fredag 31 maj 2013

Hade 30 kilo cannabis hemma

Polisen slog till mot lägenhet – och hittade mer än 30 kilo cannabis.
Nu åtalas två män, med kopplingar till ett kriminellt gäng, för grovt narkotikabrott. 
– Med tanke på mängden, misstänker vi att narkotikan var till försäljning, säger åklagare Peter Svedén.
 
Det var i januari förra året, som polisen fick syn på de två männen när de lämnade en lägenhet i västra Stockholm. 
Männen greps och en husrannsakan genomfördes. 
– Polisen hittade en nyckelknippa som gick till ett källarförråd, och där inne hittade man stora mängder narkotika, cannabis, men även en substans som man ska använda vid framställning av amfetamin, säger åklagare Peter Svedén.
Männen ska ha kopplingar till den kriminella gruppen PPL, som tidigare samarbetat med det kriminella MC-gänget Bandidos. 
Vid en polisrazzia i Bandidos lokaler hittades en handskriven telefonlista över medlemmar i PPL, med telefonnumret till en av de misstänkta männen. 
– Det fanns kopplingar till Bandidos, och man hittade även logotyper till PPL vid tillslaget, säger åklagare Svedén.
De två männen förnekar brott. 
– Han har överhuvudtaget inte känt till den här narkotikan. Och han har inga kopplingar till organiserad brottslighet, säger Staffan Bergqvist, advokat till en av männen. 

tisdag 28 maj 2013

Reza Madadi häktades för kupp på Stureplan

Vid kuppen mot en butik vid Stureplan i fredags försvann lyxväskor värda en miljon kronor. Larmet gick strax efter klockan fem på morgonen i den exklusiva butiken Bottega Veneta på Birger Jarlsgatan i Stockholm.
Tre personer ska ha fångats på bild av en övervakningskamera medan de tog sig in i butiken.
En av dem misstänks vara Reza Madadi, 34, som under måndagen häktades på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för grov stöld, enligt TV4.

"Mad dog"

Enligt advokat Ivan Fialdani förnekar Madadi brott.
Reza Madadi är framgångsrik och en av de största svenska stjärnorna inom kampsporten MMA som står för mixed martial arts. Hans smeknamn är Mad dog.
I början av 2000-talet dömdes Madadi för flera brott, bland annat misshandel efter att han kommit i bråk med två personer om en parkeringsplats.

Haft överseende

Han var även misstänkt i det uppmärksammade rånet mot värdedepån i Västberga 2009 men friades.
http://www.expressen.se/nyheter/reza-madadi-haktades-for-kupp-pa-stureplan/

måndag 27 maj 2013

Att ge kriminella en andra chans

Artiklarna om bombmannen som råkade anställas av landstinget förbryllar. Personaldirektör Solveig Lampe anser sig inte vara nöjd med rekryteringen, men vill inte heller skylla på Manpower, som skötte rekryteringen till en kostnad av 80 000 kronor.

Till att börja med måste man fråga sig hur stort landstingets behov av rekryteringsfirmor verkligen är. Vad landar den totala summan på för ett års rekryteringar? Har verkligen inte landstinget resurser att sköta rekryteringen på egen hand? Varför inte?

Åsikterna tycks sedan gå isär huruvida bombmannen har hotat sig till en miljon kronor för att lämna sin tjänst. Är summan ens rimlig? Ifall Manpower fick 80 000 kronor för en rekrytering som gick åt skogen, ska verkligen landstinget behöva betala en miljon kronor för misslyckandet?
http://ekuriren.se/ledareasikter/debatt/1.1791140-att-ge-kriminella-en-andra-chans

Kartellen hänger ut poliser som sexköpare

Den starkt poliskritiska hiphop-gruppen Kartellen hänger ut flera poliser som sexköpare på Facebook. Polisen kallar de ogrundade påhoppen "förfärliga", men tänker inte anmäla gruppen.
– Det är så här det ser ut i dag med sociala medier och så vidare, säger presschefen Varg Gyllander.
Hiphop-gruppen Kartellen, som länge varit starkt poliskritisk, kallar poliser från Stockholms piketstyrka för sexköpare på Facebook. Det är medlemmen Leo ”Kinesen” Carmona som skriver att 25 till 30 poliser gått till en så kallad "Dominatrix" för sexuella tjänster med sadistiska inslag.
Carmona beskriver detaljrikt vad fem av poliserna, som hängs ut med initialer, har för sexuella intressen och inlägget har fått stor spridning bland gruppens över 40 000 prenumeranter.

Texten i låten "Fuck aina del 2" lyder så här:
"Glider runt i polisuniformen och hotar grannarna. Flickvän, alltid otrogen. Snarkar som den gris han är. Sjukt stor kuk, Gillar allt. Är helt stört analt fixerad på sig själv. PISSAT han i munnen många gånger", skriver Carmona om en polisman.

"Fuck SGI, insats och hela piketen låt den utan synd kasta första stenen
hela länskriminalen tar den i analen

Kartellen är tillbaka, fuck aina"

"Mordförsök på polis inga bevis

En bra gris är en död gris - Nästa gång nån skjuter på en snutjävel skriker jag JIPPIE med jättestora bokstäver, tryck upp din bricka i din mammas fitta

Ta ditt tjänstevapen och gör alla en tjänst och sätt mynningen mot huvudet och tryck tills de klickar"

I flera av låttexterna har Kartellen skrivit kritiskt om polisen.




Nyheter 24
http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/746767-kartellen-hanger-ut-poliser-som-sexkopare

lördag 25 maj 2013

fredag 24 maj 2013

Nästan 60 personer har på drygt ett år fått hjälp av Malmös avhopparstöd med att lämna ett kriminellt liv.

Hittills har teamet assisterat 59 personer, de flesta män i åldern 20–30 år. Insatserna kan vara allt från stödsamtal och yrkesvägledning till personskydd eller hjälp att flytta från Malmö. Ibland kopplas andra instanser in, till exempel Arbetsförmedlingen.
http://www.expressen.se/kvp/manga-vill-lamna-kriminella-gang/

Miljöpartiet ska inom kort besluta om nytt partiprogram. Vi vill att missbrukare ska avkriminaliseras

Miljöpartiet har en vision om ett narkotikafritt samhälle. Drogerna kostar samhället enorma pengar och de drabbade missbrukarna stort mänskligt lidande. All framställning, smuggling och försäljning av narkotika är och ska vara brottsligt. Däremot är det bästa sättet att få bort narkotikan inte att göra missbrukaren kriminell.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/kriminalisera-droger-inte-missbrukare_8194804.svd

Vil ikke ha Hells Angels i byen

Politikerne i Stavanger vil hindre at Hells Angels skal etablere seg i Stavanger sentrum. Politimesteren er også skeptisk.
http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/stavanger/Vil-ikke-ha-Hells-Angels-i-byen-3180882.html#.UZ85zIJAEQ0

Vem ska trösta porrkungen?

Berth Milton junior. Avskydd mångmiljonär och skattefifflare. Arvtagare till porrimperiet Private med säte i Barcelona. Involverad i segdragna konflikter och krig med sin far, Berth Milton senior, som när striden rasade som värst tros ha skickat Hells Angels på sin son. Om honom har Fredrik von

Krusenstjerna gjort dokumentären "Porrkungens tårar".

Vem är han? Vad döljer sig bakom skandalerna och rubrikerna?
En ensam, stukad och skör man med få förtrogna – om man får tro filmen.
http://hd.se/kultur/film/2013/05/24/vem-ska-trosta-porrkungen/

Hells Angels har satt upp sin skylt inne i Karlstad

Har Hells Angels flyttat sin verksamhet in till Karlstad? Under veckan satte de upp sin skylt på undergruppen Red & White Crews fastighet vid Sjöstad.
Hells Angels har satt upp sin klubbskylt på & White Crews fastighet vid Sjöstad. Men fastigheten är liten i jämförelse med gården i Härtsöga och Rolf Sandberg på Karlstadpolisen vet att grupperingen letar ny fastighet.
– Det visar att de tänkt ha fastigheten som en temporär officiell bostad innan de hittar någon större lokal. Vi försöker ha koll på vilka fastigheter som är lediga och som de kan tänkas villa ha, säger Rolf Sandberg.
Per Samuel Nisser, moderat kommunalråd i Karlstad, tycker inte att det är ett bakslag att klubben så fort hittat nya lokaler efter att kommunen köpt deras fastighet i Härtsöga. Han förklarar att Karlstad som kommun även i fortsättningen kommer motarbeta liknande grupperingar.
– Signalen är tydlig från det offentliga Värmland och det är att vi inte vill ha den här typen av verksamhet här, säger Per Samuel Nisser.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=5542171

Hells Angels-anknutna häktade för narkotikabrott


Två personer inom Red Devils Mc har begärts häktade för grovt narkotikabrott. Den ene av dem står som officiell ägare till den spektakulära klubblokalen ombord på en båt vid Gullbergsvass.

Tre unga män som tillhör den Hells Angels-knuta föreningen greps och anhölls i tisdag. Den ene av dem, en 31-årig man, släpptes på torsdagen efter förhör.

Övriga två, den 25-årige fartygsinnehavaren och en 24-årig kamrat, sitter kvar och kommer under fredagseftermiddagen att ställas inför häktningsdomaren.

- De är misstänkta för ett grovt narkotikabrott som skall ha skett i Bohus. Mer kan jag inte säga om den här utredningen just nu, summerar kammaråklagare Anette Wiberg-Koffner.

Hon vill inte kommentera det faktum att polisen tagit en pistol eller gevär i beslag i samband med razzian, ej heller om anklagelserna mot männen även skulle innefatta vapenbrott.

Länskriminalens spanare slog alltså häromdagen till mot sex adresser i Göteborg, Kungälv och Ale, som kopplats till Red Devils Mc.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1688564-tva-i-red-devils-haktade-for-grovt-narkotikabrott 

Tre personer är anhållna efter polisens tillslag mot Red Devils Mc. Minst ett vapen är hittat.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1688048-vapen-i-red-devils-lokaler

Två personer med nära anknytning till Hells Angels har häktats misstänkta för grovt narkotikabrott, skriver Göteborgs-Posten.

De två männen, 24 respektive 25 år, inom HA–kopplade klubben Red Devils Mc greps i tisdags och kommer under fredagen ställas inför häktningsdomaren.

– De är misstänkta för ett grovt narkotikabrott som skall ha skett i Bohus. Mer kan jag inte säga om den här utredningen just nu, säger kammaråklagare Anette Wiberg-Koffner, till GP.

Vid en razzia mot sex adresser i Göteborg, Kungälv och Ale beslagtogs också flera vapen, skriver tidningen. En tredje person häktades också, men är nu frisläppt.

Den 25-årige gängmedlemmen uppges äger en 38 meter lång oljetanker som ligger förtöjd vid Gullbergskajen i Göteborgs hamn. Motorskeppet ska ha använts som klubblokal.
http://www.metro.se/goteborg/hells-angels-anknutna-haktade-for-narkotikabrott/Whhmex!L9wn7wCof5AwlAFjXwlyVw/

Maxstraffet tio år

En lyxlirare som omgav sig med det allra mest exklusiva i form av bilar, motorcyklar, smycken och kläder – och som hade en miljon kronor gömd i en plastpåse från Willys.
Nu tvingas han tillbringa tio år i fängelse.

Orsaken till den långa anstaltsvistelsen är 27 kilo amfetamin och 500 gram kokain.
Knarket låg paketerat i ett förråd i Gamlestaden som hyrdes av en god vän. Men det vittjades av den nu dömde 29-årige gängmedlemmen och han distribuerade knarket vidare ut på klubbar, krogar, gator och torg.

Allt medan polisens spanare följde honom i spåren.
Enligt åtalet mot honom tjänade han mycket stora pengar under sommaren 2012, alltså precis innan han greps.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1686268-knarklangare-fick-maxstraffet-tio-ar

onsdag 22 maj 2013

Outlaws Lastbilsförare mördad - utredningen nerlagd

För knappt ett år sedan hittades en 53-årig dansk lastbilschaufför mördad i sin hytt på en rastplats på Hallandsåsen.
Mannen som kopplades till mc-gänget Outlaws misstänks ha mördats av antingen rivalerna i Hells Angels eller av sina egna.
Fyra män med anknytning till HA-miljön har suttit gripna misstänkta för mordet - men bevisen räcker inte och nu läggs utredningen på is.
- Det går inte att driva den vidare, det är svårt när ingen vill prata, säger kammaråklagare Stefan Gradler.
http://www.expressen.se/kvp/lastbilsforare-mordad---utredningen-nerlagd/

"Stadsdelsgängen värre problem än mc-gängen"

Stadsdelsgängen i Göteborg är ett större samhällsproblem än Hells Angels och Bandidos. De skrämmer hela bostadsområden till tystnad och utnyttjar lågstadiepojkar i sin verksamhet.

Detta hävdar Maria Wallin, sociolog och civil analytiker vid länskriminalen i Västra Götaland. Hon har kartlagt uppbyggnaden av de territoriella gängen sedan 2007.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1684413--stadsdelsgangen-varre-problem-an-mc-gangen-

Festvångin för Barhäng, firmafest, bastu, bubbelpool i Sigtuna uppe vid Dammstuga


Festvåning i Sigtuna, kan funka fint för klubb som vill hyra för barhäng, fira 50års fest eller ta med jobbet och bada bubbelpool,  bastu & övernatta. 
Spana in KARELIA http://www.kareliastockholm.se/

tisdag 21 maj 2013

Polisen skulle kontrollera mc-föraren vilket slutade med en vansinnesfärd genom centrum.

Det var vid 19.30-tiden på måndagen som polisen tog upp jakten efter mc-föraren.
Enligt vakthavande polisbefäl skulle patrullen genomföra en rutinkontroll men föraren beslutade sig för att försöka att köra ifrån polisen. Jakten fick dock ett snabbt slut när motorcyklisten styrde vänster vid trafikljusen på Namnlösagatan och körde sedan i full fart genom gågatan på Storgatan och vidare mot Södra hamn.

Vid trafikljusen var motorcyklisten dessutom nära att kollidera med en av Kurirens utsända reportrar.
Strax före 20-tiden hade polisen ännu inte fått tag i föraren.
http://www.kuriren.nu/nyheter/default.aspx?articleid=6844864

Från politiker och företagare inom restaurangnäringen hörs återigen larmrapporter beträffande den grova brottsligheten i Eskilstunaområdet.

Uppmaningar till allmänheten att rapportera iakttagelser av betydelse för brottsbekämpningen har gett ringa effekt. Kanske är en orsak att många inte kan föreställa sig att de kriminella toppkretsarna kan åtnjuta allmänhetens respekt, umgås i högstatuskretsar, bo flott och köra lyxbilar. Kriminella ser inte ut som filmskurkar utan kan röra sig hemtamt i flotta salonger och har stöd av skickliga jurister och ekonomer.
http://ekuriren.se/ledareasikter/debatt/1.1782859-hur-kanner-man-igen-och-stoppar-grovt-kriminella-

X-cons ska stötta tidigare missbrukare och kriminella

Just nu är den ideella organisationen X-con i uppstartningsfasen i länet. Initiativtagarna Anders Karlman och Carina Petersson har själva erfarenhet av kriminalitet och missbruk. Tillsammans med  vill de nu hjälpa människor i liknande situation med att ta sig tillbaka in i samhället igen.

Få kriminella gäng i Åbo

Relativt få kriminella gäng är verksamma i Åbotrakten men framtiden är oviss.
Kriminalöverkonstapel Sami Lipponen vid Centralkriminalpolisen i Åbo säger att United Brotherhood i Åbo är vingklippt då flera medlemmar är internerade.

I måndags började en stor rättegång i Åbo. 14 personer är åtalade för bland annat ett grovt rån av en guldsmedsaffär i Nokia. Fem av de åtalade är medlemmar i United Brotherhood, en kriminell organisation som är verksam i Åbo och flera andra finländska städer. Rättegången hålls i Starrbacka fängelse i Åbo, där de fem gängmedlemmarna sitter häktade.

Också övriga kriminella gäng i Åbotrakten verkar ligga lågt för tillfället. Lipponen uppger att Cannonball MC traditonellt har varit starka i Åbotrakten, men att det på sistone har varit lugnt kring mc-gänget. Hells Angels-stödgruppen Bad Machine försökte etablera sig i Lundo, men verkar enligt kriminalöverkonstapel Lipponen inte ha fått igång verksamheten. Vad framtiden bär med sig är ända svårt att förutspå - men Lipponen tror att nya gäng kan försöka etablera sig i Åbo.

– Åbo är fortfarande en av få städer i hela Norden som har få etablerade gäng och eventuellt kan det i de kriminellas ögon se ut som att här finns en marknad. Det har ju ryktats länge om både Bandidos och Hells Angels, men än så här länge har de inte synts till, säger Sami Lipponen.
http://svenska.yle.fi/artikel/2013/05/21/fa-kriminella-gang-i-abo

- Du ska då alltid vara värst

måndag 20 maj 2013

Politiet fulgte med på Outlaws-fest

NRK Østfold fikk lørdag kveld flere tips om store politistyrker på Greåker i Sarpsborg.
Ifølge operasjonsleder i Østfold politidistrikt Bjørge Haugen var politiet på stedet for å følge med på et arrangement.
– Det er et arrangement for motorsykkelklubben Outlaws. Politiet er på stedet for å ha oversikt. Det er vel ingen hemmelighet at vi ønsker å ha kontroll på dette, sier han til NRK.
Outlaws er en såkalt 1%-klubb og anses av Kripos som en kriminell motorsykkelklubb, med avdelinger i blant annet Sarpsborg, Fredrikstad og Oslo.
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostfold/1.11033395

fredag 17 maj 2013

Gjengkriminalitet.blogspot.no

Känt upplägg men sällan länkar till media uppgifterna kommer ifrån

Iron Horsemen


Outlaws biker gang running away from Hells Angels


Publicerad den 12 maj 2013
My girlfriend works in a local petrol station and showed me cctv of a fight on the forecourt that happened earlier this year. Seems like some members of the Outlaw biker gang rode off when some Hells Angels turned up and left a few of their guys behind to take a beating. I thought these guys were supposed to stick together. Seems not! Looks like the Hells Angels are still top dogs.

Enligt en ny undersökning är den vanligaste ursäkten när man blir stoppad av polisen att man inte sett skyltarna.

Polisen skärper övervakningen av motorcyklisterna.


Risken för olyckor ökar när 300 000 motorcyklar med vår och värme kommer ut på vägarna.

En del mc-förare kör så fort att någon sekunds ouppmärksamhet från en bilförare kan bli ödesdiger.
Bilister som kommer från sidovägar och skall köra ut på större vägar hinner knappt upptäcka motorcyklar som nalkas i 150-220 km/h.

”Därför ökar vi bevakningen av motorcykeltrafiken”, säger Bengt Svensson, kommissarie för trafikfrågor på Rikspolisstyrelsen, till DN.

”Framför allt ökar vi bevakning av olycksdrabbade vägsträckor. Det finns ett antal vägar i olika delar av landet där man med förkärlek kör extremt snabbt.”

”Övervakningen ska ske på olika sätt, både civilt och uniformerat med civila bilar och motorcyklar. De som kör extremt har ibland inte ens registreringsskylt för att kunna undkomma oss. Men det går att fotografera dem och känna igen personer när de står utan hjälm på sig på rastplatserna”, säger Svensson
http://blogg.gp.se/trafikbloggen/2013/05/16/polisen-kollar-extrem-mc-koring/

Unika turer om Bandidosskott

21-åring försatt på fri fot igen. En tidigare släppt misstänkt kan inte hittas. "Det blir kanske en annan åklagare som får handlägga det när jag har gått i pension om några år", säger Lars Danielsson.

Det var natten mot den 30 juni 2011 som Bandidos klubblokal på Planteringsvägen besköts med 18 pistolskott. Ett större sällskap ska ha befunnit sig vid lokalerna, men ingen person träffades.
Skotten avlossas av en eller två personer som färdas på en racingmotorcykel

Kort efter skottlossningen greps en i dag 21-årig Landskronabo i närheten. Han var känd av polisen sedan tidigare och bland annat dömd för bankrån. Polisen hittade också en motorcykel som polisen trodde att 21-åringen färdats på i närheten av den plats han där han greps.
http://hd.se/skane/2013/05/16/unika-turer-om-bandidosskott/

torsdag 16 maj 2013

Justitsminister Morten Bødskov fik aldrig lov at læse et stærkt kritisk notat om indsatsen for at få bandemedlemmer ud af banderne.

Justitsminister Morten Bødskov kritiseres for at have ignoreret en hidtil hemmeligholdt rapport, der rejser kritik af Bande-exit-programmet i Kriminalforsorgen.
- Justitsministerens udlægning af, at exitprogrammerne fungerer fantastisk, er ikke rigtig, og det er der åbenbart dokumentation for. Og det er meget alvorligt. For det betød, at vi i efteråret besluttede at forlænge exit-strategien på et forkert grundlag, siger Venstres retsordfører Karsten Lauritzen.
http://www.bt.dk/krimi/her-er-banderapporten-du-ikke-maa-laese 

Kritik af minister: Holdt han banderapport skjult?

Har justitsminister Morten Bødskov holdt en kritisk banderapport skjult? Har det betydet, at bandemedlemmer, der gerne ville ud af bandemiljøet, ikke er kommet det? Og har det måske forværret bandekrigen?
De spørgsmål optager medlemmerne af Folketingets retsudvalg efter at eks-rockeren Michael Green, der er talsmand for Foreningen af tidligere bandemedlemmer, torsdag fik foretræde for retsudvalget. Her præsenterede han en rapport fra Kriminalforsorgen, der viste, at kun fire bandemedlemmer er kommet ud af bandemiljøerne via programmet, selv om hele 71 bandemedlemmer viste interesse for det.
Venstres retsordfører Karsten Lauritzen føler sig vildledt af ministeren:
http://www.bt.dk/politik/kritik-af-minister-holdt-han-banderapport-skjult

Dermed beskytter hun Justitsministeren, der er under beskyldning for at skjule det kritiske notat.
Notatet, der er udarbejdet af Als Research, var et udkast til en midtvejsevaluering af bandeexitprogrammet, der blev lanceret af VK-regeringen i 2011. Notatet peger på problemer med manglende procedurer, flaskehalse og mangelfuld registrering i 71 sager, hvor bandemedlemmer frivilligt har ønsket at træde ud af bandemiljøet.
http://www.bt.dk/krimi/kontorchef-derfor-smed-vi-kritisk-bande-rapport-i-skraldespanden

Hells Angels måtte forlade deres klubhus i Vejle på grund af råd og svamp, afslører Jønke i retten

Her er en ting, som de hærdebrede rockere fra Hells Angels åbenbart ikke magter: Råd og svamp.
Sidste år måtte rockerne - inklusiv Jørn Jønke - forlade deres rockerborg på Jellingvej i Vejle. Huset var nemlig fyldt med så megen svamp og råd, at rockerne måtte opsige lejemålet.

Kræver erstatning
Det var Jønke selv, der under et retsmøde i Kolding i går, forklarede at rockerne trak sig tilbage på grund af skaderne i bygningen.

Retsmødet handlede om, at HA kræver erstatning efter at politiet - efter HA-ernes mening - var gået helt over gevind under en ransagning.
http://ekstrabladet.dk/112/article1970714.ece

På lördag är det dags igen! Köping fylls utav bilar, motorcyklar, mopeder, EPA-traktorer och underhållning vid Pre Summer Meet.

Cruisingen har under många år varit ett säkert vårtecken i Köping. Mellan åren 2008 till 2011 fick Köpingsborna dock klara sig utan sin cruising. Anledningen var att arrangemanget växte och till slut blev för stort för arrangörerna Köping Cruisers att hålla i. Pre Summer Meet börjar klockan 09 på lördag.
http://magazin24.se/nyheter/koping/2013/05/16/pre-summer-meet-vacker-liv-i-koping

Tvingades betala för att lämna MC-gäng

Den före detta Solidos-medlemmen hade redan betalt 50 000 kronor för att slippa klubben. I mars kidnappades han, misshandlades svårt och krävdes på mer pengar av två forna kamrater.

I förhör har 25-åringen själv sagt att det är konstigt om den numera nedlagda klubben kräver pengar av honom.

Däremot ska han ha hört att någon eller några ville spöa upp honom.
Det var 25-åringen själv som vände sig till polisen.

27-åringen nekar till brott medan 21-åringen erkänner att han åtminstone varit på platsen men att han trodde att det rörde sig om en ”knarkkörning”. Han erkänner också att han gett 25-åringen en armbåge i ansiktet. Varför vet han inte mer än att han ”rycktes med”.
http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.2077270-tvingades-betala-for-att-lamna-mc-gang 

Den 25-årige mannen hade betalat 50 000 kronor för att slippa ur mc-klubben Solidos.
Men under knivhot kidnappades han av två forna kamrater.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16788509.ab

Det är när Junior tar över Private på 90-talet och gör den till ett av världens största hårdporrföretag – Private Media Group

Gemensamt för far och son är att de nästan aldrig betalat skatt, var de än befunnit sig, och heller inte betalat sina medarbetare vad de varit skyldiga, men ändå har kunnat omge sig med ett hov av beundrare som velat dela deras glamourösa liv.

Krusenstjerna ser deras relation som ett grekiskt drama, där sonen som alltid vill vinna sin fars kärlek istället framkallar hans vrede genom sina framgångar.
http://www.svd.se/kultur/film/skickligt-berattat-om-far-och-son-milton_8178470.svd 

Berth Milton Jr. är en företagsledare som skapat rubriker och löpsedlar. Som chef för världens största porrimperium PRIVATE har det skrivits spaltkilometrar om rättegången där han påstås ha stulit företaget från sin far, om hur hans far anlitade Hells Angels och om hans skatteflykt med miljoner på fickan.

Men vem är denna porrkung, egentligen?
http://www.sf.se/filmer/Porrkungens-tarar/

Intagen fick vykort av Hells Angels

En intagen vid anstalten Hall fick sin post beslagtagen sedan personalen upptäckt ett speciellt vykort.
http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.2067068-intagen-fick-vykort-av-hells-angels

Polisens gänggrupp ligger nere i sommar - Orsaken är att ovanligt många poliser ska vara föräldralediga.

Polisledningen har flaggat för punktbevakning av gängen i Helsingborg i sommar. Men samtidigt har man fattat beslut om att ordningsgruppen, den enhet som är specialiserad på störningsarbetet, ska ligga på is under hela sommaren. Orsaken är att ovanligt många poliser ska vara föräldralediga.

Hells Angels MC Karlstad får vara kvar i lokalen ett tag till

I tisdags blev det våldsamt när lokalen som Hells Angels hyr i Karlstad såldes vid en auktion.
Men Hells Angels kan inte avhysas förrän i mars nästa år.
– Hyresavtalet gäller, säger en av kommunens jurister till NWT.

Uppsägningstid

– Jag vet att avtalet ger en stipulerad uppsägningstid på nio månader, säger Martin Göthman, kronofogdens teamchef, till NWT. Det betyder att hyresgästen inte åker ut på bar backe med en gång.
Den 12 mars 2014 måste Hells Angels vara ute ur lokalen.
Om de inte flyttar frivilligt måste en vräkning till.
– Utifrån det som har varit så skulle jag utgå från att det återigen blir ett samarbete mellan kronofogden och polisen, säger Martin Göthman.
http://www.expressen.se/gt/hells-angels-far-vara-kvar-i-lokalen-ett-tag-till/ 

Lång uppsägningstid för Hells Angels

KARLSTAD: Vräkning kan bli våldsam

Hells Angels har laglig rätt att vara kvar på gården i Härtsöga fram till våren 2014. Den slutsatsen drar både Kronofogden och Karlstads kommuns jurister.
Hur en eventuell vräkning ska gå till avgörs i samråd med polisen.
http://www.nwt.se/112/article1308683.ece 

Rikskriminalens expert: "Utan klubbhus – inget gäng"

KARLSTAD

Rikskriminalens expert på gängbrottslighet, Lars Öjesten, tror att Hells Angels så småningom finner sig i att bli uppsagda.
– När kontraktet väl går ut så brukar de flytta självmant. Vad jag vet har det aldrig gått så långt som till vräkning, säger han.
http://www.nwt.se/karlstad/article1308848.ece 

Uppsägning kan bli komplicerad

Karlstad
Det är inte bara för kommunen att säga upp sin nya oönskade hyresgäst. Auktionen kan överklagas och hyresgästen kan till exempel hävda att huset används som bostad och inte som klubblokal för Hells Angels.
http://www.vf.se/nyheter/karlstad/uppsagning-kan-bli-komplicerad

Support Satan's Helpers


Biker #2: I say we kill him!
Biker Gang: YEAH!
Biker #3: I say we hang him, then we kill him!
Biker Gang: YEAH!
Biker #4: I say we stomp him!
Biker Gang: YEAH!
Biker #4: Then we tattoo him!
Biker Gang: YEAH!
Biker #4: Then we hang him!
Biker Gang: YEAH!!
Biker #4: And then we kill him!
Biker Gang: YEAH!!!
Pee-wee: [tries to throw his voice without moving his lips] I say we let him go.
Biker Gang: NO!!!
Biker Mama: [whistles and grabs Pee-wee] I say ya let ME have him first!
(the Biker Gang breaks out in raucous laughter)
Pee-wee: Wait! Don't I get a last request?
Lead Biker: [turns to his gang, then to Pee-wee] Why not? 


Support Satan's Helpers


Förskingrade nära 4 miljoner från jobbet - En allvarlig sjukdom gör dock att hon slipper fängelsestraff.

Kvinnan har skött ekonomin på ett Västerviksföretag. Det har varit hon som skött den löpande bokföringen och sett till att utbetalningar verkställts. Arbetsuppgifterna har inneburit att hon haft tillgång till bolagets företagskonto.

Våren 2006 plockade hon för första gången ut pengar olovligt. Därefter har hon fortsatt att svindla företaget på pengar genom olovliga banköverföringar och uttag. Det första året förskingrade hon 92 741 kronor, med åren accelererade uttagen och 2011 tog hon ut över 1,1 miljoner kronor.
2012 upptäcktes förskingringen av bolagets vd som i september polisanmälde kvinnan. Hon erkände alltsammans, och på onsdagen fick kvinnan sitt straff.

Normalt har en förskingring i den här storleken ett stort straffvärde. Kvinnan slipper dock fängelsestraff. Anledningen är att hon lider av en allvarlig sjukdom, och enligt ett intyg riskerar hennes tillstånd att bli sämre hon sattes i fängelse.
http://www.vt.se/nyheter/arkiv.aspx?articleid=6840228

Att bara fyra av 17 misstänkta personer fälldes för grov misshandel var en stor seger för Hells Angels och deras undergrupper.

Att bara fyra av 17 misstänkta personer fälldes för grov misshandel var en stor seger för Hells Angels och deras undergrupper. Det säger författaren och journalisten Lasse Wierup som skrivit flera böcker om kriminella gäng i Sverige. Alla som friades kan nu vänta sig stora skadestånd.

– Det är en triumf för Hells Angels, säger Lasse Wierup till P4 Kalmar.

-- Dels för att så många frias helt och nu kommer få skadestånd från staten för att de suttit oskyldigt häktade. Men det är också en triumf därför att man från hovrättens sida säger att medlemskap i Hells Angels och dess undergrupper inte innebär att man tillhör en brottsorganisation utan det här ska betraktas som vilka motorcykelföreningar som helst.

Att de allra flesta misstänkta friades av hovrätten kom inte som någon överraskning för Lasse Wierup. Han säger att andra hovrätter kommit till samma slutsats i liknande fall.

Olika syn inom rättsväsendet

Däremot visar domen att polis och ofta också åklagare har en annan syn på det här än vad lagstiftarna har.
För där polisen ser Hells Angels och flera andra grupper som problem som man måste lägga stora resurser på att hålla koll på, så ser lagen dem som vilka andra föreningar som helst.

Kan inte försvåra för kriminella organisationer

– Man lägger väldigt stora resurser på att punktmarkera den här gruppen. Det är en intressant klyfta mellan det och vad man från riksdagens sida säger i frågan hur man ska betrakta Hells Angels, säger Lasse Wierup.
– Till skillnad från många andra europeiska länder, Tyskland inte minst, har man i Sverige sagt att den grundlagsskyddade föreningsfriheten väger tyngre. Vi kan inte försvåra för Hells Angels, Bandidos, Outlaws och andra grupperingear som polisen åtminstone tycker bedriver kriminell verksamhet.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5535108

onsdag 15 maj 2013

Beskjuten misstänks för grovt vapenbrott

De tre männen är välkända kriminella personer i Umeå:
* Lägenhetsinnehavaren var under en period medlem i den kriminella supportergruppen X-team i Umeå och förekommer i ett 20-tal fall i belastningsregistret, främst för drogrelaterad brottslighet.
* 35-åringen har under en längre tid varit medlem i mc-gänget Bandidos och har försörjt sig genom illegala affärer, enligt uppgifter som han själv har lämnat till myndigheter. Han är dömd till flera långa fängelsestraff för bland vålds-, narkotika- och vapenbrott.
http://www.vk.se/868332/beskjuten-misstanks-for-grovt-vapenbrott

Östgöte betalade 1,9 miljoner kronor för att inte avslöjas.

Sju personer från samma familj ställdes på onsdagen inför rätta bakom stängda dörrar. De är åtalade för utpressningen av en sexchattande medelålders östgöte. Han betalade 1,9 miljoner kronor för att inte skandaliseras.
Alla åtalade, fyra män och tre kvinnor i åldrarna 23 till 53 år, tillhör samma familj. Sex av dem är bosatta på en mindre ort i Västmanland.
http://www.nt.se/nyheter/?articleid=8557406