tisdag 21 februari 2012

Dom om mord på mc-träff överklagad

Körde in på Hells Angels område
40-åringen dödades med kniv och tingsrätten konstaterade i sin dom att offret befunnit sig i en mycket skyddslös situation och att den åtalade angripit offret tillsammans med flera andra personer.
Knivöverfallet inträffade när offret i sin bil åkte in på Hells Angels område på High Chaparral camping tillsammans med några andra personer under mc-träffen "Swedish Bike Meet".

Vägrade tala under rättegången
Rättegången i nya Rättscentrum var av högriskkaraktär med tanke på den åtalades kopplingar till Hells Angeles. Den åtalade norrköpingsbon var under hela rättegången tyst och vägrade svara på frågor. Tingsrätten utgick därför från vittnesuppgifter från två personer som pekade ut norrköpingsbon som den skyldige.
http://www.jnytt.se/nyhet/45673/high-chaparralmordet-provas-i-hovratten

Knivmordet på en 40-årig man vid en mc-träff på nöjesparken High Chaparral kommer att prövas av Göta hovrätt. Anhöriga till den mördade mannen har överklagat domen från Jönköpings tingsrätt.
http://www.corren.se/sverige/dom-om-mord-pa-mc-traff-overklagad-5940625-artikel.aspx

"Antalet våldsbrott kommer att minska"

Stänger krogarna tidigare så blir det mindre bråk på stan. Det tror både polisen och flera politiker i Göteborg.

Trots att nuvarande svartklubbsarrangörer och andra kritiker varnar för att de olagliga klubbarna kommer bli fler är Lars Klevensparr, polismästare i Storgöteborg, övertygad om att det är en bra idé att tvinga alla klubbar att stänga klockan tre.

– Våran sammanlagda bedömning är att antalet våldsbrott kommer trots allt att minska om människor får en mindre möjlighet att dricka alkohol.

Förslaget om att helt slopa fem-tillstånden i Göteborg grundar sig bland annat på en forskarrapport och har röstats igenom i sociala resursnämnden. Även polisen har varit pådrivande för att det ska bli verklighet.

– Vi tar alla möjligheter som vi får att påverka, för att minimera antalet våldsbrott.
Men många har varit kritiska till förslaget och flera svartklubbsarrangörer som vi har pratat med är säkra på att just svartklubbarna kommer att bli fler.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=4976547

Så ska polisen bli vassare


Polisen i Östergötland tänker bli bättre på att klara upp mängdbrott. Myndigheten utlovar också fortsatt kamp mot den organiserade brottsligheten.
http://www.corren.se/ostergotland/sa-ska-polisen-bli-vassare--5940698-artikel.aspx

Kriminella avslöjas i E4-satsning

När polisen började bevaka E4:an hårdare genom länet, ja då avslöjade man också fler brottslingar.
I september inleddes polisens satsning på den så kallade E4:a gruppen. En satsning där polisen ostört skulle kontrollera fordon kvällar och nätter på motorvägen där många kriminella färdas genom länet dygnet runt.

Enligt Peter Karlsson som är tillförordnad chef på Trafikenheten, har det varit en lyckad satsning.
- Att man i lugn och ro kunna stoppa fordonen och jobba vidare och genom sin nyfikenhet finner man både det ena och det andra i fordonen, säger Peter Karlsson.

I tisdags åtalades en man för en kapellskärning utanför Gränna i november 2010. Mannen greps inte då utan över ett år senare när polisen gjorde en kontroll av hans bil utanför Vaggeryd, då upptäcktes att han hade falska ID-handlingar. Mannen kunde sedan kopplas till kapellskärningen med hjälp av DNA.
Även en stor narkotikatransport genom länet stoppades för en kort tid sedan.

De här gripandena, menar Peter Karlsson, är ett resultat av satsningen på E4-gruppen.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=4973881

Från personrån till kriminella gäng

Flera av medlemmarna i de kriminella nätverken i Malmö är tidigare dömda för personrån. Och en granskning visar nu att ungdomar som rånar också ligger i riskzonen för fortsatt brottslighet.
Bakom de nya siffrorna står Brottsförebyggande rådet (Brå).
http://www.skanskan.se/article/20120220/MALMO/702199959/1162/-/fran-personran-till-kriminella-gang

Polisen punktmarkerar kriminella

Genom att punktmarkera de mest kriminella personerna i länet så hoppas Gävleborgspolisen på att minska brottsligheten radikalt.
– Enligt BRÅ så begår tio procent av de kriminella 50 procent av alla brott, säger Anders Samuelsson som är kommissarie vid Gävleborgspolisen.
Genom att ha koll på länets mest aktiva brottslingar så hoppas de minska brottsligheten i länet avsevärt.
– Det är en grupp människor som notoriskt begår brott, säger Anders Samuelsson.
Lista på 150 personerDet är en lista på runt 150 namn som finns nedtecknad hos Gävleborgspolisen men polisen jobbar inte med alla 150 samtidigt.
– Vi har en lista på 20 personer som vi jobbar aktivt med, säger han.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=4975445

Dagens jävla video! Fläskwobbel, jordbävning, kentaur.

söndag 19 februari 2012

Kriminella hotar företagare

Gäng som polisen betecknar som kriminella har börjat pressa företagare i Finland på skyddspengar. Centralkriminalpolisen (CKP) säger att företrädare för gängen har meddelat företagarna att de ska betala för att de är verksamma i "gängets område". 

Kriminalkommissarie Jussi Oksanen säger att man inte ska betala något till utpressarna utan i stället gå till polisen. Om man betalar kommer utpressningen bara att fortsätta.

Samhället har olika metoder för att skydda vittnet i en förundersökning eller en rättegång. I mycket hotfulla situationer kan man använda vittnesskydd, vilket i praktiken kan betyda byte av identitet och en flytt utomlands.

Många av gängen har på senare tid sökt sig till nya, allt mindre orter, där de värvar nya medlemmar.
Gängen betecknas av att medlemmarna bär svarta lädervästar med emblem på ryggen.

Alla gäng med västar är dock inte kriminella utan det finns också de som bara sysslar med motorcyklar.
http://www.vasabladet.fi/Story/?linkid=188591

Knivmisshandel på klubben Mongols lokaler på Hacksta

Man knivhöggs i benet

En 31-årig man vårdas på sjukhus sedan han blivit knivhuggen och fått ett slag i huvudet med ett baseballträ. Polisen jagar nu gärningsmannen.

Mannen ska under ett bråk ha fått en kniv i låret samt blivit slagen i huvudet med ett baseballträ. Han vårdas nu på sjukhus, men enligt polisen är hans skador inte livshotande.

Enligt uppgifter till VLT slog någon eller några på fredagskvällen sönder motorcykelklubbens Mongols MC:s lokaler på Hacksta. På golvet fanns också en blodpöl.
Polisen vill inte bekräfta skadegörelsen i Mongols lokaler eller att misshandeln av 31-åringen ägt rum där.
Den knivhuggna 31-åringen tog sig efter misshandeln til Hammarbyrampen där han larmade polis, men polisen vill inte svara på om han då var ensam.
En 31-årig man blev svårt misshandlad i Västerås i går kväll. Mannen fick en kniv i låret och eventuellt ett slag i huvudet med baseballträ vid ett bråk i MC-klubben Mongols lokaler på Hacksta.
Mannen vårdas nu på sjukhus, men hans skador ska inte vara livshotande, enligt polisen.
I övrigt kan eller vill polisen inte säga mycket om vad som hände.
Ännu har man inte gripit någon misstänkt.
Nu ska den misshandlade mannen och vittnen förhöras.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=4972123

Polisen slog till mot gängmedlem

Polisen slog tidigt i går morse till mot två västeråsare, 45 och 43 år gamla. 45-åringen är medlem i mc-gänget Mongols.

– Jag kan bekräfta att två personer gripits och att båda anhållits under dagen. I övrigt kan jag med hänsyn till utredningsläget inte säga någonting, kommenterar kammaråklagare Johan Fahlander.

Bakom misstankarna mot männen ligger en bytesaffär med en större motorbåt. Enligt VLT:s uppgiftslämnare är båten värd bortåt en kvarts miljon kronor.

Mongolsmedlemmen bytte motorbåten med en privatperson och fick i gengäld en personbil, en BMW.
Enligt polisens och åklagarens misstankar var han inte ägare tilll båten utan den ska ha varit stulen.
– Båda nekar till att ha gjort något brottsligt, säger Johan Fahlander.
http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1547088-polisen-slog-till-mot-gangmedlem

fredag 17 februari 2012

Sverigedemokraterna lanserar handlingsplan mot den organiserade kriminaliteten

Den viktigaste delen i åtgärdsprogrammet handlar om införandet av särskild lagstiftning, som vi väljer att kalla för Särskilda metoder mot organiserad kriminalitet. I USA finns en lagstiftning som går under beteckningen Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act (RICO).

 Det var med hjälp av denna lagstiftning som den dåvarande åklagaren i New York, Rudi Giuliani, lyckades få ledarna för de kriminella nätverken i staden fällda för att ha använt kriminella organisationer för att begå en lång rad olika brott. 

Principen bakom RICO är att man gör det brottsligt inte bara att begå enskilda brott utan även att deltaga i ett mönster av organiserad kriminalitet. På detta sätt kan man skapa möjligheter att lagföra även ledarna för nätverken och inte bara de underhuggare som gör grovjobbet. 

Vad som kan betecknas som ett mönster av deltagande i organiserad kriminalitet ska styras av en uppsättning villkor som fastställs i lag. Lagstiftningen måste naturligtvis anpassas efter svenska förhållanden och det ska vara förbehållet rikskriminalpolisen att utreda brott enligt denna lagstiftning.

Det måste även bli lättare för samhället att beslagta egendom som förvärvats eller finansierats genom kriminell verksamhet. Personer dömda för organiserad kriminalitet som lever i palatsliknande hem, äger dyra klockor och kör lyxbilar ska få dessa beslagtagna såvida de inte kan ge en rimlig förklaring till hur de på laglig väg kunnat införskaffa dessa egendomar. 

Utöver dessa förslag vill partiet även i dessa särskilda brottsmål kraftigt skärpa straffen, öppna upp för kronvittnen samt sänka kraven för användande av tvångsmedel.
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sverigedemokraterna/pressrelease/view/sverigedemokraterna-lanserar-handlingsplan-mot-den-organiserade-kriminaliteten-733705

Polisman greps - påtänd av kokain

När kollegorna stormade in i lägenheten var den rutinerade Göteborgspolisen påtänd av kokain och på väg att ringa efter prostituerade.
Det var ex-flickvännen som vågade göra polisanmälan.
http://www.expressen.se/gt/polisman-greps---patand-av-kokain/

torsdag 16 februari 2012

Konflikter mellan individer snarare än gängkrig

Vi har tittat närmare på vad som ligger bakom de ovanligt många fallen av skottlossning i Uppsala på sistone. Det verkar snarare handla om konflikter mellan enskilda individer, än övergripande, pågående gängkrig.
Vi har pratat med en rad personer, både i och utanför rättsväsendet, som har insyn i de olika fallen och hur Uppsalas kriminella värld ser ut.

Den bild som träder fram är att det inte går att se någon tydlig orsak till att det skjutits ovanligt mycket i Uppsala sen förra sommaren. Det finns heller inget som tyder på att merparten av skottlossningarna hör ihop som en kedja av händelser, eller att de skulle höra ihop med ett pågående krig mellan olika gäng.

Ingen av de sex skjutningarna sen i somras är uppklarad, men i de tre fall där människor kommit till skada finns misstänkta.

Dom personerna är, liksom offren, kända av polisen sedan tidigare och har kopplingar till lösa nätverk som sysslar med kriminalitet i stan. Grupperingar med bas i Gottsunda, Gränbyområdet och Stenhagen.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=4967858

onsdag 15 februari 2012

Många vapen österifrån

Malmö har kommit i fokus med många skjutningar, men enligt Rikskriminalpolisen finns det inget som tyder på att det är svårare att få tag på vapen här i trakten än i Malmö. Polisen tror att en stor del av det man lyckas beslagta kommer österifrån.
- I flera fall kan man se ett ursprung från öst, Ryssland, Baltiska länderna eller nedåt Balkan, det säger Jörgen Pettersson, chef för kriminalunderrättelsetjänsten på Uppsalapolisen.
I morse berättade vi att polisens beslag av illegala vapen ökat rejält i länet förra året. Och Balkan har en särställning som smuggelland, menar Rikskriminalpolisen. Efter krigen där cirkulerar mycket pistoler och automatvapen där som är populära i kriminella kretsar.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=4965323

Polisbevakningen skärps efter mordet

Efter mordet på High Chaparral under mc-träffen förra året har polisen tänkt om. Planeringen är redan igång och det kommer att finnas en stor polisstyrka på plats kommande sommaren.

Få öron undgick det uppmärksammade mordet på High-Chaparral under mc-träffen förra sommaren. En man med anknytning till mc-klubben Hells Angels knivhögg en annan man till döds. Och arbetet kring mordet var väldigt svårt för polisen.

– De gjorde allt för att försvåra för oss. När man jobbar mot den här kriminella mc-miljön knyter de sig hårt samman, säger Björn Dahlbäck.

I år har man bestämt sig för att det inte ska bli på samma sätt - redan nu pågår planeringen av den särskilda poliskommendering som kommer vara Mc-träffen i år.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=4965232

tisdag 14 februari 2012

28-åring dömd för grov kvinnofridskränkning

I slutet av januari åtalades 28-åringen, som enligt polisen tillhör en av Eskilstunas kriminella grupperingar. Åtalet gällde grov kvinnofridskränkning, olaga hot och olovlig körning. Efter rättegången står det klart att Eskilstuna tingsrätt går helt på åklagarens linje och dömer honom för samtliga brott som han åtalats för.

28-åringen, som både har problem med narkotika och kriminalitet och är dömd tidigare bland annat för våldsbrott - döms nu till skyddstillsyn med tillhörande särskild behandlingsplan.

Den "gamla" skyddstillsyn han dömts för tidigare, ska omfatta också de nya brotten. Hade rätten valt fängelse för 28-åringen hade det blivit ett år och sex månader. På behandlingshemmet hoppas man nu att han ska komma tillrätta med såväl ”psykisk ohälsa som aggressions- narkotika- och kriminalitetsproblematik” som det står i domen.

Av domen framgår annars inte bara hur 28-åringens sambo/flickvän har lidit av förhållandet utan också hennes familj. Både mamman och pappan vittnade om det i tingsrätten och om hur allt blev värre sedan dotterns och 28-åringens gemensamma barn föddes. Ibland skulle han skicka någon som skulle skjuta dem, andra gånger skulle han skicka folk som skulle våldta andra döttrar eller släktingar.

Och han hade kompisar i Hells Angels så de skulle inte komma undan. Mamman berättade bland annat att hon varit sjukskriven mycket eftersom hon inte vågade lämna dottern ensam.

De hade också tvingats lämna sitt hem för att sova på andra ställen. Och ibland orkade hon inte gå till jobbet när 28-åringen bråkat en hel natt.
http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.1345546-28-aring-domd-for-grov-kvinnofridskrankning

"Allt var bara en bluff"


Patrick T satt inne för grov misshandel när ledaren för ett kriminellt gäng erbjöd honom en hög position inom gänget.
Patrick gick med, men valde så småningom att hoppa av.
Idag skriver han att det är högst troligt att han hade begått fler brott om han inte haft kontakt med Passus, en organisation som arbetar från Fryshuset i Stockholm med avhoppare från kriminella gäng.
http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article1608256/Jag-kunde-relatera-till-honom.html

En person har gripits misstänkt för inblandning i mordet på Wolfpacks ledare Alex Ghara Mohammidi, 31.

Nu är fem män misstänkta för dödsskjutningen.
– Vi har en klar bild av hur mordet gick till, säger spaningsledare Bo Lundqvist.
Gangsterledaren Alex Ghara Mohammidi, ledare för Brödraskapet Wolfpack, sköts till döds den 24 november inne på en taxifirma.
Sedan tidigare sitter en 40-årig man häktad som misstänkt för mordet. En 32-årig man som avtjänar straff inom kriminalvården är misstänkt för medhjälp till mord och kommer snart att transporteras till Malmö.
Även två män är häktade respektive anhållna i sin frånvaro. Dels en 44-åring som befinner sig utomlands och är häktad i sin frånvaro, misstänkt för mord, dels en 25-åring som är anhållen i sin frånvaro.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14368595.ab

måndag 13 februari 2012

Mc-gäng åtalas för alkoholförsäljning i Hangö

Tolv män åtalas för grovt skattebedrägeri och grovt alkoholbrott i samband med alkoholförsäljning vid mc-klubben Bandidos klubblokal i Hangö. Rättegången inleddes i Västra Nylands tingsrätt i Raseborg i dag.

Två häktade misstänkta för gatuköksmord

Idag hålls häktningsförhandlingar i tingsrätten i Malmö. Fyra personer misstänks för mordet på en 19-åring vid ett gatukök i Malmö. Två personer är nu häktade. Häktningsförhandlingarna fortsätter under eftermiddagen.
Två av de misstänkta är bröder, 28 och 30 år gamla. De andra två är 21 respektive 34 år gamla. Bröderna har tidigare varit häktade i ärendet, men släpptes i december på fri fot.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=4962706

söndag 12 februari 2012

Ville bryta med gänget Black Cobra

Fyra män anhållna för brutala mordet på en 19-åring i Malmö   Polisen: Vi hoppas lösa allihop

MALMÖ. Polisens kraftsamling mot de olösta morden i Malmö kan ha gett resultat.
Nu har fyra personer anhållits – misstänkta för att ha avrättat en 19-åring med flera skott.

Den 21 augusti sköts en 19-årig man utanför en kebabkiosk på Lönngatan i vad polisen misstänker var en kriminell uppgörelse.

Sköts i huvudet

Mordet har liknats vid en avrättning då minst tre maskerade män närmade sig 19-åringen och avlossade flera skott, bland annat i huvudet.
19-åringen ska ha velat bryta med den kriminella organisationen Black Cobra där han var medlem.
– Han mådde skitdåligt och ville bort, har en av 19-åringens närmaste vänner sagt till Aftonbladet.

Mordet på den 19-årige gängmedlemmen var starten på en våg av olösta dödsskjutningar i Malmö. Det senaste av åtta mord på ett halvår inträffade den 31 januari på Fosievägen.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14356277.ab

lördag 11 februari 2012

Gårsdagens knivstik mod 25-årig var formodentlig hævn for skyderi mod bandemedlem

Knivstikkeriet mod en 25-årig mand i Herlev torsdag var formentlig hævn for skyderi mod en eller flere medlemmer af Black Cobra-grupperingen før jul. Det erfarer ekstrabladet.dk fra politikilder.
http://ekstrabladet.dk/112/article1706474.ece

Jagtede Black Cobra og andre bander

26-årige Murat Altintas fik i dag en straksdom på et års fængsel. Hermed er første juridiske punktum sat efter dagens politiaktion rettet mod bandemiljøet på Sjælland.
Han fik dommen efter at have indrømmet besiddelse af en pumpgun fundet under aktionen.
Fokus ved aktionen var rettet mod grupperingen Black Cobra, erfarer eksstrabladet.dk.
Politiaktionen skete i samarbejde mellem de fem sjællandske politikredse, Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC), Task Force Øst og SKAT.
Politiinspektør Magnus Andresen, chef for Task Force Øst er godt tilfreds.
- Vi fik fjernet nogle skydevåben, som lå klar til at blive brugt, og vi fik vist politiets tilstedeværelse i en situation, hvor vi kunne mærke, at der var behov for, at vi kom ud og hilste på, siger han.
Ud over den oversavede pumpgun blev der fundet en pistol og en revolver under aktionen.
De øvrige seks blev anholdt, efter at der blev fundet knive, slagvåben, tyvekoster, dopingmidler og lidt narko.
Aktionen kom, fordi politiet har fornemmet, at banderne forsøger at etablere sig i nye områder og tiltrække nye medlemmer.
http://ekstrabladet.dk/112/article1705350.ece

- Jan Emanuel hamnar ständigt i blåsväder

HVB-hemmet i Alskog är bara en liten del av Jan Emanuel Johanssons imperium med ungdomsvård. Han sitter på tolv vd-stolar och tjänar årligen miljoner på sina bolag. GA har kartlagt hans imperium.

När Jan Emanuel Johansson genom segern i tv-programmet Robinson 2001 blev rikskändis hade han redan inlett verksamheten med vård och boende för ungdomar på glid. Sedan har verksamheten växt och företagen blivit fler. Enligt Bolagsverket finns han med i 17 företag, varav han är vd för 12.

2010 sålde han nio av sina bolag till den stora Frösundakoncernen för en kvarts miljard kronor. En affär som han i Norrtelje Tidning kommenterade med: "Det som är positivt med ett kapitalistiskt system är att det som säljer oftast är hyfsat bra."

Den gotländska delen av verksamheten består av HVB-hemmet Prästgården i Alskog som han och två kollegor köpte 2007. "Vi ska bli ett av landets absolut främsta behandlingshem" utlovade Jan Emanuel Johansson när han träffade sockenborna på ett möte i september samma år.
http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7479162

Oskyldiga offer innan gängvåldet stoppades

De senaste årens gängkrig i Köpenhamn har skördat 13 liv och 144 har skadats. Men polisen har satt hårt mot hårt, med lyckat resultat.
Även oskyldiga har hamnat i skottlinjen då gängen gjort upp.
– Det utvecklades sig till utbredd skottlossning mellan gängen där flera dödades och många skadades, säger Lau Thygesen som är chef för Köpenhamnspolisens avdelning för gängkriminalitet.

Det var maktkamp om narkotikamarknaden och prostitutionen som ledde till att det så kallade bandekriget, gängkriget, bröt ut för tre år sedan, säger polisen.
Det handlade mer om ära och heder, menar de som drabbade samman. Det som däremot var tydligt för alla var att Hells Angels med stödgruppen AK 81 och kriminella invandrargäng bekämpade varandra öppet på Köpenhamns gator.
Tre år senare sitter nu 357 gängmedlemmar i fängelse och det beror, enligt Lau Thygesen bland annat på att det snabbt satsades stora polisresurser dels på brottsutredningarna och dels på att ha många poliser på gatan.
– Det sattes in stora utredningsresursehttp://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=4959870

fredag 10 februari 2012

Ser mordet som en ren kriminell uppgörelse

Fyra män har anhållits på sannolika skäl misstänkta för ett av de åtta mord som inträffat i Malmö de senaste åtta månaderna. I samband med gripandena i går kväll hittade polisen också vapen och narkotika, men spaningsledare Bo Lundqvist säger att männen inte tillhör något klart definierat kriminellt gäng.
– Inte kriminella organiserade gäng i de uppfattningen som kanske allmänheten har, men de ingår definitivt i ett nätverk av kriminella som består av personer i deras omgivning, vänner och bekanta.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4958407

torsdag 9 februari 2012

ABATE

Vem som helst som är intresserad av att bevara allas vår rätt att köra motorcykel är välkommen som medlem i ABATE Sverige.
ABATE Sveriges medlemmar kommer från Sveriges alla hörn, från alla samhällsklasser och åker på alla typer av motorcyklar. 
ABATE Sverige är en politiskt aktiv partipolitiskt obunden organisation vars syfte är att säkerställa motorcyklisters rättigheter. 
Mer info -> http://www.abate.se/

Thomas Möllers öppna brev

Melodifestivalens efterfest i Växjö besöktes av svenska Hells Angels före detta president Thomas Möller. Det gav upphov till stora rubriker i kvällspressen. Nu svarar Tomas Möller Melodifestivalen och presskåren i ett öppet brev.

I brevet uppger Möller att han var inbjuden till tävlingen, samt efterfesten – något de ansvariga sedan förnekade. Vidare kritiserar han delar av presskåren, som enligt honom drack gratis och betedde sig illa som artisterna.

Fortsättning lär följa.
http://hd.se/noje/schlager/2012/02/08/har-ar-thomas-mollers-oppna-brev/

Mc-man hade patroner hemma

 

241 skarpladdade patroner och 40 gram hasch – det döms nu en tidigare mc-gängmedlem till övervakning för.
Patronerna hittades i 20-åringens hem i Tomelilla och är förstås tillståndspliktiga – och något tillstånd har mannen inte.
Narkotikan hade mannen på sig när han befann sig på ett tåg i Malmö.
För de båda olagliga innehaven, samt bruk av cannabis, döms han nu till övervakning.
http://www.skanskan.se/article/20120209/YSTAD/702099773/1018/-/mc-man-hade-patroner-hemma

Låt polisen provocera fram brott

Polisen ska få provocera fram brott för att säkra bevis. Det var ett av de förslag som presenterades av folkpartiet idag för att lösa problemen kring den senaste tidens våldsbrott i Malmö.
– Polisen ska kunna provocera fram bevis. Jag brukar säga att det ska vara möjligt för polisen att köpa narkotika för att bevisa att någon säljer. Däremot ska polisens försöka undvika att sälja narkotika. Polisen måste kunna provocera fram bevis för brott som ändå skulle ha begåtts, men inte skapa nya brott.

Hur rimligt är det att brottsförebyggande myndigheter ska begå brott?
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=4957020

onsdag 8 februari 2012

Före detta Hells Angels-medlem väntas bli ordförande i AIK FF: ’Inget med dem att göra’

AIK ska välja ny ordförande.
Valberedningens förslag är före detta Hells Angels-medlemmen Johan Segui
– Min historia är min historia, det är inget konstigt med det, säger Johan Segui.
I slutet av 90-talet var Johan Segui medlem i det kriminella motorcykelgänget Hells Angels. Sedan han lämnade organisationen har han blivit mer och mer engagerad inom AIK. De senaste två åren har han suttit både AIK FF och AIK fotboll AB:s styrelser.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/aik/article14329562.ab

Polisens kontroller av kriminella på den så kallade Fokuslistan har gett gott resultat. Men en konsekvens är att många Fokuspersoner numera har en målvakt som bär deras vapen.

I dagsläget finns 72 män (inga kvinnor) på Malmöpolisens Fokuslista över särskilt kriminella personer i staden. 20 av dem har satts upp såsom skäligen misstänkta för nya brott mellan den 3 januari och den 3 februari.
– Fokuslistan uppdateras varje vecka, några kommer till, andra faller ifrån, berättar polisintendent Henrik Stiernblad, operativt ansvarig för polisens insatser inom Fokus Malmö.
http://www.skanskan.se/article/20120207/MALMO/702079870/1004/-/malvakter-bar-vapen

tisdag 7 februari 2012

Riksåklagaren till Malmö

Utöver dessa åtta olösta mordfall beräknas polisens ökade insatser mot kriminella kretsar ge upphov till ytterligare utredningar och rättsfall. Enligt Perklev kan Malmös åklagarkammare räkna med förstärkningar om det visar sig behövas.


I veckan planeras en omhäktningsförhandling mot en 40-årig man som misstänks för dödsskjutningen av en 31-årig man på ett taxikontor i Malmö i november förra året. Åtalet skulle ha kommit på måndagen, men åklagaren har begärt två veckors ytterligare tid. Den häktade gick dock bara med på några dagar, och därför hålls en omhäktningsförhandling mot honom preliminärt på torsdag, enligt Malmö tingsrätt.

Utöver 40-åringen är också en 44-årig man häktad i sin frånvaro som misstänkt för taximordet. Den mannen tros befinna sig utomlands. Fallet är det enda av de senaste åtta dödsskjutningarna i Malmö, där någon är frihetsberövad.
http://hd.se/inrikes/2012/02/06/riksaklagaren-till-malmo-i-dag/
TT

Därför lämnade Outlaws Veberöd

Inspektioner och husrannsakningar var bidragande orsak till att mc-klubben Outlaws har lämnat sina lokaler i Veberöd. Det menar närpolischef Jörgen Nilsson.
MC-klubben Outlaws har lämnat sin lokal på Järnvägsgatan i Veberöd.
Detta skedde redan vid årsskiftet och en ny hyresgäst har redan flyttat in.

Närpolischef Jörgen Nilsson sticker inte under stol med att han finner det glädjande att klubben är borta från Veberöd.
Outlaws hade lokalen i endast ett halvår.
– De sa att de skulle idka handel där men det trodde vi inte på, säger Jörgen Nilsson.

Polisen har haft dagliga kontroller vid lokalen. Dessutom har flertalet husrannsakningar genomförts. Räddningstjänsten och andra myndigheter har också genomfört kontroller i lokalen.

Kriminella företag mutar sig in på svenska byggen

Mutor till byggcheferna – så får kriminella företag kontrakt på byggen i Sverige. Det skriver tidningen Byggnadsarbetaren som har synat byggbranschens skuggfigurer. Enligt källor till Brå är mutor ofta enda vägen till ett kontrakt på den svenska byggmarknaden.

Facktidningen Byggnadsarbetaren har granskat de svarta pengarna på den svenska byggmarknaden. Tidningen har bland annat visat att en byggchef på byggföretaget Lindqvist Bygg har tagit emot mutor under tio års tid för att underentreprenörer ska få kontrakt med företaget.

I huvudsak har det handlat om bemanningsföretag som hyr ut arbetskraft svart. För att få hyra ut svartarbetare till byggföretaget sägs byggchefen ha tagit emot 8–10 kronor per timme och arbetare.

Enligt myndighetspersoner som Brottsförebyggande rådet (Brå) talat med är byggbranschen är den sektor inom näringslivet där svartarbetet är mest organiserat och kvalificerat. I en rapport som Brå publicerade i fjol berättar kriminella personer som intervjuats att mutor inom det organiserade svartarbetet ett måste för att få ett kontrakt.
http://www.svd.se/naringsliv/kriminella-foretag-mutar-sig-till-byggen_6826945.svd

Rån vanlig start för grovt kriminella

Unga vars första brott är rån löper högre risk att fastna i kriminalitet än de som debuterar med andra brott, visar en rapport från Brottsförebyggande rådet (Brå).
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ran-vanlig-start-for-grovt-kriminella_6828219.svd

måndag 6 februari 2012

Sociala insatsgrupper ska förhindra gängkriminalitet

I en av de största satsningarna i landet för att förhindra att ungdomar hamnar i gängkriminalitet får just nu fem ungdomar i Malmö hjälp.
Satsningen kallas Sociala insatsgrupper och görs på tolv orter i landet. I Skåne deltar stadsdelsförvaltningen i Hyllie i Malmö och Lunds kommun. För de inblandade myndigheterna: socialtjänst, polis och skola handlar det om att hitta sätt att jobba ihop för att hjälpa ungdomar ut ur kriminalitet.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=4948888

Tre års fängelse för sprängningsplaner

Idag kom tingsrätten i Kristianstad med sin dom mot flera personer som begått olika brott i samband med en konflikt mellan kriminella gäng i Kristianstad. En del av målet handlade tio kilo dynamit som det ena gänget skaffat.
Den 24-årige man som anses som ledare för det gänget, Syndicate Legion, döms till tre år i fängelse för bland annat förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Tio kilo dynamit är tillräckligt för att förstöra 20 tvårumslägenheter. Tingsrätten skriver i domen att syftet med att skaffa det här sprängmedlet var att spränga en tatueringsstudio och en privatbostad.
Det var i höstas som det skedde flera händelser i gängkonflikten.

Före införskaffandet av sprängmedlet var personer ur gänget Syndicate legion på ett hotfullt besök i en tatueringsstudio. De stal en tröja med trycket "Red and White Crew" under rånet.

Några dagar senare blev de beskjutna. Då införskaffades sprängmedlet för att spränga en tatueringsstudio och hem till personer ur det rivaliserande gänget.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=4950145

Södertälje Hjälp till avhoppade kriminella

Södertälje kommun ska försöka få äldre, redan etablerade kriminella att lämna det brottsliga livet i ett nytt projekt. Sedan tidigare jobbar kommunen aktivt med att förhindra nyrekryteringen bland ungdomar till kriminella gäng, men nu riktar polis och socialtjänst in sig på 18 till 25 åringarna, och den gruppen behöver mycket hjälp för att ändra sitt liv.

– Jag tror att det krävs mycket stöd för att välja något annat. Nu är det så att: "ja men sök en bostad då, du får väl söka jobb, ordna det själv". Det kanske inte är så lätt när man kanske sedan tonåring har varit kriminell, att man behöver mycket hjälp för att komma till rätta, säger Rose-Marie Lundkvist, projektledare för avhopparverksamheten.

20 till 30 personer. Så många tros vara aktuella för de insatser som kommunen erbjuder. Polis och socialtjänst kartlägger just nu behovet bland stadens kriminella.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=4948883

Sean Banan på fest med Hells Angels ex-president Thomas Möller på Melodifestivalens efterfest




Thomas Möller kom in med ett artistentourage’

Representanter för barnfavoriten Sean Banan bjöd förre Hells Angels-presidenten Thomas Möller till Melodifestivalens efterfest, erfar Aftonbladet.
Där fick han drinkbiljetter och festade tillsammans med Sveriges artistelit.
– Det är inte roligt att Melodifestivalens efterfest gästas av kriminella, säger Anders Leijon på festarrangören Live Nation.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/article14322589.ab

söndag 5 februari 2012

Natt i våldets Malmö + Rikskriminalchefen om våldet i Malmö


I Malmö håller ett skuggsamhälle på att bildas


I Malmö håller kanske ett skuggsamhälle på att byggas upp eftersom folk inte vågar vittna utan problemen löser man själva utan inblandning av polisen. Det säger Tobias Barkman, kriminalreporter på Sydsvenska Dagbladet som medverkade i kvällens Agenda, och som har skrivit boken "Maffiakrig" om den organiserade brottsligheten i Malmö.
http://svt.se/2.22620/1.2700337/i_malmo_haller_ett_skuggsamhalle_pa_att_bildas

Malmö har flest svartklubbar i landet

Antalet svartklubbar har minskat i Malmö efter polisens specialinsatser. Men fenomenet är fortfarande mycket vanligare än i Stockholm och Göteborg.
- Det har smugit sig in något slags social acceptans, säger Malmös polismästare Ulf Sempert.
http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2700113/malmo-har-flest-svartklubbar-i-landet

Det krävs mer än polisens insatser

Där fattigdom och hopplöshet biter sig fast, finns också risk att organiserad brottslighet försöker ta över. När den tillfälliga uppmärksamheten är över måste därför Malmö förbli en politisk riksangelägenhet, skriver professor Jerzy Sarnecki.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/det-kravs-mer-an-polisens-insatser_6824427.svd

Vita och svarta Malmö

Svartjobbare, falska fakturor och mord. Bakom finns en lågpriskultur som göder kriminaliteten.

För många är lågpriskulturen en charmig del av Malmö. För andra är den ett sätt att överleva.
Men det finns en baksida.

Ofta men inte alltid, kan extremt låga priser förklaras av att lönekostnaderna hålls nere med svart arbetskraft. Och för att komma undan med det måste omsättningen krympas. Ett sätt att är låta bulvanföretag fakturera för tjänster som aldrig utförs. En typ av ekobrott som kräver både kunskaper och kontakter. 

Kriminella nätverk hjälper till med båda, enligt Mats Matsson, chefsåklagare på Ekobrottsmyndigheten och en av Sveriges främsta experter på organiserad brottslighet. 

– Försöker man sig på det här uppläggen utan kopplingar till den undre världen åker du fast. De kriminella organisationerna har en rad stödfunktioner, bland annat målvakter, fakturaskrivare och torpeder. Med sitt våldskapital garanterar de ekobrottslingarnas affärstransaktioner. På köpet får man också en code of silence som gör att få svartarbetare tjallar.

Ex-kriminell: "Ekonomi bakom skjutningar"

Medan Malmö upplever en våldsvåg har Borås varit förskonat från dödsskjutningar det senaste året. Tommy Holmberg, missionspräst i Borås med kriminellt förflutet, tror att orsaken är ekonomisk snarare än geografisk.

lördag 4 februari 2012

Elvis drive trike - 1975



Mongols Jonas bloggar loss

Varför? Ja, det kan man fråga sig faktiskt… VARFÖR!? 
http://blog.mongolsmcscandinavia.com/jonas-bergdahl/

Outlaws flyttar från Veberöd

Outlaws har flyttat från Veberöd.
– Vi vet att många Veberödsbor pustar ut, säger Lunds närpolischef, Jörgen Nilsson.

Tre personer med anknytning till Outlaws greps och anhölls misstänkta för brott mot lagen om explosiva varor och för narkotikainnehav. Samtliga släpptes kort därpå eftersom åklagaren inte kunde binda dem till sprängmedlen. 
http://www.sydsvenskan.se/lund/article1606042/Outlaws-flyttar-fran-Veberod.html

- De drepte broren min med åtte skudd

Ahmed Hadrous ble mafiagjengenes sjette offer på to måneder. Her er oversikten over mafialederne som styrer Malmös underverden. 

http://www.dagbladet.no/2012/02/03/nyheter/utenriks/drap/malm/20058861/

Kriminella gäng kostar samhället miljoner

Varje medlem i ett kriminellt gäng kostar samhället 23 miljoner kronor. Det har national­ekonomen Ingvar Nilsson räknat ut på uppdrag av organisationen Passus, som hjälper gängmedlemmar att hoppa av.
http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1605957/Kriminella-gang-kostar-samhallet-miljoner.html

Unga gäng lever på utpressning

Det var i augusti som mardrömmen började. Ett flertal personer som misstänks vara medlemmar i det kriminella gänget ”Black Cobra” kom till den etablerade Libanesrestaurangen och började äta regelbundet på restaurangen utan att betala, ofta i stora sällskap.
Under tiden utsattes personalen och Noubar Havo för dödshot och res-taurangen vandaliserades ett flertal gånger.

Det handlar inte om några mc-gäng, utan snarare mindre grupper och gäng utan några namn som pressar varanda.
http://www.metro.se/nyheter/unga-gang-lever-pa-utpressning/EVHlbc!lgHZteA97KkuQ/

Gripna bestulna hos polisen

Hos Kristianstadspolisen har sammanlagt 46.000 kronor försvunnit från personer som har varit frihetsberövade, enligt anmälningar från dessa personer, uppger Ekot.Vid två olika tillfällen...
http://www.metro.se/nyheter/gripna-bestulna-hos-polisen/FlOlbd!ECi3E2p5zqs2Gn7p30wgNw/

Södertäljerättegången - 32-åring fåordig under förhör

I den fortsatta rättegången mot det kriminella Södertäljenätverket vittnade idag brodern till de två män som mördades på spelklubben Oasen sommaren 2010. Den 32 åriga mannen som enligt polisen också är den lokale ledare för mc klubben x-team i Södertälje hade kallats av åklagaren för att vittna om de tre mord som begicks på klubb Oasen. Men 32-åringen visade ingen samarbetsvilja när åklagaren Tora Holst ställde frågor om det första mordet på en x-team medlem på klubb Oasen vintern 2009.
– Är det någon som yttrar sig om vem skytten är därinne på Oasen?frågade åklagaren
– Ingen kommentar, svarade 32-åringen.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=4946767

Malmöpolisens nya plan: Massgripanden

Malmöpolisen och åklagare förbereder nu för massgripanden av de kriminella gäng som misstänks vara inblandade i den senaste tidens mord.

På måndag kommer riksåklagaren Anders Perklev till Malmö för att delta i ett krismöte.
Han har redan lovat chefen för åklagarkammaren i Malmö extrapersonal som kan rycka in med kort varsel.
Krisen i Malmö med mord efter mord har lett till att riksåklagaren själv vill få direkt information om hur situationen ser ut.
- Jag vill besöka åklagarkammaren I Malmö med tanke på den uppmärksamhet och de väldig många ärenden av allvarliga brott som kommit till kammaren, säger Anders Perklev till Kvällsposten.
Hur tänker du kring det faktum att det varit så många mordfall, ett flöde av illegala vapen och den situation som råder i Malmö?
- Det är naturligtvis allvarligt att det inträffar så många grova brott av det här slaget.
http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2698067/malmopolisens-nya-plan-massgripanden

Samarbete med dansk polis viktigare

Efter dödskotten i Malmö har samarbetet med polisen i Köpenhamn blivit allt viktigare. Malmö genomlider det som varit verklighet i Köpenhamn i många år och nu står utbyte av information högt på agendan.

23 miljoner – priset för en gängmedlem

För första gången har en prislapp satts på vad en gängmedlem kostar samhället. Beräkningen är beställd av Passus på Fryshuset, som hjälper kriminella att hoppa av. Nyligen gjorde ett nej från socialtjänsten att Passus tappade en ledare från ett ökänt gäng.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/23-miljoner-priset-for-en-gangmedlem_6819633.svd

Gängavhoppare ska få bättre hjälp

Polisen i Malmö har efterlyst bättre hjälp till den som vill lämna de kriminella gängen. Sedan några månader har Malmö stad en försöksverksamhet igång.
- Det har under hösten dykt upp några förfrågningar om stöd. Fram tills nu har de kunnat lösas i ordinarie samverkan mellan staden och polisen. Just nu däremot har vi ett ärende som vi arbetar med i teamet, säger Malin Martelius, som arbetar med trygghetsfrågor på Malmö stad.
De senaste veckorna har Malmöpolisen stött på unga män som sagt att de vill lämna de kriminella gängen. Men tills nyligen fanns ingen avhopparverksamhet i Malmö. Nu är den i sin linda och det så kallade konsultationsteamet jobbar med sitt första fall. Teamet består av tio personer från Malmö stad, kriminalvården och polisen.
I Malmö finns också en annan pilotverksamhet, i stadsdelen Hyllie. Det är en så kallad social insatsgrupp som är en del av nationellt projekt där socialtjänst, skola och polis ska samarbeta för att hjälpa ungdomar som riskerar att hamna i kriminella gäng.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=4945691

fredag 3 februari 2012

Tolv år för High Chaparall-mordet

Knivhögg offret i hjärtat

I somras knivhöggs en 40-årig trebarnsfar till döds på High Chaparrals campingplats under ett stort mc-möte.
En 36-årig man med HA-koppling åtalades för mordet.
I dag kom domen: 12 års fängelse.
Enligt åtalet, som väcktes i slutet på september,  högg den 36-årige mannen 40-åringen till döds med flera knivhugg på grund av "vanligt tjafs".
40-åringen satt i en bil, mitt under "Till minne av Swedish Bikemeet" i Gnosjö kommun när ett gäng västklädda personer kom fram till bilen.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14314104.ab 

En 36-årig man från Norrköping stack kniven rakt i hjärtat på en 40-årig man från Halland. På fredagen dömdes 36-åringen till tolv års fängelse för mordet, som skedde på nöjesparken High Chaparral i Småland.
Tingsrättens slutsats efter rättegångsförhandlingarna är att fem, sex personer anföll 40-åringen och att Norrköpingsbon, som har koppling till Hells Angels, var den som högg honom med en fällkniv.

Skånepolisen slår mot pengarna i jakt på förövare

En viktig del i polisens arbete för att få tag i dem som ligger bakom den senaste tidens dödsskjutningar i Malmö är kampen mot den organiserade brottsligheten. En av strategierna är att slå till mot pengatvätt och skattefusk.


Charlotta Göransson, som är chef för länskriminalen i Skåne säger att samverkan mellan myndigheter har gjort att man fått in 27 miljoner kronor.
– I den situation som Malmö befinner sig i nu med mycket grova våldsbrott är det regionala underrättelsearbetet en av framgångsfaktorerna. Det beror på att de företag som bedrivs i den kriminella världen ofta startas för att hantera brottsvinster, säger hon.
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=10974&artikel=4944448

Fler Malmöbor ska våga vittna

Malmöborna ska ges stöd att våga vittna. Detta samtidigt som avhoppare från kriminella grupperingar kan få särskild hjälp.

Polisen och Malmö stad arbetar nu sida vid sida på flera olika plan för att göra Malmö till en tryggare stad.
http://www.skanskan.se/article/20120202/MALMO/702029725/1004/-/fler-malmobor-ska-vaga-vittna

Tre i förhör efter dödsskjutningarna

Dödsskjutningen i Malmö i tisdags var den åttonde sedan maj förra året.
Enligt Dagens Nyheter har polisen nu tagit in tre personer till förhör i en av mordutredningarna.
En person har också hämtats in till förhör angående sprängningen vid polisstationen i Fosie, meddelar polisen enligt TT.
http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2697101/tre-gripna-efter-dodsskjutningen