torsdag 22 mars 2012

Jörgen Lindskog, ledare för Outlaws MC i Blekinge, påträffades mördad intill en bil.

Polisen i Blekinge ber nu om hjälp från Rikskrim

Två mord med fyra dagar och tre mils mellanrum.
Och båda offren har kopplingar till det kriminella gänget Outlaws.
Polisen i Blekinge begär nu extra resurser för att lösa morden och undersöka om det kan finnas ett samband mellan dem.
I tisdags i förra veckan sköts 49-årige Jörgen Lindskog, ledare för Outlaws MC i Blekinge, ihjäl utanför Ronneby.
I lördags knivhöggs en 46-åring till döds i Karlskrona.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14563502.ab

Därför vill mc-gängen lämna storstäderna

Små byar och mindre samhällen har blivit ett favorittillhåll för flera kriminella mc-gäng.
Men det är ingen grön våg och plötslig längtan efter landet som driver dem från storstäderna - i stället är det en medveten strategi.
- Det kan bero på att det vill markera sina revir, säger Lars Öjelind på rikskriminalen.
Ofta försöker de kriminella mc-gängen etablera sig på mindre orter i närheten av större städer. Särskilt intressant för gängen är Sydsverige, sannolikt beroende på när­heten till kontinenten.
- Skåne är ju också traditionstyngt, det var ju där de första gängen dök upp, säger Lars Öjelind som jobbar med organiserad brottslighet på rikskriminalens underrättelsesektion.
Småorterna hägrar också för att gängen tror sig få lugn och ro utan massiv polis­bevakning.
http://www.expressen.se/kvp/darfor-vill-mc-gangen-lamna-storstaderna/

Polisen i Kalmar: "Vi har inga mc-gäng"

I Kalmar lyser de kriminella mc-gängen med sin frånvaro, vilket till viss del förvånar luttrade poliser.
- Vi har inga etableringar av kriminella mc-gäng här och har därför under flera år ställt oss frågan varför, säger en polis vid underrättelseenheten i Kalmar.
http://www.expressen.se/kvp/polisen-i-kalmar-vi-har-inga-mc-gang/

Morden kopplade till mc-gänget Outlaws

Knivmordet på en 46-årig man i Karlskrona i lördags kväll har en direkt koppling till dödsskjutningen av en 49-årig man utanför Ronneby i tisdags.
Båda tillhörde mc-gänget Outlaws - och den döde från Ronneby var åtalad för olaga hot tillsammans med 46-åringens son.
http://www.expressen.se/kvp/morden-kopplade-till-mc-ganget-outlaws/

Så slåss de kriminella mc-gängen om reviren

Omkring 50 olika kriminella gäng och flera lösa nätverk slåss om revir och marknadsandelar i Sydsverige.
Gängen drar sig inte för att använda våld för att försvara sina områden från nya konkurrenter.
- Rent allmänt är de etablerade gängen inte beredda att acceptera nya gäng i sina territorier, säger Börje Sjöholm, operativ chef för länskriminalen i Skåne.
Enligt Sjöholm finns det bara två etablerade mc-gäng i Sverige, Hells Angels och Bandidos, och båda har sina högkvarter i Skåne. Efter några våldsamma år på 90-talet med flera uppmärksammade mord och attentat har klubbarna de senaste åren legat lågt med sina stridigheter och nått någon form av samförstånd.
I stort sett alla övriga gäng och kriminella nätverk är mycket löst sammansatta och binds inte samman av någon lojalitet på samma sätt som Hells Angels och Bandidos. Publicerad 20 mar 2012
http://www.expressen.se/kvp/sa-slass-de-kriminella-mc-gangen-om-reviren/

torsdag 1 mars 2012

Hells Angels överklagar skyltbeslut

Hells Angels har tittat närmare på bestämmelserna och har överklagat förbudet att ha en skylt vid sin lokal i Eskilstuna.

Klubben tvingades först ta bort skylten från väggen och nu senast från insidan av ett fönster där den placerats.

Klubben överklagar nu kommunens förbud och lutar sig mot samma plan- och bygglag, som kommunen gjort i sitt beslut.

Klubben anser att den olägenhet som skylten skulle innebära gäller bara trafiksäkerhet och då är lagen inte tillämpbar i det här ärendet, anser Hells Angels, enligt tidningen Folket idag.
Återstår att se hur Länsstyrelsen ser på saken.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=4990179

Åtta kvar i häkte efter rättegång

Åtta av de tolv åtalade för en grov misshandel på Södermalm i Stockholm blev kvar i häkte när rättegången mot dem avslutades igår. Fyra försattes på fri fot efter rättegången. Enligt åklagaren är de misstänkta med i en supportergrupp till det mc-gänget Hells Angels. Och att de åtalade blir kvar i häkte tyder på att det blir fällande domar.

Det var i början av september 2011 som de tolv åtalade samlades utanför en restaurang på Södermalm i Stockholm. Samtliga åtalade har enligt åklagaren anknytning till Red and White Crew, som är en supportergrupp till det kriminella mc-gänget Hells Angels.

De tolv männen var enligt åtalet beväpnade med tillhyggen och vapen och de ska sedan tillsammans ha gått till attack mot tre personer inne på restaurangen. De tre har enligt uppgift koppling Outlaws, ett rivaliserande mc-gäng till Hells Angels.

Männen ska ha kastat bord och stolar, sprutat med tårgasspray och enligt åtalet utdelade de slag, sparkar och knivhugg mot de tre från Outlaws. En av de misshandlade fick livshotande skador, men överlevde.

Dagen efter misshandeln greps två av de åtalade. Fler greps sedan i olika omgångar under hösten och i januari stod det klart att tolv personer skulle åtalas för misshandeln. Enligt åklagaren har männen visat särskild hänsynslöshet och råhet och att misshandeln är ett led av en brottslighet i organiserad form ska ses som en försvårande omständighet.

Rättegången har pågått under 12 dagar i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt. Dom meddelas den 8 mars.
Uppdaterat: fredag 24 februari kl 14:06 (publicerades fredag 24 februari kl 11:16)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=4982830

Mc-gäng hotar och misshandlar i Västnyland

Våld och hot är vanligt i anslutning till de internationella mc-gängen med förgreningar i Västnyland. Både privatpersoner och företag hotas av mc-gäng också här. Polisen ser allvarligt på situationen.

Krögare kritisk till ingripande

Ett ingripande där över tio poliser omhändertog ett sällskap unga kriminella inne på en krog i Halmstad förra helgen har väckt reaktioner.

Kriminella nätverk är inte välkomna i Huddinge

Den senaste tiden har närvaron av Bandidos MC Stockholm på Häradsvägen väckt en del uppmärksamhet. Kommunledningen arbetar nu därför tillsammans med Polisen och grannarna för att undvika etablering av kriminella nätverk i Huddinge kommun.

Vi accepterar inte etablering av organiserad brottslighet i Huddinge kommun. Vår förhoppning är att vi blir så många som möjligt som tar ställning på detta sätt. De kriminella nätverken ska varken idag eller imorgon få möjligheten att etablera sig här.
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/huddinge/pressrelease/view/kriminella-naetverk-aer-inte-vaelkomna-i-huddinge-735579

Brittiskt vapen i jakt på maffia

Polisanmälda utpressningar har tredubblats de senaste åtta åren. Södertälje är särskilt drabbat med dubbelt så många polisanmälda utpressningar jämfört med resten av landet. Här testar polisen en ny brittisk metod för att komma åt den maffialiknande kriminaliteten.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/brittiskt-vapen-i-jakt-pa-maffia_6884735.svd

Dansk polis vill bura in 300 gängmedlemmar

Dansk polis trappar upp jakten på kriminella gäng. Det officiella målet är att ha 300 gängmedlemmar bakom lås och bom under 2012.
http://www.sydsvenskan.se/varlden/article1611929/Dansk-polis-vill-bura-in-300-gangmedlemmar.html