tisdag 31 januari 2012

Bedrägerihärva nystas upp

En man i 30-årsåldern har begärts utlämnad från England och sitter nu häktad i Malmö misstänkt för att vara huvudman i en bankbedrägerihärva som förgrenar sig också hit till Uppland, där sex personer i Uppsala misstänks vara inblandade.
– Jag har då aldrig hört talas om att man har klarat av ett sådant här bedrägeri tidigare, säger Bo Albrektsson som är åklagare i det här fallet.
Med hjälp av avancerad teknik misstänks huvudmannen i somras ha suttit i London och tagit sej in i skånska bankkunders hemdatorer, där han med virus som kallas "trojaner", för att de dolda tar sej innanför datorernas säkerhetsväggar. Liksom de soldater som i den antika myten om Troja gömde sej i en jättelik trähäst och på så sätt lyckades erövra staden.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=4936390

Skärpt straff för hemmagjord bomb

Hovrätten skärpte idag straffet för den 58-årige man som i november dömdes för att ha försökt mörda en 45-årig man med en hemmagjord bomb i Kärna utanför Kungälv i fjol.
I tingsrätten dömdes mannen till nio års fängelse, men hovrätten ändrar nu påföljden till tio års fängelse.
Bomben sprängdes i maj förra året, när den 45-årige mannen öppnade källardörren i sin bostad i Kärna för att gå till jobbet.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=4937093

Våldsnivån i Malmö har stigit

De senaste årens många mord och skottlossningar har lett till en hög våldsnivå i Malmö.
- Om något händer den ena sidan så beväpnar sig de andra. Det är en ond spiral, säger kriminal­journalisten Joakim Palmkvist.
http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2694140/valdsnivan-i-malmo-har-stigit

Knark och vapen göms i containrar

Bristande kontroller gör att karteller och kriminella nätverk lyckas smuggla ut narkotika, illegala vapen och förbjudna kemikalier i containrar till och från svenska hamnar. Norrköpings hamn är inget undantag.
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7453818

Allt fler tar lagen i egna händer

Brottsstatistiken tyder på att allt fler tar lagen i egna händer. När fallen av olösta våldsbrott staplas på varandra ökar risken för att en våldskultur sprider sig.

– Att det blir allt fler fall av kriminella påtryckningar är inte bara en avspegling av den organiserade brottslighetens tillväxt, säger Lars Korsell, enhetschef vid brottsförebyggande rådet. Det förekommer nu också allt oftare påverkan i relationsbrott och bland ungdomar.

Helgens båda skjutn ingar kan hänga ihop med att man löser ”problem” utan att blanda in polis eller domstol. Ett tecken är svårigheten att få människor att vittna – något polisen pekar på i den senaste tidens många mordutredningar.

Ett annat är detta: I Skåne anmäldes i fjor 624 fall av utpressning, 954 fall av övergrepp i rättssak och 42 fall av försök till mord eller dråp med skjutvapen. Sett över de senaste fyra åren ökar alla tre kategorierna stadigt både i hela riket och i Skåne.
– Sedan början av 90-talet har gängkriminaliteten vuxit sig starkare och tagit sig tydligare uttryck, säger Lars Korsell som en början till förklaring.

Polisen bevakade när Hells Angels hade fest

Hells Angels ställde i går till med fest i Toltorpsdalen.
Något som genererade stor polisnärvaro i Mölndal.
- De stoppar alla bilar som kör in, säger vittnet Martin som befann sig i området under kvällen.
http://gt.expressen.se/nyheter/1.2693427/polisen-bevakade-nar-hells-angels-hade-fest

- Medlemmarna har börjat byta sida oftare Därför ökar de blodiga konflikterna i gangsterkriget.

lördag 28 januari 2012

Hemlig avlyssning i jakten på vapen

Skånes länspolismästare Eva Årestad Radner blev besviken när det framgick att förslaget till skärpning av straffen för vapenbrott inte gick så långt att hemliga tvångsmedel blir aktuella.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.841303-hemlig-avlyssning-i-jakten-pa-vapen

Rockere fængslet i Esbjerg

Yderligere to mænd er blevet varetægtsfængslet efter en episode 18. januar, hvor en politipatrulje trak deres tjenestevåben i Esbjerg.
http://www.tvsyd.dk/artikel/137874:Rockere-faengslet-i-Esbjerg

To fra rocker-tæskehold fængslet i Esbjerg

I alt fire er nu fængslet efter en episode, hvor en en bilfuld Hells Angels-rockere ville tæve de Bandidos-rockere, politiet havde stoppet.

To Hells Angels-rockere er blevet anholdt efter en episode den 18. januar, hvor betjente så sig nødsaget til at trække deres våben.

Betjentene havde under en patrulje i Esbjerg stoppet en bil med fire Bandidos-rockere. Efterfølgende dukkede en anden bil op, denne gang fra den konkurrerende rockergruppe Hells Angels.

Med slagvåben i hænderne gik Hells Angels-rockerne hen mod Bandidos-rockerne og betjentene. Herefter trak betjentene deres pistoler, og Hells Angels-rockerne smuttede igen.
http://avisen.dk/to-fra-rocker-taeskehold-faengslet-i-esbjerg_159603.aspx

Mer om mc-väst på hojmässan... Abate vs Payback

Efter diskussionerna kring (det före detta) västförbudet på Svenska Mässan så har vi fått frågor från flera medlemmar angående hur vi kunnat skriva på ett hyresavtal som säger att vi inte fick ha några mc-västar på oss under årsmötet. Med anledning av att vi har fått samma fråga flera gånger, så har vi valt att gå ut med en offentlig kommentar här på hemsidan.

ABATE Sverige är självklart av uppfattningen att var och en skall kunna bära sin väst och sina klubbfärger utan att bli negativt särbehandlade. Kampen mot västförbud har pågått i flera år, genom både ABATE och Payback. Fram till det att ABATEs nya styrelse tillträdde under 2011, så har kampen kännetecknats av konfrontation, högljudd retorik, och rätts­processer.
De framgångar som uppnåtts under dessa år är lätträknade. De rättsliga framgångar som hittills har vunnits har varit juridiska läggmatcher – den enskilde drabbade medborgaren har fått rätt i sak när ett par kommuner har överskridit sin befogenhet. Dock så har ingen av dessa processer påverkat gällande rätt. Självklart skall kommuners beslut överklagas när de inte har stöd i lag. Problemet är dock att i grund och botten så har ingenting förändrats. Våra rättigheter att bära väst med klubbmärke är inte varken större eller mindre idag än för 10 år sedan.
Den andra sidan av kampen avser huruvida man har rätt att bära mc-väst t.ex. på krogen och i andra liknande miljöer. Detta är inte lika självklart. En krog ägs och drivs av en enskild företagare. Denna företagare har också rättigheter såsom rätt att sätta upp trivselregler för just sin restaurant – det kan handla om åldersgräns, klädkod, typ av musik som spelas, etc. Så länge ett västförbud kommer från näringsidkaren själv och inte grundar sig på ett myndighetsbeslut så är det tillåtet. Att ta bort denna möjlighet vore att ta bort rättigheter för enskilda näringsidkare – vill vi ens det?
En fråga är vad som gäller när näringsverksamhet bedrivs i kommunalt ägda bolag, såsom t.ex. Luleå Expo. En annan fråga är vad som gäller Svenska Mässan i Göteborg som är en privat stiftelse. Så som den svenska lagstiftningen ser ut idag, så utövar dessa kommunala bolag eller stiftelser ingen myndighetsutövning, varför dessa anses fria att sätta sina egna regler avseende klädkod etc. på samma sätt som enskilda näringsidkare.
Payback håller inte med om lagstiftarens tolkning av gällande rätt och håller enligt egen uppgift på och klagar till Europadomstolen avseende rätten att bestämma klädkod när näringsidkaren ifråga är ett kommunalägt bolag. 

Information: Paybacks Sveriges arbetsmetoder och uppnådda resultat nedvärderas och kritiseras inifrån kulturen!


Payback Sverige är van vid att få kritik från parter utanför bikervärlden. Det är en helt annan sak när kritiken kommer inifrån kulturen. Vi kommer inte här att bemöta kritiken då vi inte vill sänka oss till samma låga nivå och då det är ett främmande fenomen inom kulturen att dryfta saker offentligt.

Vi informerar om skriften och konstaterar samtidigt:
- Att det i skriften förekommer flera felaktigheter
- Att var organisation framöver måste arbeta uteslutande med vad den har kompetens för
- Att Abate erkänner undertecknandet av ett västförbudsavtal och även väljer att lägga årsmötet i samma företags lokaler som olagligt förbjöd Payback Sverige att genomföra sin avtalsenliga presskonferens om Europadomstolsärendet.
- Att det måste bli intressekonflikter om en person företräder två olika organisationer samtidigt
http://www.svmc.se/smc/Nyheter/Annu-en-advokatbyra-blir-samarbetspart-till-SMC/


http://www.payback.name/?p=5297

fredag 27 januari 2012

Bandidos-rocker trænede unge fodbolddrenge

En netop dømt Bandidos-rocker trænede U/12-drenge i Kerteminde. Klubben er chokeret.

Om eftermiddagen trænede han U/12-førsteholdet i Kerteminde Boldklub. Om natten tog han sammen med vennerne fra rockergruppen Bandidos ud for at afpresse en mand, der blev holdt som fange i sit eget hjem i Odense.

Men nu er det slut med at være forbillede for de unge fodbolddrengene. Onsdag blev 22-årige Daniel Bach Nørgaard nemlig idømt to års fængsel for den grove afpresning sammen med to Bandidos-kammerater fra Odense.

Det skriver Fyens Stiftstidende.
http://www.nordjyske.dk/artikel/10/5/2/4060576/2/bandidos-rocker-tr%E6nede-unge-fodbolddrenge

Vil forebygge mot MC-kriminelle

Rådmann Kjell Inge Skaldebø i Åfjord ber politikerne ta problemet med organisert kriminalitet og 1 % MC-klubber meget alvorlig.

1 %-filosofien går ut på at medlemmene i disse klubbene står utenfor resten av samfunnet. De vil ikke følge samfunnets lover, regler og normer.

Ifølge Kripos er det i Norge etablert fire slike klubber.  Disse er Hells Angels MC, Outlaws MC, Bandidos MC og Coffin Cheaters. I tillegg er Mongols som ønsket å kjøpe eiendom i Leksvik i ferd med å etablere seg.

Det finnes per i dag ingen klubber av denne kategorien i Åfjord eller nabokommunene.  Medlemmene i så vel Barracuda MC som Åfjord Mopedforening er kjent som lovlydige og rettskafne borgere.

http://www.fosna-folket.no/nyheter/article268413.ece

MC-leder kritiserer politiets narkoaksjon NES: – Vi er ikke kriminelle.


Ifølge lokalavisa raumnes.no aksjonerte politiet i Nes mot MC-klubben Mongols MC Norge tidligere denne uka.
To polititjenestemenn og to hunder deltok i det som skal ha vært en jakt på narkotika.
– I fire timer endevendte de hele huset, og de søkte med hunder over hele eiendommen. Dette er første gangen vi opplever en slik aksjon mot oss i Norge, og jeg synes dette er en håpløs ressursbruk. Vi er ikke kriminelle, og vi har ingen ting å skjule, sier leder Michael Willumsen i Mongols MC Norge til avisa.  Publisert 08.01.2012

Løslatelse i Mongols-saken

Én av de tre mennene som er siktet for ran, legemsbeskadigelse under skjerpede omstendigheter og trusler er løslatt.
Tre menn som politiet mener har tilknytning til MC-klubben Mongols har vært varetektsfengslet siden de ble pågrepet etter flere voldsepisoder i Trondheim i november i fjor. Tirsdag ble imidlertid en 34 år gammel mann løslatt etter et fengslingsmøte.
– Han erkjenner mindre poster i siktelsen, men ikke hovedpostene, sier mannens forsvarer Christian Wiig.
Politiadvokat Bente Bøklepp sier til adressa.no at det er innholdet i siktelsen som gjør at mannen nå ikke lenger sitter fengslet.

Bevæpnet politiaksjon

Det var et internt maktoppgjør i Mongols MC som førte til at en rekke personer ble pågrepet i november i fjor. Blant annet rykket bevæpnet politi ut etter melding om skyting på Hallset i Trondheim. Fem dager senere ble en mann ifølge politiet presset for penger og utsatt for vold på Heimdal i Trondheim. Senere samme kveld ble en annen person utsatt for grov vold på Risvollan i Trondheim.
Samme uke stormet flere personer inn i en leilighet på Byåsen i Trondheim bevæpnet med skytevåpen, hammer og balltre.

http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article1754904.ece

Frykter ny mc-etablering

Lensmann Morten Huse i Ullensaker frykter at Mongols MC skal etablere seg i kommunen. Nå oppfordrer han utleiere av eiendom til å boikotte klubben.
http://www.rb.no/lokale_nyheter/article5875789.ece 

To av tre, som politiet mener har tilknytning til Mongols MC, fikk forlenget varetekt i tingretten i dag.
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.7947892

Pilotprojekt får unga kriminella på rätt spår


En av de största satsningarna mot ungdomskriminalitet i Sverige någonsin har sedan starten hjälpt 58 ungdomar till olika insatser och stöd. Projektet kom igång förra året och syftet är att försöka strypa rekryteringen till kriminella nätverk.
Kriminolog Jerzy Sarnecki tycker att initiativet är bra, men reagerar på antalet ungdomar som hittills knutits till projektet.
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=10974&artikel=4931461 

Linköpings arbete att hjälpa ungdomar ur kriminalitet visar nu resultat. Man har identifierat ett hundratal unga i riskzonen och dessutom sett att flera lämnat kriminella gäng. I hela landet har ett 60-tal ungdomar fått hjälp.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=4931538

torsdag 26 januari 2012

Ny satsning mot organiserad brottslighet

Polisen och Eskilstuna kommun vill satsa på en ny gemensam strategi för att bekämpa den organiserade brottsligheten i Eskilstuna.

Fokus ligger på att öka samarbetet mellan polis, kommun, företag och föreningsliv.

– Vi måste bli mer uppmärksamma på sådant som kan tyda på organiserad brottslighet, till exempel stöldgods och smuggelsprit, säger Tryggve Lundh, utvecklingsdirektör i Eskilstuna.

Det finns unga killar i tonåren som ser upp till de äldre yrkeskriminella och löper stor risk att rekryteras. Det finns också kända nätverk, "synliga gäng med symboler" som syns på stan och skapar otrygghet, enligt polisen.

Enligt polisen finns grovt organiserad brottslighet som gäller narkotikabrott, beskyddarverksamhet, indrivningsverksamhet och omfattande ekonomisk brottslighet.

I februari ska kommunstyrelsen fatta beslut om det förslag till strategi som har tagits fram.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=4930788

Inte onormalt många mord i Malmö

Uppmärksamheten kring Malmö har svalnat, det har gått drygt tre veckor sedan den senaste dödsskjutningen. Det har blivit mer vardag. Men det är inte riktigt som vanligt. Bland annat ska poliser från nordvästra Skåne patrullera i Malmö det närmaste halvåret. Och minnet av de fem morden på en dryg månad är färskt.
http://hd.se/skane/2012/01/22/inte-onormalt-manga-mord-i-malmo/

Villkorlig dom för misslyckad sprängmedelskupp

Tre män har dömts till villkorlig dom och dagsböter för det misslyckade försöket att stjäla sprängmedel från Lämmetorps bergkross. En 31-årig man med koppling till Outlaws döms till fyra månaders fängelse för anstiftan till brottet.
http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/default.aspx?articleid=5914783

Företagare i Skaraborg skriver till regeringen: Försvara företagare mot kriminellas bluffakturor

Antalet falska fakturor, så kallade ”bluffakturor”, från kriminella företag ökar och utsatta företagare hamnar i kläm mellan flera lagar och myndigheter. Nu uppmanar vi regeringen att ta situationen på allvar!

Det skriver företrädare för Företagarna i Skaraborg .
Hela 16 procent av småföretagarna i Sverige har drabbats av bluffakturor, enligt höstens Småföretagsbarometer. Samtidigt rapporterar Företagarnas juridiska rådgivning en ökning av samtal från utsatta företagare.

Blufföretag rider på företagares rädsla för betalningsanmärkningar. Skräckmetoderna som används tycks varken Polisen, Datainspektionen, Kronofogden eller domstolarna rå på. Nu krävs ett helhetsgrepp för att förhindra den negativa utvecklingen.

Justitieminister Beatrice Ask bör därför tillsätta en utredning för att skyndsamt utreda:
http://www.lidkopingsnytt.nu/2012/01/26/foretagare-i-skaraborg-skriver-till-regeringenforsvara-foretagare-mot-kriminellas-bluffakturor/

MC-gäng etableras i Sollefteå

På sin egen hemsida talar Outlaws om vilka klubbar och "prospecives" som finns i landet. Där finns numera även Sollefteå med.

Den tidigare presidenten i Outlaws Östersund kommer också ursprungligen från Sollefteå, och har kontakter kvar i hemkommunen. Huruvida han har någon att göra med etableringen i Sollefteå är dock oklart. Polisen vill inte berättare närmare om vilka som är aktiva inom Outlaws och vad de känner till.

– Vi har några vi namn och det är personer som är väl kända av oss, säger Hans Lundström.

Nu medger alltså Outlaws själva att de etablerat en avdelning i Sollefteå. Det rör sig ännu inte om något fullvärdigt medlemskap. Att vara prospective innebär att man är en typ av provmedlem och först när man blir godkänd tas man upp som fullvärdig medlem. Nämnas kan att avdelningen i Östersund tidigare var så kallat prospective. Men ungefär samtidigt som Sollefteå kom in i bilden blev Östersund fullvärdiga medlemmar.

Polisen ser allvarligt på etableringen.
http://allehanda.se/start/solleftea/1.4318937-mc-gang-etableras-i-solleftea

To rockere fængsles for overfald på Amager

Dommer i København finder grund til at fængsle et medlem af Hells Angels og en mand fra AK 81 for drabsforsøg.
Det tynder igen ud i rockernes rækker. To mænd fra miljøet omkring Hells Angels er lørdag blevet varetægtsfængslet i København.

Den ene er en 21-årig mand fra AK 81, som er en slags ungdomsafdeling i Hells Angels.

I mere end en måned har betjente ledt efter den 21-årige, der sigtes for at have deltaget i et tilsyneladende helt uprovokeret overfald på to mænd med indvandrerbaggrund på Amager.
21. januar 2012
http://www.fyens.dk/article/2011272:Indland-Fyn--To-rockere-faengsles-for-overfald-paa-Amager

To rockere fængsles for overfald på AmagerBørsen Online
To rockere anholdt for to grove overfaldNORDJYSKE

Ransagning hos Hells Angels

Politiets specialpatrulje i aktion i Nørresundby. 
Specialpatruljen fra Nordjyllands Politi var tirsdag eftermiddag i færd med en aktion i Hells Angels Klubhus i Nørresundby.

Klokken 14.40 var specialpatruljen i gang med at foretage en ransagning af klubhuset.

- Politiet har fået nogle oplysninger om, at her skulle være nogle tyvekoster. Derfor foretog vi en ransagning, bekræfter Karsten Kristensen, leder af patruljen.

Men efter en halv times søgen kunne politiet konstatere, at der ikke var tyvekoster i klubhuset. 
http://www.nordjyske.dk/artikel/10/5/28/4058755/3/ransagning-hos-hells-angels

onsdag 25 januari 2012

Yrkade fängelse för planer på sprängning

Efter två veckors förhandlingar kunde Kristianstads tingsrätt i dag sätta punkt för den gängkrigsrättegång som pågått i två veckor och som bland annat innefattar försök till sprängning och rån. Av säkerhetsskäl hölls förhandlingarna i säkerhetssalen i Malmö tingsrätt.
Det var trångt på den lilla åhörarläktaren i säkerhetssalen. Många breda ryggtavlor och tatuerade hjässor trängdes bakom glasrutorna mot rätten.

Lite senare än de andra kom ägaren till den tatueringsstudio som åklagaren hävdar att de unga männen på andra sidan avgränsningarna hade planerat att spränga.

Iförd Hells Angels-väst kunde ägaren sitta och följa med när en sprängningsexpert visade vilka skador 10 kilo sprängmedel skulle ha haft på hans tatueringsstudio och på hans hem. Nu blev det ingen sprängning, men det hade varit lätt att bygga en bomb, menar åklagare Eva Norberg

Åklagaren yrkade på minst 3,5 års fängelse för den 24-årige ledaren för Syndicate legion som hon anser ha varit drivande i planeringen av sprängningen. Han står också åtalad för bedrägeri, rån och vapenbrott.

Hon yrkar på minst två år för hans närmaste medhjälpare.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=4929544 

Sedan två veckor pågår en omfattande rättegång om gängbrottslighet i Kristianstadområdet. Tingsrättsförhandlingarna hålls i säkerhetssalen i Malmö och stämningen har stundtals varit hotfull. Idag är det dags för slutpläderingar.

Försök till sprängning, rån, narkotikabrott och dopingbrott är några av alla de åtalspunkter Tingsrätten i Kristianstad har gått igenom de senaste veckorna. På grund av det känsliga läget har man valt att förlägga rättegången till säkerhetssalen vid Malmö tingsrätt.

Flera av brotten har kretsat runt en tatueringsstudio i Kristianstad som drivs av ledaren för den kriminella grupperingen Red and white crew som är en undergrupp till Hells angels.

Ledaren för ett annat kriminellt gäng, Syndicate Legion besköts när han befann sig i en bil utanför  tatueringsstudion. En 19-årig gängmedlem som fanns med i bilen skottskadades. Gängledaren ska i ambulansen senare ha avslöjat planer på att spränga tatueringsstudion och ägarens hem. Men 19-åringen förde uppgifterna vidare till polisen som lyckades avstyra sprängningen. Tio kilo sprängmedel avsett för attentatet låg redan färdigt.

Tidigare ska även tre Syndicate legion-medlemmar ha rånat motståndargrupperingens ledare på en tröja med trycket Red and white crew. De har då hotat att döda gängledaren och hans anhöriga.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=4927800

Polisen slår tillbaka mot mc-gäng

Polisen kränkte inte mc-klubbens Wheel Legs rättigheter när mc-gänget utsattes för en kontroll. Det svarar nu polisen JO i ett yttrande över klubbens anmälan


Det var ingen slump att klubben utsattes för en kontroll i våras i samband med en mc-träff.
-Wheel Legs har kopplingar till kriminella mc-gäng, berättar biträdande polischef Thomas Servin. Klubben tillhör den så kallade Sverigemodellen. 

Sverigemodellen innebär bland annat att en klubb accepterar eller sympatiserar med det kriminella gänget Hells Angels. 

-Simrishamnsklubben ligger visserligen långt ner på skalan, men man har köpt konceptet och umgås till exempel med Hells Angels-medlemmar på mc-fester, säger Thomas Servin. 

tisdag 24 januari 2012

Vil selge husene til Mongols MC

Mongols MC har siden i fjor høst holdt til på Brårud i Nes, men skal nå være på utkikk etter et nytt tilholdssted på Øvre Romerike.
Lensmann Morten Huse i Ullensaker frykter at klubben skal etablere seg i hans kommune.

Publisert 16.01.2012 

Frykter MC-kaos hvis han hevner attentatet

KURLAND: Gladiators-president Frode Vinjarengen Smestad mener det er opplagt at attentatet mot ham er MC-relatert.

Gladiators MC skal ha varslet politiet om at de ikke er ute etter hevn etter at klubbpresidenten ble skutt midt inne i boligfeltet på Kurland 30. desember.
Skuddofferet selv, Frode Vinjarengen Smestad, frykter fullt MC-kaos om klubben gjengjelder skuddene.
– Vi har også meddelt politiet at vi ikke har til hensikt å hevne skytingen. Det er ingen i MC-miljøet som vil ha tilbake tilstandene som rådet med MC-krigen på 1990-tallet, så derfor vil vår klubb holde seg helt i ro og la politiet ta seg av saken, sier 43-åringen.

Nei til Mongols

Gladiators-presidenten har tidligere vært medlem av Hells Angels. Også flertallet av de rundt 70 Gladiators-medlemmene er tidligere medlemmer av Hells Angels, Outlaws eller Bandidos.
– Gladiators har et avklart forhold til disse klubbene, sier Lørenskog-mannen. 

I lørdagens Romerikes Blad uttalte kilder i politiet at etableringen til Mongols MC i Nes skaper frykt for krig mellom ulike kriminelle MC-gjenger. 
 
En kilde hevdet også at Gladiators regnes som et underbruk av Mongols.
– Denne kilden tar helt feil. Gladiators består vesentlig av tidligere medlemmer av Hells Angels, Outlaws og Bandidos. Vi ønsker å stå helt på egne bein og vil ikke bli forbundet med Mongols på noen måte. Ryktet om at vi skal være et haleheng til Mongols har forfulgt oss det siste året, men vi tar klart avstand fra det Mongols står for og vil ikke bli forbundet med den klubben på noen måte, sier Smestad.

http://www.rb.no/lokale_nyheter/article5895801.ece

Blir ikke nektet adgang Utebransjen lar medlemmer av de såkalte énprosent-klubbene komme inn. Lokalt politi gjør lite med det.

HAUGESUND: Haugesunds Avis skrev i juni i fjor at organisasjonen «Payback Norge» hadde engasjert John Christian Elden som sin advokat.

Elden skulle foreta en juridisk vurdering av politiets oppfordring til å nekte medlemmer av énprosent-klubbene adgang til utesteder hvis de bar ryggmerker – eller «colors».
http://www.h-avis.no/nyheter/blir-ikke-nektet-adgang-1.6732439

– Skal følge Norges lover

LØRENSKOG: Skutt MC-leder avviser link til Nes-aktuelle Mongols.

– Gladiators har ingen ting med Mongols å gjøre, og vi vil ikke bli forbundet med Mongols på noen måte.
Det sier presidenten i Gladiators MC Norge, Frode Smestad. Han er mannen som ble skutt like utenfor sitt hjem i Lørenskog for en snau måned siden. For første gang kommenterer Gladiators-presidenten skuddramaet offentlig.
I vår artikkel i lørdagsavisen om at Mongols-etableringen i Nes skaper frykt for krig mellom ulike kriminelle MC-gjenger, hevdet en kilde at Gladiators regnes som et underbruk av Mongols.

Nei til Mongols

– Denne kilden tar helt feil. Gladiators består vesentlig av tidligere medlemmer av Hells Angels, Outlaws og Bandidos. Vi ønsker å stå helt på egne bein og vil ikke bli forbundet med Mongols på noen måte. Ryktet om at vi skal være et haleheng til Mongols har forfulgt oss det siste året. Men vi tar klart avstand fra Mongols og det den klubben står for. Det har vi også gjort helt klart for Jonas Bergdahl i Mongols Scandinavia flere ganger, og vi vil heller ikke ha Mongols-medlemmer på våre fester, sier Gladiators-presidenten.

Hells Angels överklagar skyltbeslut

Skyltkriget mellan Hells Angels och Eskilstuna kommun går vidare.
Nu har mc-klubben överklagat kommunens senaste viteshot om skylten i fönstret på klubblokalen inte togs bort.

Hells Angels har efter viteshot från kommunen tvingats plocka ner skyltar från sin klubblokal vid tre tillfällen, senast i januari i år. Den här gången försökte mc-klubben med en ny variant, nämligen att sätta upp sin logga på insidan av ett fönster och belysa den inifrån.

Efter kommunens vitesföreläggande på 100 000 kronor plockades loggan bort. Men uppenbarligen ger sig inte klubben. Genom sitt juridiske ombud Peter Schjerva överklagar klubben kommunens beslut till länsstyrelsen.
http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.1323453-hells-angels-overklagar-skyltbeslut

Mest jagade i Västsverige

Galak Osman (tv) greps i den grekiska hamnstaden Pireus, utanför Aten. han misstänks för mordet på Komettorget i Göteborg 2008. Denho Acar, Alicio Santos Nascimento och Azad Abdelkarim, som också finns med på polisens Ikaros-lista över de mest efterlysta brottslingarna, befinner sig dock fortfarande på fri fot.

Flera års mördarjakt är över.
Två bröder sköts på spårvagnshållplatsen vid Komettorget i mars 2008. Den ene dog, den andre skadades - men mördaren flydde.
Nu sitter den misstänkte mördaren 33-årige Galak Osman, gripen i Grekland. 
http://gt.expressen.se/nyheter/1.2687659/mest-jagade-i-vastsverige

Nya krafttag mot livsstilskriminella

Det finns 200 stycken så kallade livsstilskriminella i Halland. Och nu tar Hallandspolisen hårdare tag för att komma åt den här typen av brottslingar.

Livstids fängelse för styckmorden i Vanda

Vanda tingsrätt har dömt två män till livstidsfängelse för styckmordshärvan i Vanda. Enligt rätten låg de bakom morden på två män i den kriminella organisationen United Brotherhoods klubblokal i Hasselbaken i juni i fjol.


Gärningsmännen tillhörde enligt polisen organisationen. Det gjorde inte offren.

Offren hittades i terrängen i juni. De låg styckade i soppåsar. Det ena offret hittades i Nurmijärvi och det andra i Esbo
http://www.ot.fi/Story/WireStory.aspx?storyID=49565

Fängelse för hot mot journalist

En 23-årig man och medlem i MC-gänget Outlaws har döms till tre månaders fängelse. Det för att ha hotat en journalist i Östersund. Publicerad 29 december 2011 

Black Cobra är tillbaka i Helsingborg

Ett tag såg det ut som att gänget Black Cobra hade lämnat Helsingborg. Men nu har det återuppstått med egen klubblokal på Gåsebäck.

Att Black Cobra i Helsingborg har kontakter med organisationens medlemmar i Malmö, den stad där man har fått tydligast fäste, har polisen upptäckt när medlemmar från Malmö stoppats i poliskontroller i Helsingborg.

Vid en jämförelse med mc-gäng brukar det framhållas att Black Cobra saknar den tydliga struktur som finns i mc-sfären.

Men det finns tecken på att Black Cobra i Helsingborg nu försöker att skaffa sig en tydligare organisation som är mer lik mc-gängens. Klubblokalen är ett sådant.

Samtidigt har en medlem som varit med sedan starten i Helsingborg nu stigit fram som ledare, enligt polisen. Det finns också uppgifter om att medlemmar börjat bära skinnvästar med Black Cobras emblem.
 http://hd.se/helsingborg/2012/01/19/black-cobra-ar-tillbaka-i/

Outlaws i Sollefteå

MC-klubben Outlaws har startat upp i Sollefteå. Ett gäng som gjort sig kända i kriminella kretsar och varit inblandade i grov organiserad brottslighet på flera håll i landet.
– Den här etableringen är oroande, säger Hans Lundström närpolischef i Sollefteå.
MC-klubben Outlaws utger sig för att vara en så kallad en procent klubb. Alltså att medlemmarna tillhör den procent som vill stå utanför samhället och lagen. Samma syn som också Hells Angels och Bandidos har i sin verksamhet.

Inblandade i grov brottslighet. Outlaws har enligt sin hemsida en handfull lokalavdelningar i Sverige. Medlemmar i klubben har under de senaste åren varit misstänkta i diverse grov brottslighet som mordförsök, våld och utpressning.

De har också haft konflikter och blodiga uppgörelser med både Hells Angels och Bandidos. Outlaws är etablerade i främst storstäderna men har också en avdelning i Östersund och nu har de även startat upp i Sollefteå

– Vet inte varför de startat just här men de har väl tyckt att Sollefteå är en bra plats att etablera sig på, säger Hans Lundström på polisen i Sollefteå
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=110&artikel=4924688

måndag 23 januari 2012

Rock Machine MC i Kalmar ???

Mille Markovic blir en mafioso-kliché

Avslöjandena uteblir i biografin om hans brottsliga bana

Mille Markovic gick från småskurk till rikskändis när han steg fram som källan till påståendena i Den motvillige monarken om kungens och ”kungavännernas” fester med strippor och kriminella.
Det är i det ljuset Beata Hanssons och Deanne Rauschers biografi över Markovic nu publiceras: med ett underförstått säljande löfte om nya smaskiga avslöjanden.
Men där går vi bet. Några toppolitiker nämns vid namn i mindre smickrande sammanhang, liksom kungavännerna och gamla idrottsstjärnor. Och gång på gång berättar Markovic om sina egna underjordiskt grymma tortyr- och bestraffningsmetoder. Men författarna lägger inte fram bevis för att det han säger är sant.
Kungen kan andas ut – för den här gången.
http://www.aftonbladet.se/kultur/article14221843.ab

"Ohämmat inflöde av vapen"

De illegala vapnen ökar i Göteborgsregionen. Och polisen välkomnar regeringens förslag till skärpta vapenlagar. Samtidigt vill riksåklagaren se hårdare straff för vapenbrott knutna till kriminella gäng.

Att bära vapen på en allmän plats eller på en skola ska betraktas som grovt vapenbrott som ger fängelse i minst sex månader och max fyra år. Det ska också bli straffbart att förvara skjutvapen åt någon annan och att oanmält föra in vapen från annat EU-land.
Det är några av de förslag till skärpt vapenlagstiftning som justitieminister Beatrice Ask presenterar i mars.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.832506--ohammat-inflode-av-vapen-

Polisen storsatsar mot yrkeskriminella

Polisen på Gotland storsatsar för att få bort personer som livnär sig på sin kriminalitet.
Samtidigt görs insatser för unga som riskerar att bli brottslingar - och på avhoppare som vill sluta.
- Jag har stora förhoppningar, säger Carin Götblad, länspolismästare.
Polisen har nu tagit fram sin verksamhetsplan för 2012. Förutom det dagliga arbetet som att ägna sig åt utredningar och synas bland medborgarna finns flera områden man ska punktmarkera.

Ön inte förskonadDen största satsningen blir mot så kallade livsstilskriminella, alltså personer som livnär sig på sin kriminalitet.
För Gotland är inte förskonade från yrkeskriminella enligt Magnus Holmén, tillförordnad polismästare på Gotland.
- Visst finns de även här på ön. Men nu ska vi försöka komma till rätta med det och fokusera på de mest aktiva, säger Magnus Holmén.
Polisen ska också samarbeta med andra myndigheter som socialtjänsten och Skatteverket för att så få som möjligt ska slinka igenom filtret.

Resurser på "avhoppare"Man ska också lägga resurser på så kallade "avhoppare", personer som slutat eller vill sluta med sin kriminalitet.
http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7430390

Polisens tillslag röjde stor vapengömma

I bilen satt flera andra kriminellt belastade personer.
Kontrollen visade att 39-åringen var påverkad. Polisen gjorde därför husrannsakan hemma hos honom.

Vapen på vinden

Första vapnet såg de direkt, den skarpladdade revolvern som hängde i ett hölster i hallen.
På vinden fanns ännu mer vapen plus en stor mängd ammunition.
Mannen erkände under förhör innehav men förnekade brott och släpptes efter beslut av åklagare.
-Samtliga vapen kommer att provskjutas och så ska vi försöka ta reda på varifrån de kommer, säger polisinformatör Lars-Håkan Lindholm.
Mannen är nu misstänkt för bland annat grovt vapenbrott.
Publicerat 17 jan 2012

Vapenbeslagen har ökat dramatiskt

Antalet beslag av illegala vapen har ökat dramatiskt de senaste åren. Det visar statistik som Polisen tagit fram till Rapport.

Skottlossningarna i Malmö har varit i fokus den senaste tiden sedan flera personer dödats med skjutvapen och enligt polisen finns fler vapen på gatan.

http://svt.se/2.22620/1.2683800/vapenbeslagen_har_okat_dramatiskt?lid=puff_2683800&lpos=rubrik

Mordmisstänkt får stanna i häktet

Försvarsadvokaten krävde att den åtalade för mordet på nöjesparken High Chaparral i somras skulle släppas fri. Men tingsrätten beslutade att mannen, som har kopplingar till Hells Angels, får stanna kvar i häktet.
I dag hölls slutpläderingar i rättegången om dödsskärningen på High Chaparral utanför Hillerstorp. Domen meddelas den tredje februari.
Publicerat: torsdag 19 januari
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=4918399

Söker prejudikat att vapeninnehav är grovt brott

Ett vapenbeslag hos en Outlawsmedlem i Sandviken kan komma att bli vägledande för att skärpa vapenlagstiftningen efter att Riksåklagaren beslutat att överklaga en dom till Högsta domstolen.

Fallet rör en person med kopplingar till ett MC-gäng som hade illegala vapen hemma, men där hovrätten ändå inte ansåg det vara ett grovt vapenbrott.
– Vad vi vill se det är ju en skärpning av praxis. Att fler fall bedöms som grovt vapenbrott och att det därmed döms ut strängare straff, säger riksåklagare Anders Perklev.

Får skryt for 1%-motstand

Haugesund får skryt for sitt arbeid mot etableringen av 1%-klubber. Mandag deltok varaordfører Sven Olsen (Frp) og gruppeleder for Arbeiderpartiet, Arne-Christian Mohn i et oppfølgingsmøte etter arbeidsseminaret i København i fjor vår.
http://www.h-avis.no/nyheter/far-skryt-for-1-motstand-1.6718737

Åtal efter stort mc-bråk

Publicerat: måndag 16 januari kl 13:56 , Nyheter P4 Radio Stockholm

Tolv personer med koppling till mc-klubbar åtalas misstänkta för misshandel efter ett stort krogbråk på Södermalm i Stockholm i höstas.
Enligt Mats Baakki vid Stockholmspolisen är dom åtalade alla medlemmar av mc-klubbar:
– Vi har ju konstaterat att dom här tillhör Hells Angels och deras undergrupperingar, säger Mats Baakki.
Det var den 6 september förra året som medlemmar av en mc-klubb angreps på en restaurang på Södermalm i Stockholm. Enligt polisen angreps dom av medlemmar ur en annan mc-klubb.
Olika tillhyggen användes vid bråket inne i restaurangen och utanför på gatan. Flera personer deltog och tre personer fick allvarliga skador:
– Det var sjutton personer som kom dit och angrep den här gruppen från Outlaws som fanns där. Man kastade saker på dom och två personer blev ju också knivskurna, säger Mats Baakki.
Exakt varför bråket började är oklart men enligt åtalet finns det i en rapport från Rikskriminalpolisen uppgifter om en pågående konfilkt mellan dom två mc-gängen
Polisen har kartlagt telefontrafiken mellan de åtalade männen och enligt polisen visar den kartläggningen att att brottet var planerat. Polisen har haft stor hjälp av den film som finns av bråket - det satt nämligen en kamera inne i restaurangen
– Det sitter ju en kamera i restaurangen så vi har fått en ganska bra bild av vem som gjort vad därinne, säger Mats Baakki.
– Hur gick det för dom andra restauranggästerna?
– Dom blev ju chockade men det är bara dom från mc-klubben som blivit fysiskt skadade, säger Mats Baakki.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=4911462

Mordet på High Chaparral- Mordrättegången inledd

publicerades tisdag 10 januari


Rättegången mot den 36-årige Norrköpingsbo med kopplingar till Hells Angels, som är misstänkt för att ha knivmördat en annan man under en mc-träff på High Chaparral i Småland, inleddes med dramatik under tisdagen.
Här hittar du dagens rapportering
Den var i början av juni förra året som en 40-årig man knivhöggs till döds under en mc-träff på western-anläggningen High Chaparral i Småland.
36-åringen anhölls i mitten av september i sin frånvaro och greps dagen efter i Norrköping. I samband med gripandet genomfördes även en razzia mot Hells Angels lokaler i Norrköping.
Strax före årskiftet åtalades mannen för att ensam, eller i samförstånd med andra, ha berövat den 40-årige mannen livet med flera knivhugg i bröstet.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=4900303

torsdag 5 januari 2012

...


MuZZe Mössa: 200:- Skickas till Mc Razzia. Box 666. 114 79 Sthlm

Mer om övervåld och husrannsakan vid julfesten hos Punisher MC!

2012-01-05 01:06

Payback Sverige håller för närvarande på att tillsammans med en advokat sammanställa materialet kring den olaga husrannsakan och övervåldet vid Punisher MC:s julfest. Anmälan kommer att resultera i både en polisanmälan och en JO-anmälan.

Det insamlade materialet består av filmer, fotodokumentation, rättsintyg, sjukskrivningsunderlag, journaler samt 26 olika vittnesmål från festdeltagarna. Bevisläget är således både gott och mycket omfattande i ärendet.
http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/mer-om-oevervaald-och-husrannsakan-vid-julfesten-hos-punisher-mc-721176

Polistillslag mot MONGOLS

Västmanlandspolisen slog på fredagsmorgonen till mot gänget Mongols klubblokal på Saltängsvägen i Västerås. Bakom tillslaget låg misstankar om vapenbrott. Publicerad 31 december 2011
http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1489897-polistillslag-mot-mc-gang

Åklagare kräver hårdare straff för vapenbrott


Åklagare vill se nytt vägledande avgörande från Högsta Domstolen rörande vapenbrott. Det fall som kan komma att bli aktuellt rör en 36-årig man som hovrätten nyligen ansåg inte kunde dömas för grovt vapenbrott, trots tydliga kopplingar till kriminella nätverk.

Var åttonde östgöte drabbad av gängen

Var åttonde östgöte uppger att man påverkats av den organiserade brottsligheten och var tolfte uppger att de har kommit i kontakt med den organiserade brottsligheten. Det visar P4 Östergötlands opinionsundersökning.
 Robert Kalmendahl, enhetschef på narkotika och underrättsenheten säger att ett vanligt sätt att komma i kontakt med den organiserade brottsligheten sker genom att köpa insmugglad tobak och sprit.

- Jag tror nog mycket att det gäller smuggelsprit och smuggelcigaretter man har blivit kanske då drabbad av den organiserade brottsligheten, i form av någon bötfällning eller något liknande man har sett de här nätverken på något sätt. Man har funnits i närheten eller att man till och med känner någon som är engagerad i de här nätverken, säger Robert Kalmendahl.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=4888584

Profilerna: Skärp vapenlagen - nu


Skärpt vapenlag. Nu.
Efter fem dödsskjutningar på en månad i Malmö kräver nu de flesta en hårdare vapenlag.
- Kriminella gäng gör riskbedömningar, ungefär som företagare analyserar skattereglerna. "Vad kan det kosta om jag beväpnar mig?". Vapeninnehav ska ge ett par år i fängelse, säger Sven-Erik Alhem.
http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2669726/profilerna-skarp-vapenlagen-nu 


SKOTTEN I MALMÖ Under nyårshelgen sköts en ung pojke med flera skott i huvudet och i bröstet. Och idag har det skett ännu en dödsskjutning. Det finns för många beväpnade personer i Malmö. Åker de fast blir det bara några månaders fängelse. Det  måste det bli mer riskfyllt att olovligen inneha skjutvapen. Om det nära nog med automatik följer ett flerårigt fängelsestraff för den som olovligen innehar vapen skulle förhoppningsvis många avskräckas från vapenhantering, skriver tidigare överåklagare Sven-Erik Alhem.
http://debatt.svt.se/2012/01/03/nu-maste-straffen-for-vapenbrott-hojas/ 

Paket mot grov kriminalitet

Utan tvekan behövs det en skärpt vapenlagstiftning i Sverige. Straffen är för låga och ger inte polisen rätt att i normalfallet sätta in effektiva åtgärder som avlyssning och annat. Länskriminalens chef Börje Sjöholm berättade i samband med det senaste mordet i Malmö att en grovt kriminell person som innehaft en rysk militär automatkarbin dömdes till fyra månaders fängelse.

Hade fallet inträffat i Danmark hade han förmodligen fått ett flerårigt fängelsestraff. Där finns en lagstiftning som grovt uttryckt innebär att den som kan kopplas till gängkriminalitet får ett fördubblat straff. Det gäller såväl vapenbrott som våldsbrott och annat.

Detta är naturligtvis en möjlig väg att gå även i Sverige, att se organiserad brottslighet som en försvårande omständighet.

Som vanligt i sådana här sammanhang kan man sätta frågetecken för hur strafflängd avskräcker. Vapeninnehavet i kriminella kretsar betraktas också som en form för livförsäkring eftersom man lever under ständiga hot.
http://hd.se/ledare/2012/01/05/paket-mot-grov-kriminalitet/

Skutt MC-leder så maskert attentatmann

LØRENSKOG: (Aftenposten.no:) Ingen er pågrepet etter at 43-årig MC-leder ble skutt i ryggen.
Publisert: 31.des. 2011
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Skutt-MC-leder-s-maskert-attentatmann-6731322.html

Exbandidos-man dömdes på nytt

Att han hoppade av mc-gänget Bandidos har inte gjort 40-åringens liv laglydigt. Nu döms han ännu en gång för en lång rad brott.
Ett av brotten han döms för har direkt koppling till hans avhopp från Bandidos – innehav av kniv. Han säger i förhör att hans avhopp har gjort att han blivit hotad, och att han därför bär kniv.

För några år sedan figurerade mannen i den krets av Bandidossupportrar i Loyalty BFL som etablerade sig i Sjöbo – och även om hans liv efter den tiden delvis har utspelat sig i Malmö, har han inte legat på latsidan när det gäller att begå brott i sydost.
http://www.skanskan.se/article/20111229/YSTAD/712299833/1162/-/avhoppad-bandidos-man-domdes-pa-nytt

Faktaserie kring bikerkulturen – 1. Svartjobb

Fakta i ämnet
Brottsförebyggande Rådet har på vetenskapliga grunder utrett skattebrottsligheten i Sverige och utkom under slutet av 2011 med en omfattande rapport på området. Ur rapporten framgår följande angående mc-klubbarnas delaktighet i svartjobb och ekonomisk brottslighet:
Vi börjar med att citera, Johanna Skinnari, en av rapportförfattarnas uttalande i en artikel i Dagens Nyheter: “En annan gammal sanning är att den organiserade brottsligheten med mc-gäng i spetsen är mycket aktiv med svartjobb”…– ”Men det är inte vår bild. Dels ser de som organiserar det här ned på de kriminella, dels vet de att polisen har dem under uppsikt”.
Vi fortsätter med att granska vad Brå-rapporten 2011:7, Storskaliga skattebrott egentligen utsade beträffande mc-klubbarnas medverkan i skatte- och svartjobbsbrott:
Sidan 61 (63): “En organisatör svarar på en fråga om huruvida kriminella gäng, som mc-gäng, är verksamma inom organiserat svartarbete: Jag kan säga så här att många av de större skulle inte våga ta in sånt folk. Om något skulle gå snett är de inte rädda för att gå hela vägen. Det är bättre att ha med andra [att göra som] man kan förhandla med”.
Sidan 69 (71): “Däremot tycks vissa aktörer profitera på kriminella gängs skrämselkapital utan att ha någon egentlig koppling till gängen. Genom att hänvisa till gängen bidrar de till att ge Skatteverket en skev bild av vilka som ligger bakom den kriminella verksamheten. Som nämndes i den interna kontrollfasen talar mycket för att exempelvis kriminella gängs betydelse ibland överskattas (jfr även Brå 2007:27). En organisatör svarar på en fråga om varför gängen ofta dyker upp i intervjuer och ärenden”:
“Jag kan förklara för dig varför det blir så.
http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/faktaserie-kring-bikerkulturen-1-svartjobb-719827

Malmö är värst på gangstermord

En andra generations gängkriminella har tagit plats i Malmös undre värld. På några år har Malmö blivit Sveriges mord­huvudstad, med fler gangstermord än någon annanstans.
http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1598706/Malmo-ar-varst-pa-gangstermord.html

Hells Angels skyltkrig med kommunen fortsätter

: MC-klubben tog ner sina gamla skyltar efter att kommunen hotade med ett vite i 100 000-kronorsklassen i våras. I dag pryds klubblokalen på Gustafsvägen återigen av de rödvita färgerna
http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.1302014-hells-angels-skyltkrig-med-kommunen-fortsatter

Mord kopplas till Hells Angels ( 28 dec )

28 dec 2011 åtalades en 36-årig man från Norrköping för mord alternativt dråp på en 40-årig man vid mc-träffen på High Chaparral i juni. Den åtalade vägrar svara på polisens frågor.