fredag 23 december 2011

-GOD JUL -

- Trassel med körkortet, tog bussen in till stan i dag för att handla det sista. Framför mig satt två snygga kvinnor i 30-40 års ålder och prata. -Ni har varit ihop länge du och din kille, är inte han en sån där Biker? Den andra lös upp och svarade, jo förstår du, dom bästa killarna finns i hojmiljön, dom lovar inte så mycket med dom håller vad dom lovar. Då log jag

-GOD JUL ...... Michael Eklöf

onsdag 21 december 2011

Knarksmugglare sambo med polischef

En av de två svenskarna som sitter häktade på Åland efter ett stort knarktillslag är sambo med en polischef i Gävle. Det skrev svenska Arbetarbladet på torsdagen.
http://www.alandstidningen.ax/article.con?iPage=5&id=29206 

De för narkotikasmuggling misstänkta rikssvenska männen som sitter häktade på Åland har ett digert brottsregister. Båda de huvudmisstänkta i narkotikahärvan med åländska förgreningar har tidigare domar på sitt samvete. Den 53-åring som är sambo med en hög polischef dömdes 2004 för grova stölder, berättar Arbetarbladet i Gävle

Stölderna genomfördes tillsammans med en annan man som 53-åringen var övervakare åt. Något år innan 53-åringen flyttade ihop med polischefen dömdes han ytterligare en gång för flera stölder.
Sedan dess har han inte dömts för flera brott, men källor inom Gävleborgspolisen uppger att han ofta förekommit som brottsmisstänkt.

Kriminella kontakter
Den 39-åring som sitter häktad på Åland har ett tjugotal domar registrerade i brottsregistret i Sverige. För lite mer än ett år sedan hittades amfetamin och utrustning för att sälja drogerna hemma hos mannen.

Han är också tidigare dömd för grov misshandel i samband med uppgörelser i Gävleborgs län.
Mannen har också vittnat i mål där personer kopplade till den kriminella mc-miljön varit åtalade.
Uppgifterna om de båda misstänkta publicerades först av tidningen Arbetarbladet.
http://www.nyan.ax/nyheter/?news_id=67661&news_instance=2

Ingen döms för Deliskjutning

Ingen av de sju åtalade i Delimålet blir dömd. En av åtalspunkterna var försök till mord, men enligt tingsrätten gick det inte att fastställa vem eller vilka som skjutit och gått till angrepp med kniv.
Det var den 28 juni i år som minst sju personer ur kriminella gäng var inblandade i skottlossning och knivvåld utanför restaurang Deli i Norrköping. Två personer skottskadades, en svårt. En person knivskars i hjärttrakten.

Ett femtiotal vittnen och målsäganden hördes under rättegången men ingen av dessa har lämnat någon beskrivning av gärningsmannen. Ingen av vittnena har heller medverkat i någon konfrontation i syfte att identifiera gärningsmännen.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=4869950

Levde i rädsla efter utpressning av män i mc-gäng

Två män, 35 och 29 år gamla, har blivit dömda till åtta respektive sex månaders fängelse för försök till utpressning och medhjälp till försök till utpressning. Männen är så kallade provmedlemmar i en supporterklubb till mc-klubben Bandidos.

Iklädda sina mc-västar dök de två männen upp på en gård hos en man och hans sambo i november. Mannen kände till de båda gärningsmännen och hade tidigare arbetat tillsammans med en av dem.
Männen var hotfulla och krävde att mannen skulle betala 110 000 kronor till dem inom en vecka.

Annars skulle det hända saker med både gården och mannens familj och vänner.
Mannens sambo ringde genast efter polis då männen hade åkt.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=4870484

- Även Psykopater ska fira JUL i år.


1. Munvig och charmig
2. Ständigt behov av spänning och nya impulser
3. Bristande ansvar för egna handlingar
4. Mytomani, ljuger lätt och trovärdigt
5. Svekfull och manipulativ
6. Egocentrisk och grandios
7. Saknar helt ånger och skuldkänslor
8. Empatistörning (dålig inlevelseförmåga)
9. Parasiterande livsstil/lever genom andra
10. Bristande kontroll över beteendet, lättväckt aggressivitet






KAN EN PSYKOPAT KÄNNA KÄRLEK?

Rocker dømt for stort våbenarsenal

En 35-årig rocker fra HA er idømt lang straf for at ligge inde med 18 skydevåben i en garage på Amager
http://ekstrabladet.dk/112/article1679265.ece

I varetekt etter HA-razzia

En mann er varetektsfengslet i fire uker med full isolasjon siktet for omsetning av narkotika.

Det var mandag politiet i Rogaland på anmodning fra Agder politidistrikt gjennomførte en razzia og ransaking av klubblokalene til motorsykkelklubben Hells Angels på Braut på Jæren. I forbindelse med denne ransakingen ble en mann pågrepet og siktet for narkotikaomsetning. Samtidig ble en person arrestert et annet sted i Rogaland og transportert til Kristiansand.
http://www.fvn.no/lokalt/I-varetekt-etter-HA-razzia-2173649.html

Sandberg sender julehilsen fra fængslet

Hells Angels-rockeren Brian Sandberg har formentlig masser af tid til at skrive julekort, efter han i september blev idømt 11 år og ti måneders fængsel for at beordre et skyderi på Nørrebro.

Den højtstående rocker har i hvert fald sendt et julehilsen til sine brødre i Hells Angels - en hilsen, der er mere bitter end sød.
Sandberg skriver blandt andet, at der bliver gjort forskel på tiltalte fra rockermiljøet, og andre der er anklaget for en forbrydelse.
"Så kunne der nemt spares en del skattekroner, hvis man lavede en helt ny lov, en lov der automatisk gav en dom, hvis man er medlem af HA eller AK81 - på den måde kunne retssagerne nemt overstås," skriver Sandberg sarkastisk i hilsnen.

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-46913769:sandberg-sender-julehilsen-fra-f%C3%A6ngslet.html

Tre anhållna för taximordet. Gängledare sköts ihjäl med flera skott

Ytterligare tre män är nu misstänkta för mordet på gängledaren Alex Ghara Mohammidi i Malmö. Han sköts i Taxiverkets lokaler för fyra veckor sedan.

– De tre är 23, 25 och 31 år och alla nekar till att ha med mordet att göra, berättar spaningsledare Bo Lundqvist.

Det var i samband med en ägartvist som ledaren för Brödraskapet sköts till döds den 24 november. Kriminella gäng försökte enligt polisen ta över taxirörelsen.

En 44-årig man är sedan tidigare häktad i sin frånvaro misstänkt för mordet.

– Han är internationellt efterlyst och vi har kontakt med polis i flera olika länder där han kan finnas, säger Bo Lundqvist.

Samtidigt har utredningen fortsatt i Malmö och i går kallades tre personer till polishuset för att höras av de visste om mordet.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14109127.ab

tisdag 20 december 2011

måndag 19 december 2011

Politiaksjon mot Hells Angels

Mandag ettermiddag gjennomførte politiet en aksjon mot Hells Angels' lokaler på Braut i Klepp.
– Vi har bedt politiet i Rogaland om assistanse i forbindelse med en person som er pågrepet og siktet for omsetting av narkotika. Han har tilknytning til klubben, sier leder Leif Vagle i avsnitt for organisert kriminalitet ved Agder politidistrikt til NRK.
http://nrk.no/nyheter/distrikt/rogaland/jaeren/1.7922007

”Den skottskadade är en ledare i Bandidos”

Polisen befarar att fler gängmedlemmar är på väg till Ludvika

LUDVIKA/STOCKHOLM. En 28-årig man är anhållen misstänkt för skotten mot en annan jämnårig man i Ludvika.
Den skjutne är enligt poliskällor en högt uppsatt ledare inom mc-gänget Bandidos.
Nu befarar polisen att fler gängmedlemmar tar sig till Ludvika.
Larmet om den skjutne mannen kom strax innan 13-tiden på lördagen.
– När vi kom till platsen hittade vi mycket riktigt en man som var skjuten i bröstet, säger Bo Eriksson vid Ludvikapolisen.
Mannen fördes till Falu Lasarett där han opererats under kvällen. Den skottskadade mannen har inte kunnat förhöras. Det bedöms inte vara någon fara för hans liv. Publicerad: 2011-12-17
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14095072.ab

Skjuten man medlem i Bandidos

Mitt i polisarbetet kring dödsmisshandeln i centrum kom larm om ännu ett grovt våldsdåd i Ludvika. En skottskadad man hade hittats liggande utanför ett hyreshus. Tre timmar senare kunde en 28-åring gripas som misstänkt för mordförsöket. Enligt polisen har den skjutne en högt uppsatt position inom Bandidos i Ludvika.
http://www.dt.se/brottsplats/1.4213626-skjuten-man-medlem-i-bandidos

lördag 17 december 2011

Medlemmar i Outlaws har JO-anmält polisen för att de visiterats och fotograferats.

RPS anser att fotodokumentation i sådana här ärenden kan vara både lagligt och lämpligt.
Men dokumentationen får inte ske under tvång.

I de aktuella fallen har de klagande uppgett att de först utsatts för tvångsåtgärd, det vill säga kroppsvisitering, och direkt därefter fotograferats. RPS ställer sig nu undrande till om personerna kände sig tvingade till den följande fotograferingen, eller om de insåg att den var frivillig.

I anmälan mot polisen framgår också att Outlaws-medlemmarna dirigerades av polisen under fotograferingen och det ställer sig rikspolisstyrelsen emot.

"Även om förutsättningar för fotografering förelegat inom ramen för särskild undersökning så kan inte styrelsen finna att det finns stöd för att på något sätt dirigera den som ska fotograferas för att en bild ska bli tydlig eller för att säkerställa förutsättningarna för fotograferingen" skriver RPS i sitt yttrande till JO.
http://www.dt.se/brottsplats/1.4206994-rikspolisstyrelsen-tveksam-till-fotografering

fredag 16 december 2011

Politiaksjon i MC-klubbhus avsluttet med beslag

- Vi er fornøyd med gjennomføringen av aksjonen og har tilbakeført lokalene til Hells Angels. Nå er det opp til den videre etterforskningen på se hvordan saken utvikler seg, forteller etterforskningsleder Øystein Kvernes ved Øvre Eiker lensmannskontor til NTB.
Kvernes ønsker ikke å si noe om hva slags beslag som er gjort i klubblokalene.
Utgangspunktet for ransakingen er et narkotika- og våpenbeslag gjort hos en mann som ifølge politiet er tilknyttet Hells Angels.
- Vi ser alltid alvorlig på at vi finner våpen hos folk som ikke skal ha dem. Dette blir alltid forfulgt videre for å avdekke om det kan være flere ulovlige våpen i omløp, forklarer Kvernes.
Ingen andre personer er siktet i saken så langt, og to personer som var i klubblokalene da politiet gikk til aksjon, fikk gå etter å ha oppgitt personalia.
Mannskaper fra hele Søndre Buskerud politidistrikt og flere andre distrikter deltok i ransakingen, som tok tre dager.
- Dette er et stort hus, derfor trengte vi mange folk og god tid til å gjøre arbeidet, avslutter Kvernes.
http://www.fvn.no/nyheter/innenriks/Politiaksjon-i-MC-klubbhus-avsluttet-med-beslag-2171469.html

I dag ställs Mille Markovic inför rätta

09.00 i dag står mannen som skakat det svenska kungahuset inför rätta i Solna tingsrätt - du kan följa rättegången live här på Expressen.se.
Mille Markovic, 50, är åtalad för att ha hotat att skjuta en polisman, förberedelse till grov misshandel, brott mot knivlagen, drograttfylleri, narkotikabrott, grov olovlig körning och våldsamt motstånd.
- Småsaker, säger hans advokat Thomas Martinson till Expressen.
http://www.expressen.se/nyheter/1.2653529/i-dag-stalls-mille-markovic-infor-ratta

Brå vill öka samarbetet mot organiserad brottslighet

Den satsning som pågår där flera myndigheter arbetar tillsammans mot grov organiserad brottslighet har fungerat bra men används inte till sin fulla potential. Den slutsatsen drar Brottsförebyggande rådet, Brå, i en utvärdering. En av de insatser det handlar om är den som pågår i Södertälje.
– Jag tycker inte att det är tungfotat men är man många personer med från olika myndigheter så krävs det flera insatser i att utöva ledning. Det blir lite tyngre men effekten genererar så oerhört mycket så det är värt den insatsen, säger Gunnar Appelgren som är insatsledare för satsningen som ledde fram till rättegången mot Södertäljenätverket. Man ska ha klart för sig att ledningsstrukturen också måste förstärkas och det har vi gjort, säger han.

Det kräver samarbete och planering när flera myndigheter ska samverka. I fallet Södertälje är förutom Stockholmspolisen bland andra Skatteverket, försäkringskassan, Säkerhetspolisen och Ekobrottsmyndigheten inblandade.

Det mest synliga resultatet är den rättegång som för närvarande pågår mot 17 personer som går att knyta till det kriminella Södertäljenätverket. De är åtalade för bland annat mord, försök till mord, människorov och grova utpressningsbrott men rättegången betyder inte att satsningen är slut, säger Gunnar Appelgren.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=4859680

Godkänt för satsning mot organiserade brott

Den satsning som pågår där flera myndigheter arbetar tillsammans mot grov organiserad brottslighet har fungerat bra men används inte till sin fulla potential. Den slutsatsen drar Brottsförebyggande rådet, Brå, i en utvärdering.
En av de insatser det handlar om är den som pågår i Södertälje. Gunnar Appelgren är insatsledare för den satsningen där ett stort antal myndigheter är inblandade.
– Jag tycker inte att det är tungfotat, men är man många personer med från olika myndigheter så krävs det flera insatser i att utöva ledning. Det blir lite tyngre men effekten, det genererar så oerhört mycket så det är värt den insatsen. Man ska ha klart för sig att ledningsstrukturen måste också förstärkas, och det har vi gjort.
Det kräver samarbete och planering när flera myndigheter ska samverka. I fallet Södertälje är förutom Stockholmspolisen bland andra Skatteverket, försäkringskassan, Säkerhetspolisen och Ekobrottsmyndigheten inblandade.
Det mest synliga resultatet är den rättegång som för närvarande pågår mot 17 personer som går att knyta till det kriminella Södertäljenätverket. De är åtalade för bland annat mord, försök till mord, människorov och grova utpressningsbrott men rättegången betyder inte att satsningen är slut, säger Gunnar Appelgren.
– Nej, absolut inte, utan det beslut som ligger är att vi har två och ett halvt år kvar på den insatsen.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=4859532

Samarbetet mot grov brottslighet måste förbättras

Polisen är för dålig på att samarbeta med andra myndigheter för att komma åt den grova organiserade brottsligheten. Det menar Brottsförebyggande rådet som har utvärderat särskilt stora insatser under senare år.
Brå, Brottsförebyggande rådet, där Lars Korsell är enhetschef, har utvärderat de första 18 månaderna av satsningen.
– Man tenderar att välja ut ganska kända kriminella, som sysslat med narkotika exempelvis. Det har funnits ganska få ytor för andra myndigheter att agera. Det är personer som inte haft företag, då kan inte skatteverket inte göra så mycket. De har kanske inte haft felaktiga bidrag, då kan inte försäkringskassan agera. Kronofogden kan inte göra något om de inte har skulder, och så vidare, säger Lars Korsell.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4859606

torsdag 15 december 2011

Polisinformatören och Biker wannabien Michael Eklöf - Ca ett år senare

För ca ett år sedan pekades jag ut som POLISINFORMATÖR på en mysko blogg, ingen rolig titel och satan vilket liv och sedan total tystnad från "vänner" det blev.

Som tur var fanns där en mindre kärna kalibern tuffare vänner som visade sig stå med båda fötterna på jorden, tack ska Ni ha, Ni va inte många men gud va skönt att känna att ni fanns där...

TACK

Jag fick bara vaga tips om vem som låg bakom dom falska anklagelserna mot min person, bloggen är borta nu. Det var absolut inte Blogger som stängde den utan det var fegisen som startade den som tog ner den själv, det är jag helt övertygad om.......

Biker debatören som snabbt gav sig in i debatten kom varken med bevis eller en ursäkt. I alla fall har inte jag hört något om detta. Men hade INTE räknat med något annat i alla fall ...

Vad har jag lärt mig av denna historia då? Jo att livet går vidare. Man hittar nya vägar.....

Nu hör jag till kategorin hårdhudad och sen tidigare van att hantera både framgång och motgång.

Nu skiter jag i om det var hon eller han eller dom som låg bakom bloggen med anklagelserna, vi som vet ni vet ju redan, belöningen som startade på 15.000:- och gick upp till över 100.000:- dras in nu.

Som ni säkert märkt har jag dragit ner på takten av besök på barhäng och fester, saknar många goa fester, klubbar, gubbar och gummor där ute i busken men kan å andra sidan vara utan de sk vännerna som INTE hörde av sig när det stormade för ett år sedan

Vad hände sen då? Blev jag bitter? Nä inte alls, men mycket av romantiken och glädjen försvann över en natt. Jag fick mig både en och två tankeställare och har lärt mig mycket på den här resan....

Under sommaren 2011 drev vi ett välbesökt hojcafe i Sigtuna och det var roligt.
http://sv-se.facebook.com/pages/Cafe-Dammstugan-Venngarns-Slott/128215337258752

Bloggen McRazzia får knappt någon tid längre utan bara sporadiska uppdateringar


Lite skriverier om det som har varit

http://www.p-151515.com/blogg/2010/11/mc-krig


Ha det gott där ute

Skål

Michael Eklöf

Bandidos åbner på Amager

Gennem de seneste pa år har Rockerklubben Bandidos åbnet afdelinger på stribe.
Og intet tyder på at klubben er færdig – snarere tvært imod.
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger fra kilder i miljøet er Bandidos tæt på at åbne endnu en afdeling. Denne gang på Amager, København.
Hells Angels har ellers betragtet øen som deres baghave, hvor Bandidos ikke havde noget at gøre.
I sommeren 2010 rev en vred Jim Thindann, præsident, Bandidos Europe, den hidtidige samarbejdsaftale mellem klubberne i stykker.
Ballade i Esbjerg
Efterfølgende åbnede hans klub en række nye filialer rundt om i Danmark. Særligt i byer, der i følge aftalen ellers havde været HA-land. Blandt andet Odense.
Læs også: Kold rockerkrig på ord og muskler

http://ekstrabladet.dk/112/article1675263.ece

Razzia mot Hells Angels-huset i Øvre Eiker

Fungerende lensmann i Øvre Eiker, Stig Rønneberg, forteller at de har gått inn med en stor styrke, og at de har overtatt lokalene frem til fredag i forbindelse med etterforskningen.
Saken startet med pågripelse av en mann i 30-årene fra Øvre Eiker den 24. november. I den forbindelse ble det beslaglagt både ett våpen, ammuniasjon og en del amfetamin og piller.
- Aksjonen mot HAs klubbhus skyldes at vi mener det er flere våpen på veie, og at 30-åringen har tilknytning til klubben.
- Er han medlem av HA?
- Det kan vi ikke si. Det må klubben svare på, sier Rønneberg.
Det var to personer i klubblokalene, det tidligere vertshuset Eikerstua, da politiet slo til men betydelige styrker og også en narkotikahund. Fungerende lensmann Rønneberg sier de nå vil undersøke også om de bor i bygningen som ikke er beregnet som fast bolig. Bygningen er regulert som vertshus.
Dette er den første politiaksjonen mot MC-gjengens lokaler siden 2002, fem år før MC-klubben ble fullverdig medlem av den internasjonale MC-organisasjonen Hells Angels.  Den gang mener fungerende lensmann Rønneberg å huske at de hadde fokus på skjenkekontroll.
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Razzia-mot-Hells-Angels-huset-i-vre-Eiker-6721051.html

Märkesbränningen tänder gängkriget

Här brinner mc-gänget Outlaws färger.
Expressen kan i dag avslöja en infekterad maktkamp som lett till ett unikt massavhopp.
Bränningen - den ultimata skändningen av det internationella mc-gängets symboler - kan ses som en krigsförklaring.
- Folk har bytt klubb men aldrig så här uppenbart att man eldar upp ryggmärkena, säger Börje Sjöholm, operativ chef för länskriminalen i Skåne.
http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2648679/markesbranningen-tander-gangkriget

Wolfpack-ledarens begravning bevakad

Gängledaren Alex Ghara Mohammadi begravdes i går i Malmö.
Polis bevakade begravningen men även medlemmar av mc-gänget Red and White Crew, en supporterklubb till Hells Angels.
http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2652721/wolfpack-ledarens-begravning-bevakad

söndag 11 december 2011

Försökte stjäla dynamit till kriminellt mc-gäng

Uppdaterad 2011-11-21
NORRKÖPING
Tre Finspångsbor åtalas vid Norrköpings tingsrätt för att ha försökt stjäla 2,5 ton sprängmedel hos Lämmetorps bergskross.
En fjärde Finspångsbo, som ha kopplingar till kriminella mc-gänget Outlaws, åtalas för att fått de tre att utföra det aktuella brottet, som betecknas som grovt på grund av att stöldgodset är mycket farligt.
Tingsrätten framhåller att sprängämnet, kunde ha använts till att förorsaka stor skada på både personer och egendom, om man lyckats i sitt uppsåt att stjäla det.
http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/default.aspx?articleid=5847396

Dom för vapen i mc-klubblokal

En Lojobo har dömts till bötesstraff på grund av olagliga vapen som hittades i ett motorcykelgängs klubblokal i Lojo.


Mannen i 30-årsåldern ägde två pistoler och tillhörande patroner. Polisen hittade dem i en av Cannonball MC:s klubblokaler i Lojo.

Västra Nylands tingsrätt dömde mannen för skjutvapenbrott till 60 dagsböter, sammanlagt över 1 000 euro.

Motorcykelgänget Cannonball MC har klubblokaler i Lojo bland annat på det tidigare kalkbruksområdet i Virkby.
http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=232218

Tvist om hyran kan tvinga bort MC-klubben Mongols

Mongols MC kan snart stå utan lokal. Fastighetsvärden MBRFastigheter vill vräka klubben med omedelbar verkan.

Orsak: Obetalda hyror och att lokalen inte längre används till det som var ändamålet från början – kampsportsträning.

Jörgen Karlsson, ledarei Sverige för Mongols MC, säger att han välkomnar en rättslig prövning.
– Vi har följt lagen till punkt och pricka, säger han.
Enligt stämningsansökan har ni inte betalt hyran sedan i maj?

– Det där är helt felaktigt. Den förre ägaren fick betalt kontant – 3000 kronori månaden. De två senaste månaderna har vi betalat via postgiro. Vi har kvitton som kan visa det.

Ni ska också ha byggt om lokalen – något som fastighetsvärden inte godkänt?

– Det där är också taget ur luften, vi har tagit bort en vägg. Vi har papper även på det.
Jörgen Karlsson säger att han inte förstår någonting.

Varför skulle fastighetsvärden hitta på något sånt här?
– Ja, du. Jag vet att det är bråk om aktier i företaget. Men det var inte så länge sedan nya ägaren var här och hälsade oss välkomna.

Den förre ägaren Håkan Cederberg förnekar bestämt att han skulle fått pengarkontant.
– Det var det värsta jag har hört.
Enligt Mongols ska det finnas kvitton?
– Vad bra, dem vill jagockså se, säger Håkan Cederberg.
http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1464176-tvist-om-hyran-kan-tvinga-bort-mc-klubben-mongols

lördag 10 december 2011

Personer med anknytning till tidigare Uppsalakrogen Vip figurerar i ett momsbedrägeri på 4,4 miljoner kronor. Under måndagen fortsätter rättegången.

En 53-årig krögare som drivit nattklubben Vip i centrala Uppsala blev en kväll i februari kontaktad av en torped med anknytning till den kriminella mc-klubben Bandidos. Torpeden krävde att omgående få träffa krögarens 28-årige son. Enligt torpeden hade 28-åringen skulder på 12–13 miljoner kronor till personer man inte vill vara skyldig pengar, som han uttryckt saken.
http://www.unt.se/uppsala/momsharva-rullas-upp-i-ratten-1557174.aspx

Efter razzia: Politiet finder narkotika i HA's klubhus

Fra i morges og i løbet af dagen har der været massivt opbud af politi i den ene ende af Ingemanns Allé, hvor Hells Angels holder til.

- Vi rykkede ud på baggrund af en større efterforskning, siger efterforskningsleder Hans Roost.


Undersøgelser har resulteret i en ransagningskendelse, hvilket er baggrunden for, at politiet i morges dukkede uanmeldt op ved HA-klubhuset.

Politiet, som kom med både hunde og skudsikre veste, gik da heller ikke tomhændede hjem. I og omkring klubhuset er fundet en mindre mængde narkotika og hash, samt nogle endnu ikke identificerede stoffer. Desuden fandt man en kniv, som nu er konfiskeret.

Til stede under ransagningen var også beredskabschef René Sigvartsen fra Brand & Redning i Esbjerg.
http://www.jv.dk/artikel/1244389:Esbjerg--Efter-razzia--Politiet-finder-narkotika-i-HA-s-klubhus

– Politiets ressursbruk er idiotisk

Hells Angels krever å få utlevert politidokumentasjon for å slå tilbake mot det HA mener er manipulerte tall, løgn og trusler. Les brevet fra Hells Angels til justisministeren her!

Øyvind Våge (42), som har 14 års fartstid som HA-medlem, reagerer sterkt både på politiets ressursbruk, metoder og omgang med opplysninger om MC-klubben og deres medlemmer.
Til Rogalands Avis forteller han også om konsekvensene som politiets MC-innsats har skapt for nære familieforbindelser.
– Hvis andre foreninger og lag hadde blitt overvåket like mye som vi blir, ville kriminalitet ha blitt avdekket der. Vi blir tatt på ting som resten av samfunnet får gå fri for, sier Våge, som mener at medlemmenes moral ikke gjør HA til en kriminell organisasjon.
I et brev sendt til Justis- og politidepartementet krever Våge å få utlevert navn og straffeattester på «alle 113 såkalte medlemmer/prøvemedlemmer» i HA slik at klubben kan bevise at politiets opplysninger «er feilaktig». 

Ny ransagning hos Hells Angels

Politiet fandt en mindre mængde hash og en kniv ved en ransagning hos Hells Angels i Esbjerg torsdag formiddag.
http://www.tvsyd.dk/artikel/131870:Ny-ransagning-hos-Hells-Angels

Isländska Hells Angels stämmer staten för smutskastning

Motorcykel klubben Hells Angels isländska avdelning har stämt inrikesministern, polischefen och isländska staten för förtal. Hells Angels accepterar inte att kallas för en organiserad kriminell organisation.

Inrikesminister Ögmundur Jonasson meddelade på fredagen att han tagit emot en stämningsansökan med krav på motsvarande 25 000 euro i skadestånd.
http://www.ot.fi/Story/WireStory.aspx?storyID=47624 

Hells Angels på Island saksøker staten

Fordi de blir kalt kriminelle.


http://www.dagbladet.no/2011/12/09/nyheter/politikk/hells_angels/19361176/