måndag 5 april 2010

Bandidosmedlem dömd för mordförsök

En för detta medlem i Bandidos har dömts till sju års fängelse för försök till mord. Offret, som knivhöggs svårt två gånger i bålen och sedan fick ena hälsenan avskuren, har dock tagit tillbaka sitt utpekande. Den dömde kommer att överklaga.

Det är en flerårig historia om skulder, utpressning och indrivning som nu avdömts i Södertörns tingsrätt. Det är också en lång historia om hot, skräck och offer som tvingas fly landet.

Det började redan 2006 med att offret träffade en ”mäklare”. Han fick en skuld till denne men kunde inte betala den i tid. Han blev sex veckor sen med betalningen och fick då besök av Bandidos som berättade att han numera var skyldig dem 100.000 kronor. Den Bandidosmedlem som hade uppdraget att sköta indrivningen fick 70.000 kronor. Därmed trodde offret att skulden var reglerad.

En tid senare dök dock en annan 25-årig man från Bandidos upp. Han ville också ha 100.000 kronor. Det visade sig då att den förste indrivaren behållit pengarna för sig själv och försvunnit. Den 25-åring som nu hade fått i uppdrag att driva in pengarna pressade på. Offret gav honom 20.000 men insåg sedan att hans situation var ohållbar. Han flydde till Spanien och väl tillbaka därifrån bodde han en kortare period på annan ort i Sverige.

När offret fick höra att 25-åringen avtjänade ett fängelsestraff andades han ut och återvände till Stockholm. Allt var lugnt tills 25-åringen kom ut ur fängelset. Han ville ha ”sina” 100.000 omgående.
http://www.dn.se/sthlm/bandidosmedlem-domd-for-mordforsok-1.893144

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar