torsdag 19 augusti 2010

Polisen kan bara hänvisa till vedertaget språkbruk som bevis för att mc-klubbarna är kriminella!

Polismyndigheten bekänner i sitt svar följande: "Polismyndigheten har använt begreppet "kriminella mc-gäng" i målet. Begreppet har inte använts i någon särskild juridisk betydelse utan det har begagnats genom ett mer allmänt språkbruk (och användningen torde inte heller avvika från sedvanligt språkbruk)". Detsamma uppges gälla avseende samma polismyndigheters flitiga användande av begreppet "brottsbenägna mc-gäng".

Sverigemodellen och ABATE Sverige
Vidare skriver Polismyndigheten i sitt svar: "Abate Sverige har bl a i sin nättidning Payback publicerat en rad artiklar med propaganda till förmån för Outbreak MC. I artiklarna går Abate bl a till angrepp på journalisten Karin Sidenvall som skrivit en del artiklar om Outbreak Mc i Nya Wermlands-tidningen (länkar till Abates artiklar finns på Outbreak MC:s hemsida på Internet; en länk till Outbreak MC:s hemsida finns på hemsidan för Hells Angels MC:s Sverigemodell.. Hells Angels MC är drivande i intresseorganisationen Abate som bl a syftar till att vinna över journalister och advokater "i kampen mot de totalitära myndigheterna". Detta visar ytterligare på Kenneth Jonssons koppling till den kriminella mc-miljön".
Vi börjar med att bena upp Sverigemodellens funktion och historia:
http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/polisen-kan-bara-haenvisa-till-vedertaget-spraakbruk-som-bevis-foer-att-mc-klubbarna-aer-kriminella-341831

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar