgångar som skall användas för välgörande ändamål.

Förbudet beställningar levereras vanligen av polisen. Med upplösningen av någon klubb verksamhet och bildandet av alternativa organisationer är förbjuden. Team varumärkena får inte användas eller spridas till allmänheten.

Förbjudas insignier eller namn visas i alla fall, är det ett brott. Överträdelser av förbudet mot sammanslutningar kan straffas med fängelse i upp till ett år eller med böter. (AP)

http://www.pnn.de/brandenburg-berlin/766799/ 

onsdag 3 juli 2013

Cafe Dammstugan - Venngarns Slott

- Onsdag på Dammstugan.... 90/180 gr Mc Burgare med roliga tillbehör, även grillad biff om 200 gr med potatissallad, sallad, rödvinssky och chilibearnaise. Smaklig spis

 Beläget vid Venngarns Slott 3 km norr om Sigtuna intill väg 263. Café Dammstugan. Den stora dagen är Onsdagar = Dag & Kvällsöppet till 22. Mötesplats för både motorcykel- och bilåkare. Lördagar + Söndagar har vi http://bakluckeloppis.blogspot.se Varmt Välkomna
http://dammstugan.blogspot.se/

Polisen vill ge hög polischef sparken

Polismyndigheten i Västernorrland vill sparka polismästaren Göran Westman.
Han ska bland annat ha lämnat ut spaningsinformation till en grovt kriminell person.
Ärendet avgörs nu av Statens ansvarsnämnd.
http://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.6039184-polisen-vill-ge-hog-polischef-sparken

Fängelse för falsk angivelse

Två oskyldiga Sundsvallsbor pekades ut som våldtäktsmän av den 45-åriga kvinnan.
En av männen greps av tungt beväpnad polis inför grannarna.
I går dömdes kvinnan till nio månaders fängelse för falsk angivelse.

För ett år sedan greps en 26-årig man av polisens insatsstyrka i Bosvedjan.
Kvällen innan hade han träffat den 45-åriga kvinnan på krogen. De hade sex, men när mannen inte var intresserad av att ha ett förhållande med kvinnan ringde hon polisen.
Hon hävdade att 26-åringen våldtagit henne under pistolhot, och det blev stort polispådrag.
Någon dag senare lades förundersökningen ner. Men för mannen var skadan redan skedd – hans rykte var förstört.

Några månader senare anmälde kvinnan ytterligare en man för våldtäkt.
Han var aktiv på en kontaktsajt på Internet, när han en kväll blev uppringd av kvinnan. Hon bjöd hem honom, och de hade samlag. Därefter började 45-åringen bombardera honom med sms – något som resulterade i att han till slut polisanmälde henne för ofredande.
Strax därpå polisanmäldes han för våldtäkt.
Förutom våldtäktsanklagelserna har kvinnan förföljt andra män som hon haft tillfälliga sexuella förbindelser med.
Hon har sagt att hon blivit gravid, och trakasserat männen, deras anhöriga och till och med chefer med sms och telefonsamtal.

En av de drabbade var endast 19 år gammal. Trots att han gjorde klart för kvinnan att han inte var intresserad av något förhållande, fortsatte hon att kontakta honom och sade att hon hade kontakter i ett MC-gäng.
http://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.6040017-fangelse-for-falsk-angivelse

"Jag trodde de skulle skjuta mig"

Gäng pressade företagare på 400 000

Företagaren i Linköping blev ”bötfälld” av ett kriminellt gäng och tvingades betala drygt 400 000 kronor. På torsdagen åtalades två män misstänkta i härvan.

– Jag har kastat mig ur en bil. Det säger den chockade och skadade mannen till den första patrullen som möter honom.
En företagare i Linköping blev ”bötfälld” av ett kriminellt gäng och tvingades betala drygt 400 000 kronor. Här är hans berättelse om händelsen från polisförhöret:
http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/jag-trodde-de-skulle-skjuta-mig-6435589-artikel.aspx

måndag 1 juli 2013

HA-rocker frifundet i gigantisk narkosag

En 38-årig Hells Angels-rocker fra Randers er blevet renset i historisk stor narkotikasag 

Retten i Randers har torsdag eftermiddag frikendt en 38-årig Hells Angels-rocker, der sad tiltalt for omfattende handel og besiddelse af amfetamin. Det skriver DR Østjylland.

Den frifundne rocker var tiltalt for at have solgt mindst 10 kilo amfetamin og have været i besiddelse af over 42 kilo amfetamin og 27 kilo hash.

Efter et tip fra en borger i oktober sidste år foretog en af politiets specialstyrker en ransagning i en gammel fabriksbygning i en lille landsby uden for Randers. Her gjorde de narkofundet, der er det største i Østjyllands Politis historie.

Lejeren af de lokaler, hvor narkoen blev fundet, slap i november med otte års fængsel, fordi han hjalp politiet med efterforskningen, og han var hovedvidnet mod det 38-årige medlem af Hells Angels og en jævnaldrende kammerat.

Den 38-årige har været medlem af Hells Angels i 10 år, og han har i en periode været præsident for afdelingen i Randers.

Politiet har ikke fundet nogen fingeraftryk, der kædede ham sammen med amfetaminen i den nedlagte fabriksbygning, så kronvidnets manglende troværdighed var afgørende for dommens udfald.

En anden anklaget - en 37-årige Hells Angels-rocker - i narkosagen var tiltalt for besiddelsen af 27 kilo hash, og det kostede ham en dom på et år og tre måneder i fængsel.
http://ekstrabladet.dk/112/article2024461.ece

 

Rocker i praktik som cykelsmed: Begik nye indbrud i arbejdstiden

Kriminalforsorgen sendte en dømt Bandidos-rocker i praktik som cykelsmed. Men i stedet for at gå på arbejde, begik han nye villaindbrud med to venner 

Spricka i Bandidos – efter gänguppgörelse

Nu kastar hela bandidosavdelningar sina ryggmärken i protest. Klubbarna tycker att den nationella ledningen svikit sina egna. Sprickan i gänget kan vara en följd av Bandidos fredsuppgörelse med rivalen Hells Angels.

Det är klubbarna i Roskilde och Næstved som meddelat att de lägger ned sina ryggmärken. Avdelningar ska ha skickat en förklaring till övriga avdelningar i hela Bandidossfären.
http://www.expressen.se/kvp/spricka-i-bandidos--efter-ganguppgorelse/

To Bandidos-afdelinger smider vestene

Samlet gruppe Bandidos fra Næstved og Roskilde smider rygmærket i protest